hooithuis

Bereiden

Hieronder vind je een korte handleiding waarmee je onze heerlijke gerechten thuis kunt (af)maken en serveren.


Al onze verpakkingsmaterialen zijn biologisch afbreekbaar.

Krul

Dé Hooi Deel BOX

Avondvullend menu met 14 gerechtjes om te delen voor 2 personen.
Of bijvoorbeeld ook in te zetten als uitgebreid voorgerecht voor meerdere personen. 

Separator7

BEREIDINGSWIJZE

DESEMBROOD MET SMEERSELS
  • Haal de desembol uit de zak en bak hem 6 minuten af in de voorverwarmde oven van 180 graden.

  • Schep de Hooiboter, labneh en de pesto uit de bakjes en doe deze in kleine, leuke schaaltjes.

CHARCUTERIE
  • Haal de charcuterie uit de verpakking en dresseer op een plank. Schep de olijven en noten uit de bakjes en serveer deze in kleine leuke schaaltjes.
CREVETTES
  • Leg de crevettes in een schaaltje.
  • Schep de cocktailsaus uit het bakje en doe deze in een klein schaaltje.
TATAKI VAN ZALM
  • Schep de tataki met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord. Serveer hier de wasabi mayonaise bij.

BUIKSPEK
  • Haal het buikspek uit de verpakking en verwarm deze ongeveer 4 min. op een ovenplaatje in een oven van 180 graden.

  • Haal het buikspek van het ovenplaatje en leg dit op een bord.

  • Garneer het buikspek met de Amsterdamsche ui, cornichons en de kerriemayonaise.

BIET & MOZZARELLA
  • Schep de biet & mozzarella met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.

VISSOEP
  • Verwarm de bisque (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.

  • Haal de pan van het vuur. Roer de roomboter met een garde of staafmixer door de warme soep. 

  • Voeg de vis toe en laat deze even doorwarmen (niet koken).

  • Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop.

SCAMPI
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de scampi ongeveer 7 tot 9 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Schep de scampi uit de verpakking in een schaaltje.

  • Besprenkel eventueel nog met de overgebleven saus.

FLAT IRON STEAK
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de Flat Iron Steak en de groenten uit in de oven. Verwarm deze:
    5 minuten voor rood
    7 minuten voor medium 
    10 minuten voor doorbakken 

  • Verwarm de inhoud van het tipje met de knoflook-peperjus in een pannetje en serveer deze bij de Flat Iron Steak.

BLOEMKOOLROAST
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de bloemkool ongeveer 8 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Haal de bloemkool uit het aluminium bakje en leg deze op een warm bord of schaaltje.
  • Bedek de bloemkool met de salsa van waterkers (kamertemperatuur).
  • Afgarneren met de macadamianoten en kappertjes en als laatste de Pecorino (kaas) eroverheen strooien. 
GEROOSTERDE SPITSKOOL
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de spitskool ongeveer 6 min in een oven van 180 graden.
  • Haal de spitskool uit het aluminium bakje en leg deze op een warm bord.
  • Afgarneren met de hangop van kummel.
OVEN AARDAPPELTJES
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de aardappeltjes ongeveer 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (halverwege even de aardappeltjes omscheppen).

  • Schep de aardappeltjes hierna op een bord.

TEL AVIV SALADE
  • Schep de salade uit de verpakking en dresseer deze op een bord.

KOEKEPEER ACHTER GLAS
  • Schep het ijs uit het tipje in de beker. Voor de rest hoef je niets eraan te doen.
Blaadje

HOOITHUIS

×