geplakteafbeelding 1 73

blog

Het geheim achter ons brood: Bakkerij van de Bemd uit Roosendaal

Bij Restaurant Hooihuis werken we zoveel mogelijk met lokale en regionale producten. We geloven in de kracht van dichtbij.

Veel van onze gasten beginnen hun bezoek met een lekker zuurdesembroodje met huisgemaakte citroenboter. Maar wist je dat dit heerlijke broodje speciaal voor ons wordt gebakken? Onze broodjes komen van Bakkerij Van de Bemd uit Roosendaal. We vertellen je meer in dit blog. Lees je mee?

Krul

Ambachtelijk gebakken door Van de Bemd

Bij Restaurant Hooihuis werken we zoveel mogelijk met lokale en regionale producten. We geloven sterk in de kracht van dichtbij en hechten veel waarde aan het onderhouden van nauw contact met onze leveranciers. Chef Miranda zegt het zelf: “Een goede relatie met je leverancier is essentieel. We hebben altijd al een prettige samenwerking gehad met Pluis en Guust; ze denken altijd mee en niks is te gek. Zelfs als ik op zaterdagavond misgrijp staan ze voor ons klaar. Ze kennen onze kwaliteitsstandaarden en de normen die we eraan stellen. Samen bewaken we de kwaliteit bij het Hooihuis."

Veel van onze gasten genieten tijdens hun bezoek met een heerlijk zuurdesembroodje, geserveerd met huisgemaakte citroenboter. Bij de lunch of om het diner af te trappen. Maar wist je dat dit smaakvolle broodje speciaal voor ons wordt gebakken? Ons brood worden geleverd door Bakkerij van de Bemd uit Roosendaal. 

We werken al jaren samen met Bakkerij van de Bemd, die precies weet wat wij zoeken: smaakvol, versgebakken zuurdesembrood. Chef Miranda vertelt: ‘’Het brood is vol van smaak, complex en rijker dan gewoon brood. Met een knapperige korst en rijk aan zaden en pitten’.

Van idee tot perfect brood

Bij de samenstelling van een nieuw assortiment werken Guust (van de bakkerij) en Chef Miranda nauw samen. Eerst wordt gekeken wat goed past binnen het Hooihuis-concept en de smaakbeleving die we willen neerzetten. Daarna worden de werkprocessen in zowel de bakkerij als onze keuken op elkaar afgestemd. Van receptuur tot bereiding moet het kloppen.

Neem een kijkje achter de schermen

Benieuwd hoe dit brood wordt gebakken? Neem een kijkje achter de schermen bij Bakkerij van de Bemd in de onderstaande video!

lees ook:

Separator2

De inspiratie achter onze lentedesserts

Patisserie

Ieder seizoen trekken onze patissiers alles uit de keukenkastjes. Zo ook dit voorjaar! Beau en Gina gingen terug naar de basis, maar dan natuurlijk wel op z’n Hooihuis. We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?

geplakteafbeelding 4 11

Luuk zijn favoriete wijn-spijs combinaties

Nieuwe menukaart

Bij het Hooihuis schenken we prachtige wijnen van onze vaste leveranciers Boonstoppel en Residence! We vroegen Luuk naar zijn favoriete wijn-spijs combinaties bij onze nieuwe lentegerechten. Lees je mee?

utf 8geplakteafbeelding 1

Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!

Seizoensproduct

Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder.

geplakteafbeelding 1 64