hooithuis

Losse gerechten

Stel zelf jouw menu samen met de kleine gerechtjes. Zo bepaal je zelf wat je eet en hoeveel je eet. Ook hebben we onze Hooihuis-klassiekers, oftewel de hoofdgerechten, voor je op het menu staan. De keuze is aan jou!

GERECHTEN

Onze gerechten hebben nog wel een kleine bereiding in de keuken nodig. Wil jij weten hoe je de gerechtjes klaarmaakt klik dan hier.

KLEINE GERECHTJES

Met de bijzondere selectie kleine gerechtjes stel je zelf jouw menu samen. Delen kan natuurlijk ook!

WARME BEREIDINGEN

HOOIHUIS VISSOEP
9.50

Huisgemaakte bisque (400 ml) met vis, schaal-en schelpdieren 

9.50
POMPOENSOEP
4

Pompoensoep (400 ml) met sinaasappelolie

4
BUIKSPEK
7.50

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith, kerriemayonaise en Hollandse zuren 

7.50

KOUDE BEREIDINGEN

DESEMBROOD MET SMEERSELS
5

Desembrood van Guust met pesto, labneh en Hooiboter

5
CHARCUTERIE
6.50

Serranoham, Iberico en fuet worst

6.50
OESTERS
9.50

3 oesters met sjalotten & rode wijn azijn

9.50
CREVETTES
9.50

10 gekookte steurgarnalen om te pellen met cocktailsaus

9.50
TATAKI VAN ZALM
7.50

Kort geschroeide sashimi van zalm, kimchi van radijs, wasabimayonaise, wasabi crunch en furikake

7.50
BIET MOZZARELLA
7.50

Geroosterde bietjes met amarena kersen, macadamia noten, Nederlandse buffelmozzarella en balsamico

7.50

HOOFDGERECHTEN

Separator4
CLARE VALLEY FLAT IRON STEAK
17.50

Grainfed Angus biefstuk (150 gram) met jus van pepers, gepofte knoflook en seizoensgroenten

17.50
KNOFLOOK SCAMPI
15

Scampi (6 stuks) met knoflook uit de oven

15
KIP MET HOOI
15

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout

15
BLOEMKOOLROAST
12.50

Geroosterde bloemkool, macadamia noten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes en een waterkers-bloemkoolsalsa 

Optie vegan

12.50
BBQ SPITSKOOL
12.50

Geroosterde spitskool met sambal matah en cashewnoten-pecelsaus

12.50
Blaadje

SIDES

OVEN AARDAPPELTJES
4

Roseval aardappeltjes in de schil met rozemarijn en zeezout

4
TRUFFEL AARDAPPELTJES
4

Roseval aardappeltjes in de schil met truffelboter

4
TEL AVIV SALADE
4

Radijs, tomaat, komkommer, sjalot, paprika, fetakaas, limoen, olijfolie, za’atar en sesam

4

DESSERTS

Separator9
GLAASJE KOEKEPEER
5

Lotte’s glaasje gevuld met een laagje kaneelcrème, peertjes, perensorbet- ijs, tonka-karamelsaus, honingraat- toffee en crumble van peperkoek

5
RONDJE WINTER
6

Amandelcake met appelgel, versierd met koffie ganache, kastanjespijs, chocolade-krokantjes en een saus van appel

vegan en lactosevrij

6
GENIAAL APPELTAARTJE
7

Van onze patissiers met vanille-ijs en vanillesaus

7
KAASATELIER

Box gevuld met 5 kazen van het Kaasatelier uit Oud-Gastel

12.50
×