Meebewegen met seizoenen
De inspiratie achter onze lentedesserts
Ieder seizoen trekken onze patissiers alles uit de keukenkastjes. Zo ook dit voorjaar! Beau en Gina gingen terug naar de basis, maar dan natuurlijk wel op z’n Hooihuis. We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?
Klassiekers in een nieuw jasje
De wens voor dit seizoen was helder: werk met klassiekers. Minder smaken per dessert, meer herkenning op het bord. Denk aan evergreens als dame blanche, crème brûlée en lemon meringue-taart. Onze in-house patissiers Beau en Gina gingen met die inspiratie aan de slag. Brainstorm- en proefsessies en vooral héél veel testen.
“Als Koen en Miranda enthousiast zijn tijdens de proefsessies, dan weet je: dit zit goed,” vertelt Beau. Zo haalde de lemon meringue-taart moeiteloos de eindstreep. Maar een dame blanche die én vegan én glutenvrij is? ‘’Dat is wel even puzzelen,’’ lacht ze. Toch is het gelukt om een heerlijk plantaardig dessert te creëren. Geen dame blanche, maar wél een smeuïge vegan chocolade brownie!
Ook een oude bekende keerde terug in een nieuwe vorm. Wie het dessert De Tuin nog kent, zal blij worden van De Bloembol. Een kleurrijk dessert met bosbessenmousse, gevuld met een crèmeux van basilicum en citroen. Afgetopt met vanillecrème, meringues, pistache en frambozen.
Smaken & structuren
Wat maakt deze nieuwe desserts zo goed? Volgens Beau en Gina draait het allemaal om balans. “We werken altijd met meerdere structuren: iets krokants, iets zachts, iets luchtigs. Je wilt blijven verrassen.”
Een goed voorbeeld? De Stroopwafel. De oud-Hollandse klassieker is een ingrediënt voor het dessert wat bestaat uit een cake met stukjes stroopwafel, karamel, witte chocoladecrème en een krokante feuilletinebodem.
Bij het kiezen van smaken gingen ze voor herkenning. ‘’Perzik en kiwi bleken minder populair. Dus gingen we voor klassiekers als aardbei, framboos en blauwe bes.’’ En die aardbeien? Die komen vers van boer Vos uit Wouw! En dat zijn er heel wat, want meer dan de helft van onze gasten kiest voor onze absolute lente-klassieker: ‘Aardbeien achter glas’.
Favoriet van de patissiers
Benieuwd geworden naar onze nieuwe desserts? Kom ze zelf proeven!
lees ook:
Luuk zijn favoriete wijn-spijs combinaties
Nieuwe menukaart
Bij het Hooihuis schenken we prachtige wijnen van onze vaste leveranciers Boonstoppel en Residence! We vroegen Luuk naar zijn favoriete wijn-spijs combinaties bij onze nieuwe lentegerechten. Lees je mee?
Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!
Seizoensproduct
Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder.
Nieuwe kaaskaart! Een kijkje achter de schermen
Passie voor kaas
Vanaf 17 april presenteren we met trots onze nieuwe menukaart, boordevol heerlijke voorjaarsproducten! Maar voordat deze kaart op tafel ligt, gaat er achter de schermen veel werk aan vooraf. Zo gingen Miranda, Luuk en Daan naar het Kaasatelier om een nieuwe selectie voor onze kaaskaart samen te stellen. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Lees snel verder!