hooithuis

Bereiden

Hieronder vind je een korte handleiding waarmee je onze heerlijke gerechten thuis kunt (af)maken en serveren.


Al onze verpakkingsmaterialen zijn biologisch afbreekbaar.

Krul

Dé Hooi BOX

Gerechtjes om te delen.

Separator7

BEREIDINGSWIJZE

CHARCUTERIE
  • Haal de Serrano, Chorizo en Fuet uit de verpakking en leg deze op een plank of bord.
  • Schep de olijven en de gerookte amandelen uit de bakjes en doe deze in leuke kleine schaaltjes.
DESEMBROOD MET SMEERSELS
  • Haal de desembol uit de zak en bak hem 6 minuten af in de voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Schep de Hooiboter, hummus en de pesto uit de bakjes en doe deze in kleine leuke schaaltjes.
CAESAR
  • Haal uit de verpakking en leg deze op een plank of bord.
  • Bestrooi de salade met de croutons en de knoflookdressing.
BUIKSPEK
  • Haal de buikspek uit het plastic bakje en verwarm deze op een ovenplaatje ongeveer 4 min. in een oven van 180 graden.
  • Haal de buikspek van het ovenplaatje en leg dit op een warm bord.
  • Garneer de buikspek met de Amsterdamsche ui, Granny Smith, cornichons en de kerriemayonaise. 
CLASSIC STEAK TARTARE
  • Schep de steak tartare met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
TATAKI VAN ZALM
  • Schep de tataki met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
2 OESTERS
  • Voeg naar smaak een beetje citroen, peper uit de molen of sjalotazijn toe.

BISQUE
  • Verwarm de bisque (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.

  • Haal de pan van het vuur. Roer de roomboter met een garde of staafmixer door de warme soep. 

  • Voeg de vis toe en laat deze even doorwarmen (niet koken).

  • Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop en serveer hierbij de ansjovismayonaise.

ASPERGESOEP
  • Verwarm (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.
  • Haal de pan van het vuur en roer de roomboter door de soep met een garde of staafmixer.
  • Doe de asperges en beenham in de soep en laat rustig even doorwarmen (eventueel op een heel laag pitje).
  • Schep de soep nog 1 x door en schep in een voorverwarmd diep bord of in een kop.
TOMAAT & MOZZARELLA
  • Schep met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
  • Besprenkel met de balsamico en de basilicumolie.
CREVETTES
  • Leg de crevettes in een schaaltje.
  • Schep de cocktailsaus uit het bakje en doe deze in een klein schaaltje.
ITALIAANSE STOOF VAN LAM
  • Schep de inhoud van de bak in een steelpan.
  • Verwarm op matig vuur onder af en toe te roeren tot tegen het kookpunt. (Voeg eventueel een klein beetje water toe)
  • Haal de pan van het vuur en laat het vlees een paar minuten doorwarmen.
GEROOSTERDE SPITSKOOL
  • Haal de kartonnen deksel van het aluminium bakje en verwarm de spitskool ongeveer 6 min in een oven van 180 graden.

  • Haal de spitskool uit het aluminium bakje en leg deze op een warm bord.

  • Afgarneren met de hangop van kummel.

BLOEMKOOLROAST
  • Haal de kartonnen deksel van het aluminium bakje en verwarm de bloemkool ongeveer 8 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Haal de bloemkool uit het aluminium bakje en leg deze op een warm bord of schaaltje.
  • Bedek de bloemkool met de salsa van waterkers (kamertemperatuur).
  • Afgarneren met de macadamianoten en kappertjes en als laatste de Pecorino (kaas) eroverheen strooien. 
KNOFLOOK SCAMPI
  • Haal de kartonnen deksel van het aluminium bakje en verwarm de scampi ongeveer 7 tot 9 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

  • Schep de scampi uit de verpakking in een schaaltje.

  • Besprenkel eventueel nog met de overgebleven saus.
BISTRO AARDAPPELTJES
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de aardappeltjes ongeveer 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (halverwege even de aardappeltjes omschudden).
  • Schep de aardappeltjes hierna op een bord.
GENIAAL APPELTAARTJE
  • Schep het appeltaartje met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
  • Schep het vanille-ijs uit het tipje en serveer bij het taartje.
  • Schenk vervolgens de vanillesaus over het taartje en het ijs.
TROPISCHE BROWNIE
  • Schep met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
  • Schenk vervolgens de mango coulis over de tropische brownie.
LOTTE'S GLAASJE
  • Schep het vanille-ijs uit het tipje in de beker. Voor de rest hoef je niets eraan te doen 😉 
HET KAASATELIER
  • Haal de kaasjes uit de verpakking en leg ze op een plank of bord. Laat ze vervolgens ongeveer een uur op kamertemperatuur komen. 

Blaadje

HOOITHUIS MUZIEK

×