blog
Het smakenpalet: meesterwerk van onze patissiers
Bij onze patissiers, Lotte & Beau, is de koek nog lang niet op! Integendeel! Hun vuurtje brandt lekker en daarmee hebben ze weer een nieuwe creatie uit de keukenkastjes getoverd: Het Hooihuis Smakenpalet!
We hadden dus weer een hoop bij te kletsen. Lees je mee?
Hoe is het idee voor het smakenpalet ontstaan?
Lotte: ‘’Het geliefde dessert ‘Onze Tuin’ heeft een tijd mogen schitteren op de dessertkaart. Ieder seizoen hebben we het in een ander jasje met herkenbare elementen uit onze tuin gestoken. Maar we dagen onszelf graag uit! Het was tijd voor een nieuwe Hooihuis Special.
Dit seizoen hebben we de kleine desserts vormgegeven aan de hand van kleur en vorm. We bedenken altijd graag een thema, zodat we voor onszelf een richtlijn hebben. Uiteraard een thema dat binnen ons concept past. Zo vind je alle kleuren die we gebruikt hebben, terug in de natuur: groen, bruin, rood, wit, geel & oranje. Bij ons zul je bijvoorbeeld nooit een knalblauw dessert op de kaart vinden. Dit schreeuwt onnatuurlijk.
We hadden al een tijdje het idee voor een smakenpalet liggen: alle desserts in het klein als één dessert, maar met de voormalige desserts kwam dit niet lekker samen. Nu met de nieuwe gekleurde desserts kwam dit idee terug op tafel. Na wat brainstormen bedachten we dat het tof zou zijn om het op een schilderpalet te serveren, oftewel een smakenpalet. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek. Zo zie je maar dat je soms iets langer moet broeden op een goed idee’’.
Ff van het padje af?
Beau: ‘’We zien dat gasten graag desserts bestellen met ingrediënten die bij hen bekend zijn. Zo zijn desserts met chocolade & merengue altijd erg populair. Zo ook dit seizoen! Het dessert Rood & Zwoel, een brownie met mascarpone en kers, en het dessert Geel & Fris, een citrustaartje met merengue gaan heel hard! Het smakenpalet is een leuke manier om zowel de vertrouwde, populaire smaken als de onbekendere smaken te proeven.
Bijvoorbeeld onze favoriet: Wit & Zoet! Dit is écht even een ander dessert dan dat je van ons gewend bent. Dit dessert heeft meerdere structuren en is gevuld met twee vullingen; amaretto karamel en banaan’’.
lees ook:
Interview met Lisette over interieur & styling
Interieur & styling
Ons interieur is tot in de kleinste details samengesteld door Lisette en haar team. We gaan met haar in gesprek over het Hooihuis-interieur door de jaren heen en ze vertelt ons over haar werkwijze. Lees je mee?
Kerststrikjes-pasta van Chef Dennis
HooiThuis
Hooi december! Tijd om de kerstboom op te tuigen, de lichtjes aan te steken en je klaar te maken voor een heerlijke kerst. Dit jaar zorgeloos genieten van het kerstdiner? Laat de boodschappen en voorbereidingen aan ons over en bestel De HooiBox Kerst!
De kleine buikjes moeten natuurlijk ook gevuld worden. Chef Dennis, zelf vader van drie, weet precies wat de kids lekker vinden! Hij heeft een simpel én smakelijk recept voor je: kerststrikjes-pasta. Lees je mee?
Open dag voor ouders
Team Hooihuis
We organiseerden een ochtend speciaal voor de ouders van onze stagiaires, leerlingen en oproepkrachten. Want hoe leuk is het om te zien waar je kroost al die uren doorbrengt? We namen hen letterlijk mee voor een kijkje in onze keuken! Het werd een ontzettend leuke en inspirerende ochtend waar we je graag meer over vertellen. Lees je mee?