hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis specials!

Krul
5 GANGEN MENU

BEST OF HOOIHUIS

TATAKI VAN ZALM

Kort geschroeide sashimi zalm, kimchi van radijs, wasabimayonaise, wasabi crunch en furikake

HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakte bisque, vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

BUIKSPEK

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith, kerriemayonaise en Hollandse zuren

FLAT IRON STEAK

Grainfed Angus sukade met Aziatische dressing, seizoensgroenten en roseval aardappeltjes

AARDBEIEN ACHTER GLAS

 Vanille crème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue

€ 49.50 P.P.
Blaadje2

GERECHTEN

Een bijzondere selectie kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet.

Separator7

ALLE GERECHTEN

10.50

3 SEIZOENS OESTERS

op crushed ijs met citroen

CLASSIC STEAK TARTARE

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

FOIE GRAS

Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode- uienconfituur

supplement 3.50
AUBERGINE

Geroosterde aubergine met hummus, granaatappel, tomaat, munt, olijfolie en hazelnoot

TONIJN

Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise, citroen-gel, kappertjes, sesam en bieslook

TOMAAT & MOZZARELLA

Verse tomaatjes met Nederlandse buffelmozzarella en basilicum

CEVICHE VAN COQUILLE

Rauwe fijngesneden coquille met een tomatenvinaigrette, limoen, radijs, dille-olie en een krokantjes van aardappel

GARNALENKROKETJES

Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie

HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

BUIKSPEK

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith, kerriemayonaise en Hollandse zuren 

FLAT IRON TARTE TATIN

Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus

optie ganzenleverkrullen 4.50

BLOEMKOOLROAST

Geroosterde bloemkool, macadamianoten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes en een waterkers-bloemkoolsalsa

BBQ SPITSKOOL

Geroosterde spitskool met hangop van kummel, erwtenscheuten, radijs en gerookte olijfolie

SEIZOEN & SPECIALS

Separator4
GRAINFED ANGUS TOURNEDOS
29

200 gram grainfed tournedos met Aziatische dressing, seizoensgroenten en roseval aardappeltjes

29
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
28

300 gram Grainfed rib-eye met Aziatische dressing, seizoensgroenten en roseval aardappeltjes

28
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
35

500 gram Grainfed rib-eye met Aziatische dressing, seizoensgroenten en roseval aardappeltjes

35
KIP MET HOOI
18

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout

18
PANNETJE MOSSELS
22.5

Zeeuwse mosselen traditioneel gekookt met kruiden en geserveerd met cocktailsaus en remoulade

22.5
ZEETONGEN
25

2 gebakken Noordzeetongen (a 200 gram) met remoulade, citroen en peterselie

25
BOUILLABAISSE
17

Huisgemaakte bisque, vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

17
ZEEBAARS
20

Hele zeebaars uit de oven, venkel, witte wijn, citroen en zeezout

20
Blaadje

SIDES

FRITES
3.5

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

3.5
NIEUWE AARDAPPEL
3.75

In de schil gekookte aardappeltjes met peterselie boter en zeezout

3.75
ISRAËLISCHE SALADE
5

Radijs, tomaat, komkommer, sjalot, paprika, hüttenkäse, limoen, olijfolie, za’atar en sesam

5
CAESAR SALAD
5

Knoflookdressing, croutons, Parmezaan en een eitje

5
ZEEUWSE LAMSOREN
5

In roomboter gebakken met zwarte peper

5
KRUISLANDSE BONEN
5

Snijbonen en stokslabonen uit Kruisland met misodressing.

5

DESSERTS

Separator9
BOSVRUCHT & LAVENDEL
9.5

Biscuit met bosvruchten confiture in een zachte banketbakkersroom vulling gedipt in witte chocolade. Afgetopt met citroengel, cassis lavendel ganache en meringues. Apart een bolletje yoghurtijs

9.5
AARDBEIEN ACHTER GLAS
8

Vanillecrème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue

8
TROPISCHE BROWNIE
8.5

Brownie met daarop tropisch fruit compote, hazelnootcrème, pure chocolade galettes met sorbet van mango

vegan, gluten- en lactosevrij

8.5
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2.5
SPECIAL
ONZE TUIN

Een tuintje vol verrassingen! Gemaakt van pistache krokant, vanillecrème, meringue rotsen, verse aardbeien, mos van pistache spongecake, dauw van citroengel en tuille takjes. Het plantenpotje is gemaakt van chocolade en gevuld met aardbeienmousse, amandelbiscuit en cremeux van basilicum. De potgrond van crumble en een plantje van chocolade.

13.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Separator9
Plateau met 3 kazen
9.5
9.5
Plateau met 5 kazen
13
13
Plateau met 7 kazen
16.5
16.5
tot 16.00 uur

3-gangen menu

TATAKI VAN ZALM

Kort geschroeide sashimi zalm, kimchi van radijs, wasabimayonaise, wasabicrunch en furikake  

of

BUIKSPEK

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith en kerriemayonaise

***
BOUILLABAISSE

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren.
Zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

of

FLAT IRON STEAK

Grainfed Angus sukade met Aziatische dressing, seizoensgroenten en roseval aardappeltjes

***
AARDBEIEN ACHTER GLAS

 Vanille crème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue

of

KAASATELIER

3 verschillende kazen van Het Kaasatelier

€ 35.00 P.P.
Blaadje2
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
16

Inclusief; een broodsnede garnalenkroket, broodje gerookte zalm, broodje krabsalade, spiegelei, een kopje bisque en een fris slaatje

16
TWAALFUURTJE VLEES
14

Inclusief; een broodsnede draadjesvleeskroket, broodje rosbief, broodje jong belegen, spiegelei, tomatensoep en een fris slaatje

14
TWAALFUURTJE SEIZOEN
13

Inclusief; gazpacho, salade van tomaten en Nederlandse buffelmozzarella, bruschetta geroosterde courgette, tomaat, groene asperge, pesto en geitenkaas, spiegelei en een broodsnede met kroketjes van spinazie, tuinboon en paprika met kerriemayonaise en gefrituurde peterselie

13
ANGUS BURGER
14

Grainfed Angus burger, briochebroodje, barbecuesaus, bacon, cheddar, kropsla, rode uiencompote en frietjes

14
SALADE TOMAAT-MOZZARELLA
14

Gemengde salade, tomaten, Nederlandse buffelmozzarella, olijfolie en basilicum

14
SALADE GARNALENKROKETTEN
17

Hollandse garnalen, gefrituurde peterselie, salade, venkel, radijs en kruidendressing

17
CLUBSANDWICH
13

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

13
CLUBSANDWICH ZALM
14

Zuurdesemtoast, gerookte zalm, Griekse yoghurt, limoen, radijs, venkel, gemarineerde courgette, tuinkruiden en een gekookt eitje

14
×

Powered by WhatsApp Chat

×