hooithuis

Bereiden

Hieronder vind je een korte handleiding waarmee je onze heerlijke gerechten thuis kunt (af)maken en serveren.


Al onze verpakkingsmaterialen zijn biologisch afbreekbaar.

Krul

Dé Hooi BOX Kerst

Avondvullend menu met 14 gerechtjes om te delen voor 2 personen.
Of bijvoorbeeld ook in te zetten als uitgebreid voorgerecht voor meerdere personen. 

Separator7

BEREIDINGSWIJZE

CHARCUTERIE
  • Haal de charcuterie uit de verpakking en dresseer op een plank. Schep de olijven en noten uit de bakjes en serveer deze in kleine leuke schaaltjes.
DESEMBROOD MET SMEERSELS
  • Haal de desembol uit de zak en bak hem 6 minuten af in de voorverwarmde oven van 180 graden.

  • Schep de Hooiboter en de pesto uit de bakjes en doe deze in kleine, leuke schaaltjes.

KLASSIEKE GARNALENCOCKTAIL
  • Schep de garnalen en rivierkreeft met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord. Serveer hierbij de cocktailsaus.

VISSOEP
  • Verwarm de bisque (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.

  • Haal de pan van het vuur. Roer de roomboter met een garde of staafmixer door de warme soep. 

  • Voeg de vis toe en laat deze even doorwarmen (niet koken).

  • Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop.

TATAKI VAN ZALM
  • Schep de tataki met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord. Serveer hier de wasabi mayonaise bij.

BUIKSPEK
  • Haal het buikspek uit de verpakking en verwarm deze ongeveer 4 min. op een ovenplaatje in een oven van 180 graden.

  • Haal het buikspek van het ovenplaatje en leg dit op een bord.

  • Garneer het buikspek met de Amsterdamsche ui, cornichons en de kerriemayonaise.

BIET & MOZZARELLA
  • Schep de biet & mozzarella met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.

KRUISLANDSE POMPOEN
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de pompoen 6 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

  • Schep met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord. De limoenhangop mag eroverheen. 

AUBERGINE
  • Schep de aubergine met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.

SCAMPI
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de scampi ongeveer 7 tot 9 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Schep de scampi uit de verpakking in een schaaltje.

  • Besprenkel eventueel nog met de overgebleven saus.

FLAT IRON STEAK
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de Flat Iron Steak en de groenten uit in de oven. Verwarm deze:
    5 minuten voor rood
    7 minuten voor medium 
    10 minuten voor doorbakken 

  • Verwarm de inhoud van het tipje met de knoflook-peperjus in een pannetje en serveer deze bij de Flat Iron Steak.

STOOFPEERTJES
  • Giet de stoofpeertjes uit de verpakking in een pan en verwarm deze op een laag vuurtje. 

TRUFFEL-AARDAPPELTJES
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de aardappeltjes ongeveer 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (halverwege even de aardappeltjes omscheppen).

  • Schep de aardappeltjes hierna met de overgebleven boter op een bord.

KERSTTAART
  • Schep het taartje met een taartschep uit de verpakking en dresseer deze op een bordje. 

Dé Kids BOX

Separator7

BEREIDINGSWIJZE

MELOENCOCKTAIL
  • Schep de meloen in een leuk diep bord of schaaltje.
TOMATENSOEP
  • Verwarm (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.
  • Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop.
MAISKIPPETJE
  • Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden en schuif het Hooikippetje met de aluminiumbak (compleet met groenten) zonder de deksel in de oven. Na +/- 12 minuten is het Hooikippetje met de groenten klaar.
KINDER VERRASSINGSDESSERT
  • Hier hoef je niets meer aan te doen.
Blaadje

HOOITHUIS KERSTMUZIEK

×