hooithuis

Losse gerechten

Stel zelf jouw menu samen met de kleine gerechtjes. Zo bepaal je zelf wat je eet en hoeveel je eet. Ook hebben we onze Hooihuis-klassiekers, oftewel de hoofdgerechten, voor je op het menu staan. De keuze is aan jou!

GERECHTEN

Onze gerechten hebben nog wel een kleine bereiding in de keuken nodig. Wil jij weten hoe je de gerechtjes klaarmaakt klik dan hier.

KLEINE GERECHTJES

Met de bijzondere selectie kleine gerechtjes stel je zelf jouw menu samen. Delen kan natuurlijk ook!

KOUDE BEREIDINGEN

DESEMBROOD MET HOOIBOTER
4.50

Desembrood van Guust met Hooiboter

4.50
OESTERS
9.50

3 oesters met citroen

9.50
TATAKI VAN ZALM
8.50

Kort geschroeide sashimi van zalm, kimchi van radijs, wasabimayonaise, wasabi crunch en furikake

8.50
BIET MOZZARELLA
8.50

Geroosterde bietjes met amarena kersen, macadamia noten, Nederlandse buffelmozzarella en balsamico

8.50

WARME BEREIDINGEN

HOOIHUIS VISSOEP
9.50

Huisgemaakte bisque (400 ml) met vis, schaal-en schelpdieren 

9.50
GAZPACHO
7.50

Gazpacho (400ml) van tomaat en watermeloen 

7.50
BUIKSPEK
8.50

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith, kerriemayonaise en Hollandse zuren 

8.50
BLOEMKOOLROAST
8.50

Geroosterde bloemkool, macadamia noten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes en een waterkers-bloemkoolsalsa

Optie vegan

8.50
GRILL GROENTEN
6.50

Gegrilde courgette en bospeen met opgeklopte feta, pistache, perzik, dragon en munt

6.50

HOOFDGERECHTEN

Separator4
KIP MET HOOI
17

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen, hooizout en seizoensgroenten

17
KIP PIKANT
17

Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing, sojasaus en seizoensgroenten

17
KIP BBQ
17

Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn, chilli’s en seizoensgroenten

17
FLAT IRON STEAK
20

Grainfed sukade (150 gram) met chimichurri en seizoensgroenten

20
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
30

Grainfed rib-eye (400 gram) met jus van pepers en gepofte knoflook en seizoensgroenten. Ook lekker om te delen!

30
Blaadje

BIJGERECHTEN

OVEN AARDAPPELTJES
5

Roseval aardappeltjes in de schil met peterselie

5
TEL AVIV SALADE
4

Radijs, tomaat, komkommer, sjalot, paprika, fetakaas, limoen, olijfolie, za’atar en sesam

4

DESSERTS

Separator9
ARDBEIEN ACHTER GLAS
7

Lotte’s glaasje gevuld met vanillecrème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue

7
GENIAAL APPELTAARTJE
7

Van onze patissiers met vanille-ijs en vanillesaus

7
KAASATELIER

Box gevuld met 5 kazen van het Kaasatelier uit Oud-Gastel

12.50
×