hooithuis
Bereiden
Hieronder vind je een korte handleiding waarmee je onze heerlijke gerechten thuis kunt (af)maken en serveren.
Al onze verpakkingsmaterialen zijn biologisch afbreekbaar.

BEREIDINGSWIJZE
- Haal de Serrano, Chorizo en Fuet uit de verpakking en leg deze op een plank of bord.
- Haal de desembol uit de zak en bak hem 6 minuten af in de voorverwarmde oven van 180 graden.
- Schep de Hooiboter, labneh en de pesto uit de bakjes en doe deze in kleine leuke schaaltjes.
Voeg naar smaak een beetje citroen en peper uit de molen toe.
- Leg de crevettes in een schaaltje.
- Schep de cocktailsaus uit het bakje en doe deze in een klein schaaltje.
- Haal de buikspek uit het bakje en verwarm deze op een ovenplaatje ongeveer 4 min. in een oven van 180 graden.
- Haal de buikspek van het ovenplaatje en leg dit op een warm bord.
- Garneer de buikspek met de Amsterdamsche ui, Granny Smith, cornichons en de kerriemayonaise.
- Schep de tataki met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
- Schep met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
- Besprenkel met de balsamico.
Verwarm de bisque (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.
Haal de pan van het vuur. Roer de roomboter met een garde of staafmixer door de warme soep.
Voeg de vis toe en laat deze even doorwarmen (niet koken).
Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop.
Verwarm de aspergesoep (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.
Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop.
Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de scampi ongeveer 7 tot 9 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Schep de scampi uit de verpakking in een schaaltje.
- Besprenkel eventueel nog met de overgebleven saus.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de Flat Iron Steak en de groenten uit in de oven. Verwarm deze:
5 minuten voor rood
7 minuten voor medium
10 minuten voor doorbakken
Tip: iedere oven is anders, maak dus een klein sneetje in het vlees en kijk of het vlees gaar genoeg is.
- Verwarm de inhoud van het tipje met de knoflook-peperjus in een pannetje en serveer deze bij de Flat Iron Steak.
- Verwarm de oven voor op 180 a 200 graden. Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de Grainfed Angus Rib-Eye en de groenten uit in de oven. Verwarm deze 8 a 10 minuten voor medium gebakken.
Tip: iedere oven is anders, maak dus een klein sneetje in het vlees en kijk of het vlees gaar genoeg is.
- Verwarm de inhoud van het tipje met de knoflook-peperjus in een pannetje en serveer deze bij de Grainfed Angus Rib-Eye.
- Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden en schuif het Hooikippetje met de aluminiumbak (compleet met groenten) zonder de deksel in de oven. Na +/- 20minuten is het Hooikippetje met de groenten klaar.
- Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden en schuif het kippetje met de aluminiumbak (compleet met groenten) zonder de deksel in de oven. Na +/- 20 minuten is het kippetje met de groenten klaar.
- Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden en schuif het kippetje met de aluminiumbak (compleet met groenten) zonder de deksel in de oven. Na +/- 20 minuten is het kippetje met de groenten klaar.
Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm het preitje ongeveer 6 min in een oven van 180 graden.
Haal het preitje uit het aluminium bakje en leg deze op een warm bord.
Afgarneren met de misodressing en de gefrituurde prei en knoflookchips.
- Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de bloemkool ongeveer 8 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Haal de bloemkool uit het aluminium bakje en leg deze op een warm bord of schaaltje.
- Bedek de bloemkool met de salsa van waterkers (kamertemperatuur).
- Afgarneren met de macadamianoten en kappertjes en als laatste de Pecorino (kaas) eroverheen strooien.
- Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de aardappeltjes ongeveer 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (halverwege even de aardappeltjes omschudden).
- Schep de aardappeltjes hierna op een bord.
- Schep de salade uit de verpakking en dresseer op een bord.
- Schep het appeltaartje met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
- Schep het vanille-ijs uit het tipje en serveer bij het taartje.
- Schenk vervolgens de vanillesaus over het taartje en het ijs.
- Schep het ijs uit het tipje in de beker. Voor de rest hoef je niets eraan te doen
Haal de kaasjes uit de verpakking en leg ze op een plank of bord. Laat ze vervolgens ongeveer een halfuur op kamertemperatuur komen.