hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis gerechten!

Krul
5-GANGEN

BEST OF MENU

TATAKI VAN ZALM

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch en limoenmayonaise

ASPERGESOEP

Romige aspergesoep met stukjes asperge en beenham

BUIKSPEK

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise 

LAMSFILET

 Rosé gebakken lamsfilet, artisjokcrème, voorjaarsgroenten, jus met rozemarijn, olijven, knoflook en tomaat

AARDBEIEN ACHTER GLAS

Vanillecrème, aardbeien-vlierbloesemsaus, verse aardbeien, yoghurt-roomijs, romanoffroom (alcoholvrij), ruby crumble en meringue-staafjes

€ 55 P.P.
Blaadje2

KLEINE GERECHTJES

Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw menu samen.

Delen kan natuurlijk ook!

KOUDE BEREIDINGEN

HK46 OESTERS
13.5

Gekweekt in een van de meest voedselrijke gebieden van de Oosterschelde;  perceel Hooge Kraaijer 46. Roomachtig met frisse zilte nasmaak (3 stuks)

13.5
CLASSIC STEAK TARTARE
12.5

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

12.5
TATAKI VAN ZALM
12.5

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise

12.5
TONIJN PIZZA
12.5

Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappers, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad

12.5
FOIE GRAS
19

Terrine van ganzenlever met Jambon Noir de Bigorre 20 mnd, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.

19

WARME BEREIDINGEN

BUIKSPEK
11.5

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise

11.5
HOOIHUIS-VISSOEP
9.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

9.5
GARNALENKROKETJE
9.5

Ambachtelijke kroket op een brioche met Hollandse garnalen, gefrituurde peterselie en dragonmayonaise

9.5
FLAT IRON TARTE TATIN
15

Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus

15
COQUILLE TARTE TATIN
17.5

Taartje van pastinaak met Franse coquilles, schuim van paddenstoel en hazelnoot-crumble

17.5

VEGETARISCH

vega
AUBERGINE CEVICHE
9.5

Krokante souffle van maïs, avocado, appel, tomaat, lente-ui, chili, gember, koriander en wasabi mayonaise

9.5
vega
BIMI ROAST
12.5

Geroosterde bimi, stracciatella di burrata, pesto van basilicum en pistache en gekonfijte kerstomaat

12.5
vega
FLEUR DE COURGETTE
11.5

Gefrituurde courgette-bloem, hangop van geitenkaas en olie van lente-ui

11.5
vega
RAVIOLI MORILLE
9.5

Verse ravioli met paddenstoelen, morilles, groene asperge, espuma van morille en paddenstoelenkruid

9.5
vega
BBQ SPITSKOOL
7.5

Gegrilde spitskool met sabayon van grove mosterd en dragonolie

7.5

ASPERGES

ASPERGESOEP
7.5

Romige aspergesoep met stukjes asperge en beenham

7.5
ASPERGE SCAMPI
13.5

Wokje met reuzenscampi, zeekraal, asperge, tomaat, knoflook, pernod en bieslook

13.5
WOUWSE ASPERGE HAM
9.5

2 asperges, gekookte beenham, Hollandaise, gekookt eitje en peterselie

9.5
WOUWSE ASPERGE ZALM
11.5

2 asperges, gerookte zalm, Hollandaise, gekookt eitje en peterselie

11.5
WOUWSE ASPERGE LAMSOOR
11.5

2 asperges met Hollandaise, gekookt eitje en roergebakken lamsoren

11.5

HOOIHUIS GERECHTEN

Separator4
LAMSFILET
26

Rosé gebakken lamsfilet, artisjokcrème, voorjaars groenten, jus met rozemarijn, olijven, knoflook en tomaat

26
WOUWSE ASPERGE HAM
24.5

Asperges van boer Vos, gekookte beenham, Hollandaise, krielaardappeltjes, gekookte eitje en peterselie

24.5
WOUWSE ASPERGE ZALM
24.5

Asperges van boer Vos, gerookte zalm, Hollandaise, krielaardappeltjes, gekookte eitje en peterselie

24.5
RAVIOLI MORILLE
18

Verse ravioli met paddenstoelen, morilles, groene asperge, espuma van morille en paddenstoelenkruid

18
FJORD COD FILET
26

Lijngevangen Noorse ‘kabeljauw’ filet, mousseline van aardappel, jonge prei, beurre blanc met zalmkaviaar, bieslook en garnalen

26
HELE ZEEBAARS UIT DE OVEN
29

Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum (niet gefileerd)

29
FLAT IRON STEAK
24

150 gram Grainfed Angus biefstuk geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
49.5

400 gram Grainfed rib-eye geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

49.5
HOOIKIP
23

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

23
KIP PIKANT
23

Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

23
KIP BBQ
23

Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

23
Blaadje

BIJGERECHTEN

FRITES
4.5

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

4.5
PETERSELIE AARDAPPELTJES
5

In de schil gegaarde krielaardappel met roomboter en peterselie

5
GROEN GROEN
7.5

Groene asperge en bimi met beurre noisette, miso en ansjovis

7.5
BOSPEEN ABRIKOOS
6.5

Lauwwarme bospeensalade met abrikozen, munt, amandel en gerookte olijfolie

6.5
CAESAR SALADE
5.5

Romeinse sla met knoflookdressing, croutons en parmesan

5.5
ZEEGROEN
7.5

Kort gestoofde lamsoren en zeekraal met roomboter en zwarte peper

7.5

DESSERTS

Separator9
AARDBEIEN ACHTER GLAS
7.5

Vanillecrème, aardbeien-vlierbloesemsaus, aardbeien, yoghurt-roomijs, romanoffroom (alcoholvrij), ruby-crumble en meringue staafjes

7.5
LENTE IN DE LUCHT
7.5

Frambozen-espuma, frambozen-biscuit, vlierbloesem ijspastilles, krokante aardbei-rubywolken, grapefruit-cremeux

7.5
BLOEMETJE
7.5

Mango-mousse, passiegel, gold chocoladecrème en crumble

7.5
'T ZONNETJE
7.5

Oranjebloesemcake, witte chocoladecrème, perzikcompote, oranjebloesem-gel, sinaasappel sorbet

7.5
VLINDER
7.5

Pure chocolade knettersuiker krokant, kokoscake, citroengel, vanille marshmallow, vlinders (vegan, gluten, lactosevrij)

7.5
BLOEMBOL
7.5

Pralinécake, caramel-cremeux, blauwe bessencompote, gesuikerde viooltjes en honing roomijs

7.5
SPECIAL
HOOIHUIS SMAKENPALET

5 lentedesserts in het klein op het smakenpalet:

Lente in de lucht
Bloemetje
Vlinder
Bloembol
'T zonnetje

Lekker om te delen!

17.5
scherm­afbeelding 2024 01 03 om 15.08.39
Separator9
HOOIHUIS KOFFIE
12

Koffie naar keuze + 3 likeurtjes en een friandise

12
ESPRESSO MARTINI
11

Bekijk onze drankenkaart voor heerlijke variaties

11
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Plateau met 3 kazen
10
10
Plateau met 5 kazen
14.5
14.5
Plateau met 7 kazen
18
18
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
19

Brood met gerookte zalm en krabsalade, tataki van zalm, brood met garnalenkroket en onze befaamde bisque

19
TWAALFUURTJE VLEES
16

Steak tartare, brood met bourgondische rundvleeskroket, brood met Jamon Gran Reserva, stracciatella di burrata en gekonfijte tomaat. En een kopje 'pappa al pommedoro' soep

16
TWAALFUURTJE VEGA
16

Ceviche van aubergine met krokante maïs-soufflé. Brood met stracciatella di burrata, gemarineerde courgette en gekonfijte tomaat. Brood met groentekroketje. En een kopje aspergessoep

16
CLUBSANDWICH
16

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

16
CLUB ROSBIEF TRUFFEL
16

Zuurdesemtoast, runderrosbief, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, gekonfijte  kerstomaat, courgette, gekookt eitje en rucola

16
HOOIHUIS VISSOEP
12

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes

12
SALADE SCAMPI
19

Salade met gebakken reuzenscampi, geroosterde bimi, avocado, tomaat, gemarineerde courgette, kropsla, basilicumdressing

19
SALADE GEITENKAAS
17

Gebakken geitenkaasje, Jamon Gran Reserva, witlof, vijgen, bietjes, pecannoten en notendressing

(vegetarisch optie: zonder Jamon Gran Reserva 16.-)

17
SALADE NICOISE
19

Salade met verse tonijn, ansjovis, eitje, sperziebonen, sjalot, tomaat, olijven, croutons en kruidendressing

19
BROODSNEDE MEDITERRANEE
14.5

Getoast desembrood, Jamon Gran  Reserva, Stracciatella di Burrata, gemarineerde courgette, gekonfijte  tomaatjes en groene asperges (vegetarische optie: zonder Jamon Gran Reserva 13.5)

14.5
BROODSNEDE ZALM
14.5

Getoast desembrood, zacht gegaarde Noorse zalm flakes, venkel, radijs, Granny Smith, komkommer, zoetzuur uitje,  mierikswortelcrème en olie van lente-ui

14.5
ANGUS BURGER
17

Getoast brioche brood, grainfed Angus burger, crispy bacon, Hollandse kaas, tomaat, sla, tartare saus en verse frietjes

met spiegeleitje + 1

17
×