hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis gerechten!

Krul
5-GANGEN

ZOMER MENU

CEVICHE

Rauw gemarineerde roodbaars met citroen, gepofte rijst, mango, tomaat, chili, gember en koriander

BIET MOZZARELLA

Geroosterde bietjes met amarena-kersen, macadamianoten, Nederlandse buffelmozzarella en balsamico

WOKMOSSELTJES

Gewokte mosseltjes met knoflook, tuinkruiden en witte wijn

LAMSSTEAK

Sous vide bereide lamssteak, crème van jonge bospeen, groene voorjaarsgroenten, jus van roze peper, basilicum en jonge knoflook

AARDBEIEN ACHTER GLAS

Vanillecrème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue

€ 55.- P.P.
Blaadje2

STEL ZELF JE MENU SAMEN

Met de bijzondere selectie kleine gerechtjes stel je zelf jouw menu samen. Delen kan natuurlijk ook!

KOUDE BEREIDINGEN

3 SEIZOENS OESTERS
10.5

Oesters op crushed ijs met citroen

10.5
CLASSIC STEAK TARTARE
11.5

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

11.5
TATAKI VAN ZALM
11.5

Kort geschroeide sashimi van zalm, kimchi van radijs wasabimayonaise, wasabi-pindacrunch en furikake

11.5
TONIJN
11.5

Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise, citroen-gel, kappertjes, sesam en bieslook

11.5
FOIE GRAS
16.5

Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.

16.5
ROULEAU VAN MAÏSKIP
10.5

Met gerookte eend, popcorn, baby maïs, maïscreme, dragon-olie en krokante kippenkaantje

10.5
CEVICHE
10.5

Rauw gemarineerde roodbaars met citroen, gepofte rijst, mango, tomaat, chili, gember en koriander

10.5

WARME BEREIDINGEN

BUIKSPEK
10.5

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise

10.5
SCHEERMESSEN
12.5

Gegratineerde scheermessen met zeekraal, Iberico ham kaantjes, hazelnoot, citroen, lookboter en broodkruim

12.5
HOOIHUIS-VISSOEP
10.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

10.5
GARNALENKROKETJES
10.5

Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie

10.5
WOKMOSSELTJES
12.5

Gewokte mosseltjes met knoflook, tuinkruiden en witte wijn

12.5
FLAT IRON TARTE TATIN
13.5

Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus

13.5
vega

VEGETARISCH

vega
BIET MOZZARELLA
10.5

Geroosterde bietjes met amarena kersen, macadamia noten, Nederlandse buffelmozzarella en balsamico

(koude bereiding)

10.5
vega
ZOMER RAVIOLI MET MORILLE
10.5

Ravioli gevuld met paddenstoelen. Met groene asperge, morilles, schuim van paddestoelen, krokante shi-take, Freiburger kaas en tahoon cress

10.5
vega
BLOEMKOOLROAST
9.5

Geroosterde bloemkool, macadamianoten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes en een waterkers-bloemkoolsalsa

optie vegan

9.5
vega
GRILL GROENTEN
9.5

Gegrilde courgette en bospeen met opgeklopte feta, pistache, perzik, dragon en munt

9.5

HOOIHUIS GERECHTEN

Separator4
LAMSSTEAK
24

Sous vide bereide lamssteak, crème van jonge bospeen, groene voorjaarsgroenten, jus van roze peper, basilicum en jonge knoflook

24
ZEEUWSE MOSSELEN
24

Pannetje gekookte bodem mosselen met groenten en witte wijn. Met cocktailsaus en remoulade

24
LADY STEAK TOURNEDOS
27

140 gram grainfed tournedos met chimichurri, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes

27
FLAT IRON STEAK
22

150 gram Grainfed sukade met chimichurri, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes

22
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
36

400 gram Grainfed rib-eye met chimichurri, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes

36
ZEETONGEN
25

2 gebakken Noordzeetongen (a 200 gram) met remoulade, citroen en peterselie

25
HELE ZEEBAARS UIT DE OVEN
24

Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum
(niet gefileerd)

24
KIP MET HOOI
21

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout

21
KIP PIKANT
21

Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus

21
KIP BBQ
21

Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s

21
Blaadje

BIJGERECHTEN

FRITES
4

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

4
PETERSELIE AARDAPPEL
4

In de schil gegaarde aardappel met roomboter en peterselie

4
CAESAR SALADE
5

Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons en parmesan

5
LAMSOOR EN ZEEKRAAL
6

Licht gebakken Zeeuwse zeegroenten

6
BOSPEEN
5

Geroosterde bospeen met abrikoos, sumak en gerookte amandel

5
GROENE ZOMER MIX
5

Doperwten, tuinboon en snijbonen met wortelcrème

5

DESSERTS

Separator9
DE ZONNEBLOEM
5.5

Zonnebloem van drie kleuren chocolade met een krokant hart op een bodem van hazelnoot praliné cake met citroen-cremeux. Geserveerd met vanille-tonka crème

Glutenvrij

5.5
WATERMELOEN
5.5

Ijsmacaron gevuld met watermeloensorbet. Geserveerd met frambozensaus met munt en basilicum 

Gluten- en lactosevrij

5.5
JEROEN'S EI
5.5

Ei van pure chocoladecrème met een vulling van cassis cremeux. In een nestje van chocoladecake en earl-grey ganache. Met bosvruchten sorbetijs

Vegan, gluten- en lactosevrij

5.5
DE BIJENKORF
5.5

Bijenkorf van honing- marshmallow met een vulling van lavendel-karamel. Met citroen sorbetijs en karamelsaus

5.5
HET MADELIEFJE
5.5

Madeliefje van witte chocolade met gelei van ananas, mango cremeux en passievrucht crème

5.5
AARDBEIEN ACHTER GLAS
5.5 | 8

Vanillecrème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue

5.5 | 8
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2.5
SPECIAL
ONZE TUIN

Madeliefjes geplant in een bloembakje van rice crispy crunch, aardbeiengelei, gedipt in karamelchocolade. Gevuld met aarde van pure chocoladecrumble en ganache, mos van pistache spongecake, dauw van citroengel, tuille- takjes en witte chocolade rotsjes. Besproei het tuintje zelf met frambozensaus!

13.5
IMG_0308-2-1.jpeg

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Separator9
Plateau met 3 kazen
9.5
9.5
Plateau met 5 kazen
13
13
Plateau met 7 kazen
16.5
16.5
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
16

Inclusief; een broodsnede garnalenkroket, broodje gerookte zalm, broodje krabsalade, spiegelei, een kopje bisque en een fris slaatje

16
TWAALFUURTJE VLEES
14

Inclusief; een broodsnede draadjesvleeskroket, broodje rosbief, broodje jong belegen, spiegelei, tomatensoep en een fris slaatje

14
TWAALFUURTJE SEIZOEN
14

Inclusief; gazpacho van tomaat
en watermeloen, een broodsnede met groentekroketjes met kerriemayonaise en gefrituurde peterselie, broodsnede pesto, gegrilde courgette, artisjok en Spaanse ham, broodsnede met een spiegelei en een kleine salade Zonnig Vega

14
CLUBSANDWICH
13

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

13
CLUBSANDWICH MEDITERRAANS
15

Zuurdesemtoast, Serranoham, buffelmozzarella, pesto, sla en tomatensalade

15
SALADE MAÏSKIP
17

Pancetta, geroosterde kipfilet, mango, baby maïs, kropsla, kerstomaatjes, cashewnoten, vers eitje en kurkumadressing

17
SALADE ZONNIG VEGA
16

Nederlandse buffelmozzarella, verse vijgen, perzik, pistache, gerookte amandel, sla en notendressing

16
SALADE ZONNIG
17

Spaanse gedroogde ham, Nederlandse buffelmozzarella, verse vijgen, perzik, pistache, gerookte amandel, sla en notendressing

17
SALADE GARNALEN & SCAMPI
18

Scampi’s, garnalenkroketje, spinazie, edamame boontjes, radijs, artisjokken, groene asperge en yoghurt kruidendressing

18
ANGUS BURGER
15

Grainfed Angus burger, briochebroodje, barbecuesaus, bacon, cheddar, kropsla, rode uiencompote en frietjes

15
×