Fruits de Mér

geniet van onze Plateau Prestige óf het heerlijke menu

fruits-de-mer-hooihuis

Eindelijk weer ouderwetse Fruits de Mér bij Het Hooihuis

Tot een aantal jaar geleden hadden we standaard op Het Hooihuis menu de uitgebreide Fruits de Mér schotels staan, die je misschien wel kent uit bijvoorbeeld Bretagne. We zijn daar destijds mee gestopt, omdat de aanvoer wat wisselvallig was, de prijzen rezen de pan uit en het is een kwetsbaar product: het moet echt kraakvers gegeten worden. We hadden ons voorgenomen om met bepaalde periodes deze luxe heerlijkheden terug te laten komen…

Afgelopen jaren hebben we regelmatig de plateau’s crustaces geserveerd op bepaalde dagen. Nu is het de hoogste tijd om de uitgebreide Fruits de Mér schotels weer eens op zijn best te laten proeven. Op vrijdag én zaterdag, gehéél april gaan we dat dan ook eens enthousiast doen boven in ons restaurant! De schelpjes en schaaldieren zijn nu van topkwaliteit omdat het water nog lekker koud is!

Onze chef is zelf ook helemaal idolaat van deze prachtige lekkernijen en weet ze dan ook op de beste wijze te bereiden en serveren. Op verschillende schalen serveren we oesters, gamba’s, langoustines, mosselen, scheermessen, krabscharen, schelpjes, en kreeft. Warm wat warm moet zijn, koud wat koud moet. Een hele avond heerlijk peuzelen en uiteraard hoort daar ook een prachtig glas wijn bij, nou die hebben we toevallig ook naar ieders smaak.

Bekijk hieronder het menu! Met wie kom jij genieten van deze heerlijkheden?

Reservering plaatsen