hooithuis

Bereiden

Hieronder vind je een korte handleiding waarmee je onze heerlijke gerechten thuis kunt (af)maken en serveren.


Al onze verpakkingsmaterialen zijn biologisch afbreekbaar.

Krul
jaxie

Dé Hooi BOX 

Separator7

BEREIDINGSWIJZE

DESEMBROOD MET SMEERSELS
  • Haal de desembol uit de zak en bak hem 6 minuten af in de voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Schep de Hooiboter uit het bakje en doe deze in een klein leuk schaaltje.
TATAKI VAN ZALM
  • Schep de tataki met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
BIET & MOZZARELLA
  • Schep met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
  • Besprenkel met de balsamico.
HOOIHUIS VISSOEP
  • Verwarm de bisque (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.
  • Haal de pan van het vuur. Roer de roomboter met een garde of staafmixer door de warme soep. 
  • Voeg de vis toe en laat deze even doorwarmen (niet koken).
  • Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop en serveer hierbij de ansjovismayonaise.
POMPOENSOEP
  • Verwarm (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.
  • Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop en schenk de sinaasappelolie hierdoorheen.
BUIKSPEK
  • Haal de buikspek uit het plastic bakje en verwarm deze op een ovenplaatje ongeveer 4 min. in een oven van 180 graden.
  • Haal de buikspek van het ovenplaatje en leg dit op een warm bord.
  • Garneer de buikspek met de Amsterdamsche ui, Granny Smith, cornichons en de kerriemayonaise. 
BLOEMKOOLROAST
  • Haal de kartonnen deksel van het aluminium bakje en verwarm de bloemkool ongeveer 8 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Haal de bloemkool uit het aluminium bakje en leg deze op een warm bord of schaaltje.
  • Bedek de bloemkool met de salsa van waterkers (kamertemperatuur).
  • Afgarneren met de macadamianoten en kappertjes en als laatste de Pecorino (kaas) eroverheen strooien.
FLAT IRON STEAK
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de Flat Iron Steak en de groenten uit de verpakking, leg deze op een ovenplaatje en zet deze in de oven.

  • Verwarm deze 5 minuten voor rood, 7 minuten voor medium of 10 minuten voor doorbakken. 

  • Verwarm de inhoud van het tipje met de knoflook-peperjus in een pannetje en serveer deze bij de Flat Iron Steak.

BBQ SPITSKOOL
  • Haal de kartonnen deksel van het aluminium bakje en verwarm de spitskool ongeveer 6 min in een oven van 180 graden.

  • Haal de spitskool uit het aluminium bakje en leg deze op een warm bord.

  • Afgarneren met de cashewnoten-pecelsaus.

RONDJE WINTER
  • Schep met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.

  • Giet de appeljus in het midden van het dessert.

Dé Hooi BOX Kids

Geniet van een 4-gangen menu.

Separator7

BEREIDINGSWIJZE

MELOENCOCKTAIL
  • Schep de meloen met ham leuk diep bord of schaaltje.
TOMATENSOEP
  • Verwarm (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.
  • Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop.
KIPPETJE
  • Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden en schuif het Hooikippetje met de aluminiumbak (compleet met groenten) zonder de deksel in de oven. Na +/- 15 minuten is het Hooikippetje met de groenten klaar.
KINDER VERRASSINGSDESSERT
  • Hier hoef je niets meer aan te doen;)
Blaadje

HOOITHUIS KERSTMUZIEK

×