hooithuis

Bereiden

Hieronder vind je een korte handleiding waarmee je onze heerlijke gerechten thuis kunt (af)maken en serveren.


Al onze verpakkingsmaterialen zijn biologisch afbreekbaar.

Krul
Separator7

BEREIDINGSWIJZE

CHARCUTERIE
  • Haal de Serrano, Chorizo en Fuet uit de verpakking en leg deze op een plank of bord.
DESEMBROOD MET SMEERSELS
  • Haal de desembol uit de zak en bak hem 6 minuten af in de voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Schep de Hooiboter, labneh en de pesto uit de bakjes en doe deze in kleine leuke schaaltjes.
OESTERS
  • Voeg naar smaak een beetje citroen, peper uit de molen of sjalotazijn toe.

CREVETTES
  • Leg de crevettes in een schaaltje. 
  • Schep de cocktailsaus uit het bakje en doe deze in een klein schaaltje.
BUIKSPEK
  • Haal de buikspek uit het bakje en verwarm deze op een ovenplaatje ongeveer 4 min. in een oven van 180 graden.
  • Haal de buikspek van het ovenplaatje en leg dit op een warm bord.
  • Garneer de buikspek met de Amsterdamsche ui, Granny Smith, cornichons en de kerriemayonaise. 
TATAKI VAN ZALM
  • Schep de tataki met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
BIET & MOZZARELLA
  • Schep met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
  • Besprenkel met de balsamico.
VISSOEP
  • Verwarm de bisque (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.

  • Haal de pan van het vuur. Roer de roomboter met een garde of staafmixer door de warme soep. 

  • Voeg de vis toe en laat deze even doorwarmen (niet koken).

  • Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop.

POMPOENSOEP
  • Verwarm de pompoensoep (al roerende) in een pannetje op een niet al te hoog vuur tot net voor het kookpunt.

  • Schep de soep in een voorverwarmd diep bord of in een kop.

SCAMPI
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de scampi ongeveer 7 tot 9 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

  • Schep de scampi uit de verpakking in een schaaltje.

  • Besprenkel eventueel nog met de overgebleven saus.
CLARE VALLEY FLAT IRON STEAK
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de Flat Iron Steak en de groenten uit in de oven. Verwarm deze:
    5 minuten voor rood
    7 minuten voor medium
    10 minuten voor doorbakken 
  • Verwarm de inhoud van het tipje met de knoflook-peperjus in een pannetje en serveer deze bij de Flat Iron Steak.
KIP MET HOOI
  • Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden en schuif het Hooikippetje met de aluminiumbak (compleet met groenten) zonder de deksel in de oven. Na +/- 20minuten is het Hooikippetje met de groenten klaar.
GEROOSTERDE SPITSKOOL
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de spitskool ongeveer 6 min in een oven van 180 graden.

  • Haal de spitskool uit het aluminium bakje en leg deze op een warm bord.

  • Afgarneren met de pecelsaus en de sambal.

BLOEMKOOLROAST
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de bloemkool ongeveer 8 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Haal de bloemkool uit het aluminium bakje en leg deze op een warm bord of schaaltje.
  • Bedek de bloemkool met de salsa van waterkers (kamertemperatuur).
  • Afgarneren met de macadamianoten en kappertjes en als laatste de Pecorino (kaas) eroverheen strooien. 
OVEN AARDAPPELTJES
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de aardappeltjes ongeveer 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (halverwege even de aardappeltjes omschudden).
  • Schep de aardappeltjes hierna op een bord.
TRUFFEL AARDAPPELTJES
  • Haal de deksel van het aluminium bakje en verwarm de aardappeltjes ongeveer 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (halverwege even de aardappeltjes omschudden).
  • Schep de aardappeltjes hierna op een bord.
TEL-AVIV SALADE
  • Schep de salade uit de verpakking en dresseer op een bord.
GENIAAL APPELTAARTJE
  • Schep het appeltaartje met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.
  • Schep het vanille-ijs uit het tipje en serveer bij het taartje.
  • Schenk vervolgens de vanillesaus over het taartje en het ijs.
RONDJE WINTER
  • Schep met een palletmes of taartschep uit de verpakking en dresseer op een bord.

  • Giet de appeljus in het midden van het dessert.

GLAASJE KOEKEPEER
  • Schep het peren-ijs uit het tipje in de beker. Voor de rest hoef je niets eraan te doen
HET KAASATELIER
  • Haal de kaasjes uit de verpakking en leg ze op een plank of bord. Laat ze vervolgens ongeveer een halfuur op kamertemperatuur komen. 

Blaadje

HOOITHUIS MUZIEK

×