hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis gerechten!

Krul
4-gangen

ONS KEUZE MENUUKE

TATAKI VAN ZALM

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi pinda crunch, limoenmayonaise

of

CARPACCIO VAN KNOLRAAP

Gepofte knolraap, zoetzure koolrabi, witte puntradijs met dashi en ponzu, crème van mierikswortel, ingelegde snijboon, limoen en doperwtencress

***
VELOUTÉ VAN AARDAPPEL

Romig soepje van aardappel met mosterd en een chiffonade van prei

of

Hooihuis vissoep

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

***
Hert

Hertenrugfilet, bitterbal van hertenstoof. Met bietjes en wildjus met bramen

of

Portobello steak

Crème van peterseliewortel, krokante tuinboon, chipotles en paddenstoelenkruid

***
Stoofpeer - kaneel - yoghurtijs

Glaasje gevuld met kaneelcrème, stoofpeertjes en yoghurtroomijs, afgewerkt met brownieblokjes en herfstmeringue

of

Kaasatelier

3 kaasjes

€ 47.50 P.P.
Blaadje2

KLEINE GERECHTJES

Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw lunch of diner samen.

Delen kan natuurlijk ook!

HK46 OESTERS
13.5

Gekweekt in een van de meest voedselrijke gebieden van de Oosterschelde;  perceel Hooge Kraaijer 46. Roomachtig met frisse zilte nasmaak 

13.5
CLASSIC STEAK TARTARE
13

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

13
TATAKI VAN ZALM
13

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise

13
TONIJN PIZZA
13

Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappertjes, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad

13
BUIKSPEK
12

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise

12
HOOIHUIS-VISSOEP
9.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

9.5
GARNALENKROKETJE
8.5

Ambachtelijke kroket op een brioche met Hollandse garnalen, gefrituurde peterselie en dragonmayonaise

8.5
TOURNEDOS ROSSINI
16.5

Mini tournedos (80 gr) van
Black Angus met madeira jus, ondersteboven gebakken taartje van balsamico-sjalotjes
Optie + gebakken eendenlever 7.5

16.5
COQUILLE TARTE TATIN
16.5

Taartje van pastinaak met Franse coquilles, schuim van paddenstoel en hazelnoot-crumble
Optie + eendenleverkrullen 4.5

16.5
vega
CARPACCIO VAN KNOLRAAP
9.5

Gepofte knolraap, zoetzure koolrabi, witte puntradijs met dashi en ponzu, crème van mierikswortel, ingelegde snijboon, limoen en doperwtencress - vegan

9.5
vega
RODE SPITSKOOL
9.5

Geroosterd met gerookte yoghurt, bietenpoeder, pistachepitten en gedroogde appel - vegan

9.5
vega
BLOEMKOOL ROAST
9.5

Geroosterde bloemkool, schuim van bloemkool, salsa verde van bloemkoolstronken en waterkers, Belper knolle kaas en macadamianoot - optie vegan

9.5

SEIZOENSSPECIALS

vega
KROKANTE SCHORSENEREN
9.5

Met mousseline van aardappel en beurre noisette met grove mosterdsabayon

9.5
vega
PORTOBELLO STEAK
11.5

Crème van peterseliewortel, krokante tuinboon, chipotles en paddenstoelenkruid

11.5
vega
VELOUTÉ VAN AARDAPPEL
7.5

Romig soepje van aardappel met mosterd en een chiffonade van prei

7.5
MOSSELEN EN SCHELVIS
15

Zeeuwse mosselen roergebakken in schelp, stukjes gerookte schelvis, selderij en prei. Afgeblust met whiskey, room en platte peterselie

15
SEIZOENSSPECIALS

HOOIHUIS GERECHTEN

Separator4
HERT
32.5

Hertenrugfilet (150 gr), bitterbal van hertenstoof. Met bietjes en wildjus met bramen

32.5
EEND
27.5

Rosé gebraden eendenborst met 5 spices, taartje van pompoen en bataat, crème van bospeen, gevogeltejus met steranijs en kumquat

27.5
FJORD COD
28

Gebakken Noorse ‘kabeljauw’ filet, fregola van bospaddenstoelen, guanciale, schuim van eekhoorntjesbrood, gebakken paddenstoelen

28
PORTOBELLO
19

Langzaam gegaarde Portobello paddenstoel, crème van peterseliewortel, krokante tuinboon, chipotles en paddenstoelenkruid

19

KLASSIEKERS

Separator4
FLAT IRON STEAK
26

150 gram grainfed Angus biefstuk

26
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
49.5

400 gram grainfed rib-eye (ook lekker om te delen)

49.5
HELE ZEEBAARS UIT DE OVEN
32

Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum (niet gefileerd)

32
HOOIKIP
24

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
KIP PIKANT
24

Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
KIP BBQ
24

Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
Blaadje

BIJGERECHTEN

FRITES
5

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

5
PETERSELIE AARDAPPELTJES
4.5

In de schil gegaarde krielaardappel met roomboter en peterselie

4.5
MIERIKSBIET
6.5

Lauwwarme salade van bieten, crème van mierikswortel

6.5
CAESAR SALADE
6.5

Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons, gekookt ei en Parmezaanse kaas

6.5
ORANJE GRATIN
6.5

Gratin van pompoen, aardappel, crème van bospeen en zoete aardappel

6.5
BOSPEEN ABRIKOOS
6.5

Lauwwarme bospeensalade met abrikozen, munt, amandel en gerookte olijfolie

6.5
GEBAKKEN PADDO'S
6.5

Diverse gebakken padden- stoelen met knoflook, sjalot en tuinkruiden

6.5

DESSERTS

Separator9
STOOFPEER - KANEEL - YOGHURTIJS
7.5

Glaasje gevuld met kaneelcrème, stoofpeertjes en yoghurtroomijs, afgewerkt met brownieblokjes en herfstmeringue

7.5
APPEL - AMANDELSPIJS- PEPERKOEK
7.5

Ontbijtkoekcake met gemarineerde appel, amandel- spijs, appelgel en amandel- krokant. Geserveerd met perensorbetijs

7.5
SOESJE - SINAASAPPEL - WITTE CHOCOLADE
7.5

Oranjebloesemcake, witte chocoladecrème, perzikcompote en ornjebloesem-gel

7.5
PANNA COTTA - SPECULAAS - CHOCOLADE
7.5

Paddenstoel van yoghurtpanna cotta en duindoornbesjam op een bodem van speculaas- arretjescake. Geserveerd met pure chocoladecrème

7.5
PINDA - CHOCOLADE - KARAMEL
7.5

Pindamousse en karamelvulling gedipt in pinda- chocoladedip. Geserveerd met karamelroomijs

7.5
CARROTCAKE - ABRIKOOS - ROOMIJS
7.5

Carrotcake met mascarponecrème, gemarineerde abrikoos en boerenbruiloftroomijs

7.5
SPECIAL
HOOIHUIS SMAKENPALET

5 desserts in het klein op het smakenpalet

Lekker om te delen!

18.5
scherm­afbeelding 2024 10 09 om 15.33.54
Separator9
HOOIHUIS KOFFIE
12

Koffie naar keuze + 3 likeurtjes en een friandise

12
ESPRESSO MARTINI
11

Bekijk onze drankenkaart voor heerlijke variaties

11
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Plateau met 3 kazen
12.5
12.5
Plateau met 5 kazen
17.5
17.5
Plateau met 7 kazen
22.5
22.5
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
19.75

Brood met gerookte zalm en krabsalade, tataki van zalm, brood met garnalenkroket en onze befaamde bisque

19.75
TWAALFUURTJE VLEES
18

Steak tartare, brood met bourgondische rundvleeskroket, brood met Jamon Gran Reserva, mozzarella, gekonfijte tomaat en pesto. En een kopje 'pappa al pomodoro' soep

18
TWAALFUURTJE VEGA
18

Brioche met vol-au-vent van paddenstoelen en truffel. Brood met mozzarella, gemarineerde tomaat, pesto. Brood met groentekroketje. Velouté van aardappel en prei

18
CLUBSANDWICH CLASSIC
16.5

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

16.5
CLUB ROSBIEF
17.5

Zuurdesemtoast, runderrosbief, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, gemarineerde paddenstoelen, gekookt eitje en rucola

17.5
HOOIHUIS VISSOEP
12.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes

12.5
SALADE POMPOEN FETA
17.5

Pompoen, abrikoos, pompoenpitten, kumquat, Dikhoeve fetakaas, beukenzwam, eikenblad en chaikruidendressing

17.5
SALADE SCAMPI
19.5

Salade met gebakken reuzenscampi, mini-garnalenkroketjes en Hollandse garnaaltjes, avocado, tomaat, kropsla, ingelegde komkommer, basilicumdressing

19.5
SALADE WILD
19.5

Salade met gerookte hertenham, gerookte eendenborst, bitterbal van hertenstoof, witlof, bieten, bramen, pecannoten, walnotendressing

Optie + eendenleverkrullen 4.5

19.5
OUDERWETSE PADDENSTOELEN RAGOUT
16

Brioche met vol-au-vent van verschillende paddenstoelen, truffel en Belper Knolle kaas

16
BROODSNEDE ZALM
16

Getoaste zuurdesem, kropsla,
zacht gegaarde Noorse zalmflakes, ingelegde koolrabi, Granny Smith, zoetzuur uitje, mierikswortelcrème, waterkers en olie van bosui

16
ANGUS BURGER
19.5

Getoast brioche brood, grainfed Angus burger, spiegeleitje, crispy bacon, Hollandse kaas, tomaat, sla, tartare saus en verse frietjes

19.5
×