blog

Dit was de zomer bij het Hooihuis

We moesten er dit jaar even op wachten, maar uiteindelijk konden we volop genieten van de zomer! Lange zomeravonden in onze tuin, mosselen op het menu & heerlijke frisse bieren van de tap. We blikken graag terug op de zomer van 2024. Lees je mee?
Krul

Giga Gamba

Wekenlang kregen we berichten over wanneer het zou plaatsvinden: het Giga Gamba Festijn. Aangezien één van de belangrijkste ingrediënten de zomerse temperatuur is, konden we eindelijk los toen de weersvoorspellingen er stralend uitzagen.  

Het werd een fantastische editie van ons tweedaagse Giga Gamba Festijn. De sfeer was top, de verse gamba's overheerlijk en het weer stralend. Er werden tal van polaroidfoto's gemaakt en de live muziek van Aymar Torres zorgde voor een feestelijke sfeer waarop flink werd gedanst.

Jullie hebben flink jullie best gedaan, want er is maar liefst 543 kilo gamba gegeten!

HooiThuis patisserie

Deze zomer hebben we iets nieuws gelanceerd: 'HooiThuis Patisserie'. Dit betekent dat je niet alleen in ons restaurant van onze patisserie kunt genieten, maar het ook mee naar huis kunt nemen! Perfect voor als je visite krijgt, iets te vieren hebt of gewoon iets lekkers wil meenemen naar het werk.

Bestel voor 16.00 uur, en de volgende dag kun je vanaf 11.00 uur je bestelling ophalen. De friandises & het ‘Banket Kwartet’ kun je direct meenemen. Meer informatie vind je hier.

TipiTent

Onze TipiTent beweegt met de seizoenen mee; in de zomer gaat de voorkant open en kun je heerlijk buiten zitten, terwijl in het najaar en de winter de tent volledig wordt afgesloten en de houtkachel Brutus de ruimte gezellig warm houdt. Een heerlijke plek voor een borrel of culinair feest met ons arrangement: Tipies Hooihuis.

Speciaal voor groepen vanaf 25 personen bereiden onze chefs in de TipiTent ‘tipische’ Hooihuis-gerechtjes. Geniet onbeperkt van vlees, vis en vegetarische gerechtjes, bereid op onze houtgestookte Ofyrs. En natuurlijk hoort daar een drankje bij! Het Tipies Hooihuis arrangement is inclusief 4 uur onbeperkt drinken van geselecteerde dranken. 

Tipies Zeeuwse Vrienden

De tuin werd omgetoverd tot een waar Zeeuws spektakel, met meerdere kookeilanden verspreid door de Hooihuis-tuin. Kraakverse zeevruchten zoals oesters, mosselen en crevettes lagen prachtig uitgestald op ijs. Daarnaast werden op onze Ofyr’s heerlijke warme gerechten bereid, zoals mosselen op verschillende wijzen. 

Kortom, er kon onbeperkt genoten worden van de mooiste Zeeuwse producten! De vrolijke muzikanten van Tres Bien zorgden voor een feestelijke sfeer. Het zonnetje scheen, en er werden leuke foto's gemaakt in onze Photo Booth. Wat een heerlijke dag!

HooiToppers

Deze zomer hebben we weer een aantal enthousiaste nieuwe collega’s mogen verwelkomen in ons team. We kunnen niet wachten om hen, tijdens ons legendarische personeelsfeest in oktober, een warm welkom te geven.

Ben je benieuwd of werken bij Restaurant Hooihuis ook iets voor jou, je zoon of dochter is? Onze HR-manager, Joyce, kijkt samen graag naar de mogelijkheden! Meer informatie over onze vacatures vind je hier.

Het nieuwe seizoen

Hoewel de zomer een heerlijk seizoen is, hebben wij stiekem ook wel héél veel zin in de herfst. Er staan namelijk twee hele leuke evenementen op de planning! 

EigenWijzeWijn-avonden

Dit najaar organiseren we twee EigenWijzeWijn-avonden. Op vrijdag 8 november neemt een wijnmaker uit de Rhônevallei je mee in zijn wijnwereld. Geniet van heerlijke wijnen, smaakvolle gerechtjes met wild en truffel, en natuurlijk van de kazen van het Kaasatelier!

Op vrijdag 29 november duik je in de wereld van de Zuid-Afrikaanse Braai. Beleef de sfeer, proef heerlijke gerechtjes van onze Ofyr BBQ en geniet van de Zuid-Afrikaanse cultuur in onze TipiTent.

Moet je dan van alles weten over wijn? Zeker niet! Stap deze avond lekker blanco in. Meer informatie vind je hier.

Het Roosendaalse Houthak Kampioenschap  

Zondag 13 oktober is het zover; de 13e editie van het Roosendaalse Houthak Kampioenschap! Ook dit jaar hebben we weer uitdagende spellen voor de teams in petto. Natuurlijk moet er tussen de spellen door kracht verzameld worden. Zo hebben we in onze buitenkeuken en bar écht krachtvoer en heerlijke herfstbieren.

De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten, maar je bent van harte welkom om te komen kijken wie dit jaar de felbegeerde bokaal en hoofdprijs in de wacht sleept! Vanaf 12.00 uur starten de spellen. Ook voor de toeschouwers is er genoeg lekkers; geniet van een hapje en drankje terwijl je de teams aanmoedigt!

lees ook:

Separator2

Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!

Seizoensproduct

Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder.

geplakteafbeelding 1 64

Nieuwe kaaskaart! Een kijkje achter de schermen

Passie voor kaas

Vanaf 17 april presenteren we met trots onze nieuwe menukaart, boordevol heerlijke voorjaarsproducten! Maar voordat deze kaart op tafel ligt, gaat er achter de schermen veel werk aan vooraf. Zo gingen Miranda, Luuk en Daan naar het Kaasatelier om een nieuwe selectie voor onze kaaskaart samen te stellen. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Lees snel verder!

geplakteafbeelding 2

Fruits de Mer-dagen

Events

Bij Het Hooihuis zijn we gek op fruits de mer! Maar waar komt die liefde eigenlijk vandaan? We gaan in gesprek met Koen over die kraakverse zeevruchten, zijn mooiste herinneringen en de inspiratie achter de Fruits de Mer-dagen op 21 & 22 maart, 11 & 12 april en 9 & 10 mei. Lees je mee?

geplakteafbeelding 1 53