blog
Fruits de Mer-dagen
Bij Het Hooihuis zijn we gek op fruits de mer! Maar waar komt die liefde eigenlijk vandaan? We gaan in gesprek met Koen over die heerlijke kraakverse zeevruchten, zijn mooiste herinneringen en de inspiratie achter de Fruits de Mer-dagen op 21 & 22 maart, 11 & 12 april en 9 & 10 mei. Lees je mee?
Vanuit Roosendaal ben je zo in Zeeland, en dat betekende dat wij als kind al regelmatig aan de kust te vinden waren. Als klein manneke ging ik op zoek naar kreukels, die we vervolgens zelf kookten. Pannetje mosselen eten, garnaaltjes pellen en genieten van oma’s heerlijke mosselhachee.
Later werden we nog meer verwend en maakten we kennis met oesters, kreeft en Noordzeekrab. Om vervolgens aan de Franse westkust de luxueuze fruits de mer te ontdekken. Op een terras, direct aan zee, met een glas ijskoude witte wijn… Tja, dan ben je verkocht! Lekker snoepen en met je handen eten. De diversiteit van smaken in combinatie met de sfeer maken het heel speciaal. Urenlang tafelen, ontspannen eten en drinken, precies zoals het hoort.
Wat ik het liefst eet van een Fruits de Mer-schaal? Eigenlijk alles! Juist de diversiteit maakt het zo heerlijk. Maar als ik écht moet kiezen, dan kan ik oesters blijven eten. Een heerlijk ijskoude Muscadet of een mooie Chablis past daar perfect bij. De frisse zuren van deze wijnen versterken de zilte, verfijnde smaken van de zeevruchten.
Bij Het Hooihuis werken we al vanaf de eerste jaren met deze prachtige producten. Sterker nog, we hadden in het verleden zelfs een homarium, waarin we onze kreeften en schaal- en schelpdieren vers konden houden. Zo konden we altijd de beste kwaliteit garanderen voor onze gasten. Tegenwoordig zorgt onze leverancier, G&B uit Yerseke, voor de dagelijkse aanvoer van verse heerlijkheden uit de zee.
Fruits de Mer-dagen bij Het Hooihuis
Omdat we deze passie graag met jullie delen, organiseren we Fruits de Mer-dagen bij Het Hooihuis! Dompel jezelf onder in de luxe van de zee en geniet op 21 & 22 maart, 11 & 12 april en 9 & 10 mei van ons heerlijke Fruits de Mer-menu, boordevol kraakverse zeevruchten.
Chef Miranda verrast je met zowel koude als warme bereidingen, geserveerd in diverse gangen op een prachtig plateau. Perfect om samen van te genieten!
Of je nu een ervaren fruits de mer-liefhebber bent of het voor het eerst wilt proberen – dit is je kans!
Wil je erbij zijn? Klik hier voor meer info en om te reserveren!
lees ook:
De inspiratie achter onze lentedesserts
Patisserie
Ieder seizoen trekken onze patissiers alles uit de keukenkastjes. Zo ook dit voorjaar! Beau en Gina gingen terug naar de basis, maar dan natuurlijk wel op z’n Hooihuis. We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?
Luuk zijn favoriete wijn-spijs combinaties
Nieuwe menukaart
Bij het Hooihuis schenken we prachtige wijnen van onze vaste leveranciers Boonstoppel en Residence! We vroegen Luuk naar zijn favoriete wijn-spijs combinaties bij onze nieuwe lentegerechten. Lees je mee?
Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!
Seizoensproduct
Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder.