Piemonte avonden bij Het Hooihuis

Cena dei vignaioli!

Wijnmakers’ diner!

Reserveren

  • Reserveringsaanvraag

  • Voer een waarde groter dan of gelijk aan 1 in.
  • Contactgegevens

In November hebben we dit keer niet één maar twee wijnmakers bereid gevonden om speciaal voor ons over te komen voor een wijnmakers’ diner. Op 8 november zal Andrea Foccio van villa Giada  zijn prachtige wijnen toelichten. Hij kan als geen ander met passie vertellen over de historie van zijn wijnhuis en het gebied. Maar ook over de wijze hoe hij omgaat met respect voor de natuur in combinatie met wijnbouw. Op 22 november is het de beurt aan onze Guido Berta. Evenals in 2016 zal hij in zijn beste Italiaans vertellen over zijn nog relatief korte carrière als wijnmaker en hoe snel hij groeit vanwege uitmuntende kwaliteiten. Guido heeft jaren in Barolo als “enologe” gewerkt en werelds bekendste gelijk genaamde wijnen gemaakt van de Nebiolo druif. Nu maakt hij zelf prachtige wijnen van de Chardonnay en Barbera druif in het bedrijf dat hij van zijn ouders heeft overgenomen. Sinds Guido aan het roer is worden daar niet alleen druiven verbouwd en verhandeld maar ook zelf wijn geproduceerd. Michael zal hem op deze avond assisteren als tolk.

Genoeg redenen lijkt me zo om kennis te maken met dit gebied. En uiteraard zijn na afloop de wijnen welke je interessant vindt nog even na te proeven en te bestellen bij ons zodat je ze nog voor de feestdagen in huis kunt hebben.

Op 8 november en 22 november zal de menuprijs (8 gerechtjes en 8 wijnen) 75 euro p.p. inclusief water en alle wijnen zijn. Binnenkomst is tussen 18.00 uur en 18.30 uur.