Lentespecial: zo ziet onze Lente er uit! | Het Hooihuis

Hooihuis

Lentespecial

Laat de lente maar komen!

Lente! Wat is het toch een heerlijk seizoen. Alles gaat weer groeien en bloeien en het is steeds langer licht. De verliefde stelletjes zijn weer regelmatig op ons heerlijke (vaak) zonovergoten terras te vinden.

Met de komst van de lente zijn er ook weer een hoop nieuwe heerlijke producten te verkrijgen. Met op onze nieuwe wijnkaart sprankelende frisse wijnen, lekker wit bier van de tap, asperges, kreeft, zeekraaltjes, lamsvlees en aardbeitjes. Bij Het Hooihuis doen we altijd onze uiterste best om de sfeer van het seizoen ook in de kaart terug te laten komen. En ook dat zie je dit lenteseizoen weer terug.

Met heerlijke seizoensgerechten, hopen we daarmee onze gasten te plezieren. Geniet van ieder moment en haal het beste uit dit vrolijke seizoen!

Benieuwd wat wij deze lente allemaal voor je in petto hebben? Lees dan vooral even verder!

De lente begint officieel op 20 maart en eindigt 21 juni. De laatste dag van de lente is ook de langste dag van het jaar. Bij Het Hooihuis start de lente al op 1 maart!
Lente bij Het Hooihuis
01

Lentepecial 

Lenteseizoen bij Het Hooihuis

Seizoen is het woord waar alles om draait bij Het Hooihuis. Onze maandthema’s, events, de gerechten op de menukaart en gekozen dranken stemmen wij allemaal af op het seizoen. Naast onze ‘smakelijk leven’ slogan dekken we hiermee de gehele lading van ons concept. Ook zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk producten uit onze eigen regio komen. Kom jij deze lente ook genieten van het smakelijke leven bij Het Hooihuis?

02

Hij is weer lente klaar 

Het Hooihuis terras

Onze Jaap is al druk in de weer met het gereed maken van Het Hooihuis terras. De tuinmeubels zijn weer schoon, de buitenkeuken is opgeknapt en alles is weer goed gesnoeid! Laat het zonnetje maar komen!

Hooihuis terras
Hooihuis belzen menu
Belsmenuuke
Belsmenuuke
Toetjes hooihuis
03

Op z’n Bels

Heel de maand maart

Heel de maand maart kun je bij Het Hooihuis genieten van de heerlijkste typische ‘Belze’ gerechten. Denk daarbij aan een goede steak tartare, Gandaham of witloof soep als voorgerecht. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit Bomma’s stoofvlees of lekkere mosseltjes, het favoriete product van onze Vlaamse vrienden. Als nagerecht heeft Miranda een prachtig praliné in een glas gemaakt voor de chocolade fanaten, een besliste aanrader. Uiteraard staat er ook weer een plank om te delen op het menu.

Bekijk het volledige ‘Op z’n Bels-menu‘ en maak een reservering.

04

Wijn = fijn!

Nieuwe wijnkaart

Wist je dat we bij Het Hooihuis een gloednieuwe wijnkaart hebben? Zo vind je onder andere 10 verschillende witte wijnen en 10 rode wijnen op de kaart die je nu ook allemaal per glas kunt bestellen! Daarnaast vind je er een heerlijke selectie van verschillende bubbels en diverse port en dessert wijnen.

nieuwe wijnkaart
zomerse tipies tapas hooihuis barbecue
Tipi tent
Hooihuis_Vuurtje
05

Zomer Tapas

Tipies Tapas arrangement

Met de lente in aantocht is het tijd om onze tipies tapas arrangement weer een make-over te geven. Er zijn weer volop heerlijke gerechtjes te vinden waarvan je lekker kunt genieten met een grote groep groep vrienden, familie, of collega’s. Bekijk het heerlijke typische zomerse Tipies Tapas arrangement.

06

Belangrijke dagen in de lente

Voor op de agenda

In de lente zijn er een aantal belangrijke dagen bij Het hooihuis. Dagen waarop we net even iets extra’s organiseren of op de menukaart hebben staan. Of wat dacht je van een heus event? Schrijf de onderstaande data alvast in de agenda: zo hoef je niets te missen.

  • 21 en 22 april: Paasbrunch bij Het Hooihuis. De kids kunnen paaseieren komen zoeken én zelfs kuikentjes komen bekijken.
  • 6 mei: Lions asperge event. Lekker smullen van heel veel asperge gerechtjes voor het goede doel en het netwerken! Meer informatie volgt!
  • 21 mei: Moederdag: speciaal voor Moederdag hebben we een heerlijke high tea samengesteld. Het menu maken we begin mei bekend! Alvast een tafeltje reserveren? Dat kan natuurlijk al!
Asperge event hooihuis
Winterspecial
Dranken bij Het hooihuis
biertjes
07

Drank feitjes

Drankexpert Luuk aan het woord

Nu het bijna lente is, is de tijd ook weer aangebroken om de drankkaart aan te passen. Volop alcoholvrije cocktails, Miraval rosé van de wijngaard van Brad Pitt uit de Provence of een mooie speciaalbier van de tap. Ook speciaal voor onze ‘op z’n Bels maand’ zijn er hele bijzondere bieren en een mooi digestief ingeslagen. Lees er alles over op ons blog!

08

De lentekeuken  

Chefkok Miranda blikt vooruit

De zon weer gaat schijnen. Bloemen die uitkomen, jonge diertjes kijken en ijsjes halen bij de Gerdahoeve. Dat is voor mij de lente en het is wat mij betreft een van de mooiste seizoenen. Het is ook dit seizoen een waar ‘food walhalla’, met jonge peulvruchten, meiknollen, Oosterschelde kreeft, zeekraaltjes, en natuurlijk asperges! Onze menukaart beweegt tegenwoordig mee met het seizoen en er worden continue aanpassingen gedaan.

Daarnaast staat in maart onze keuken volop in het teken van België. Ik vertel er je alles over in dit blog!

Hooihuis_vacatures_Roosendaal
09

Wie wil lekker aanschuiven zonder te koken en boodschappen te doen? 

Hooihuis toppers gezocht!

Wij zijn continue op zoek naar Hooihuis helden om onze horeca familie compleet te maken. Gun jezelf de leukste baan die er bestaat. Benieuwd welke vacatures openstaan? Bekijk dan onze vacaturepagina!

Wie komt er deze Lente genieten van het smakelijke leven?
Jeroen de Pauw

Deze lente lekker vertoeven bij Het Hooihuis?

Reservering maken