Meebewegen met seizoenen

De inspiratie achter onze lentedesserts

Ieder seizoen trekken onze patissiers alles uit de keukenkastjes. Zo ook dit voorjaar! Beau en Gina gingen terug naar de basis, maar dan natuurlijk wel op z’n Hooihuis. We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?

geplakteafbeelding 4 11
Krul
scherm­afbeelding 2025 05 20 om 11.43.46

Klassiekers in een nieuw jasje

De wens voor dit seizoen was helder: werk met klassiekers. Minder smaken per dessert, meer herkenning op het bord. Denk aan evergreens als dame blanche, crème brûlée en lemon meringue-taart. Onze in-house patissiers Beau en Gina gingen met die inspiratie aan de slag. Brainstorm- en proefsessies en vooral héél veel testen.

“Als Koen en Miranda enthousiast zijn tijdens de proefsessies, dan weet je: dit zit goed,” vertelt Beau. Zo haalde de lemon meringue-taart moeiteloos de eindstreep. Maar een dame blanche die én vegan én glutenvrij is? ‘’Dat is wel even puzzelen,’’ lacht ze. Toch is het gelukt om een heerlijk plantaardig dessert te creëren. Geen dame blanche, maar wél een smeuïge vegan chocolade brownie!

Ook een oude bekende keerde terug in een nieuwe vorm. Wie het dessert De Tuin nog kent, zal blij worden van De Bloembol. Een kleurrijk dessert met bosbessenmousse, gevuld met een crèmeux van basilicum en citroen. Afgetopt met vanillecrème, meringues, pistache en frambozen.

scherm­afbeelding 2025 05 20 om 11.43.46
scherm­afbeelding 2025 05 20 om 12.09.34

Smaken & structuren

Wat maakt deze nieuwe desserts zo goed? Volgens Beau en Gina draait het allemaal om balans. “We werken altijd met meerdere structuren: iets krokants, iets zachts, iets luchtigs. Je wilt blijven verrassen.” 

Een goed voorbeeld? De Stroopwafel. De oud-Hollandse klassieker is een ingrediënt voor het dessert wat bestaat uit een cake met stukjes stroopwafel, karamel, witte chocoladecrème en een krokante feuilletinebodem. 

Bij het kiezen van smaken gingen ze voor herkenning. ‘’Perzik en kiwi bleken minder populair. Dus gingen we voor klassiekers als aardbei, framboos en blauwe bes.’’ En die aardbeien? Die komen vers van boer Vos uit Wouw! En dat zijn er heel wat, want meer dan de helft van onze gasten kiest voor onze absolute lente-klassieker: ‘Aardbeien achter glas’. 

Favoriet van de patissiers

Dat is de citroentaart! “Zó lekker. Niet te ingewikkeld, maar gewoon precies goed. Fris, zacht, luchtig.” Het liefst serveren ze ‘m met een glaasje limoncello. “En die geur van gebrande meringue… jammer dat je die niet kunt ruiken door je scherm!”

Benieuwd geworden naar onze nieuwe desserts? Kom ze zelf proeven!

Je vindt onze kaart hier, of schuif gewoon lekker aan! We vertellen je er met liefde alles over. En kun je niet kiezen? We hebben een smakenpalet met vijf desserts in het klein! Ook lekker om te delen.

lees ook:

Separator2

Luuk zijn favoriete wijn-spijs combinaties

Nieuwe menukaart

Bij het Hooihuis schenken we prachtige wijnen van onze vaste leveranciers Boonstoppel en Residence! We vroegen Luuk naar zijn favoriete wijn-spijs combinaties bij onze nieuwe lentegerechten. Lees je mee?

utf 8geplakteafbeelding 1

Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!

Seizoensproduct

Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder.

geplakteafbeelding 1 64

Nieuwe kaaskaart! Een kijkje achter de schermen

Passie voor kaas

Vanaf 17 april presenteren we met trots onze nieuwe menukaart, boordevol heerlijke voorjaarsproducten! Maar voordat deze kaart op tafel ligt, gaat er achter de schermen veel werk aan vooraf. Zo gingen Miranda, Luuk en Daan naar het Kaasatelier om een nieuwe selectie voor onze kaaskaart samen te stellen. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Lees snel verder!

geplakteafbeelding 2