hooithuis

Bereiden

Hieronder vind je een korte handleiding waarmee je onze heerlijke gerechten thuis kunt (af)maken en serveren.


Al onze verpakkingsmaterialen zijn biologisch afbreekbaar.

Krul

Dé ASPERGE-BOX

Separator7

BEREIDINGSWIJZES

ASPERGESOEP
  • Verwarm (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.
  • Haal de pan van het vuur en roer de roomboter door de soep met een garde of staafmixer.
  • Doe de asperges en beenham in de soep en laat rustig even doorwarmen (eventueel op een heel laag pitje).
  • Schep de soep nog 1 x door en schep in een voorverwarmd diep bord of in een kop.
ASPERGES
  • Breng een grote pan water aan de kook. Laat hier de asperges in de vacuumzak inzakken en verwarm deze +/- 5 minuten.

ROOMBOTER MET EI
  • Smelt het grote bakje roomboter in een pan.
  • Voeg het fijngeprakte ei toe en verwarm deze mee.
AARDAPPELTJES
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de aardappeltjes ongeveer 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (halverwege even de aardappeltjes omschudden).
  • Schep de aardappeltjes hierna op een bord.
ZALM & HAM
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de zalm en ham eventueel 1 minuut in een voorverwarmde oven van 180 graden. 
  • Schep de zalm en/of ham hierna op de asperges.
BEURRE BLANC
  • Breng de beurre blanc in een pannetje al roeren aan de kook, let op laat de beurre blanc niet koken.
  • Giet de beurre blanc over de asperges of doe het in een schaaltje of schenkkannetje.
Blaadje

HOOITHUIS MUZIEK

×