hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis gerechten!

Krul
5-GANGEN

BEST OF MENU

CLASSIC STEAK TARTARE

Fijn gesneden Angus-lende, aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakt bisque met vis, schaal- en scheldieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

GEWOKTE ZEEUWSE MOSSELEN

Roergebakken mosselen, sjalot, knoflook, witte wijn en tuinkruiden

LAMSBIEFSTUK

Langzaam rosé gegaarde lamsrumpsteak, artisjokkencrème, zomergroenten, jus met rozemarijn, olijven, knoflook en tomaat

AARDBEIEN ACHTER GLAS

Vanillecrème, aardbeien-vlierbloesemsaus, verse aardbeien, yoghurtroomijs, Romanoff-room (alcoholvrij), ruby crumble en meringuestaafjes

€ 55 P.P.
Blaadje2

KLEINE GERECHTJES

Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw menu samen.

Delen kan natuurlijk ook!

KOUDE BEREIDINGEN

HK46 OESTERS
13.5

Gekweekt in een van de meest voedselrijke gebieden van de Oosterschelde;  perceel Hooge Kraaijer 46. Roomachtig met frisse zilte nasmaak (3 stuks)

13.5
CLASSIC STEAK TARTARE
12.5

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

12.5
TATAKI VAN ZALM
12.5

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise

12.5
TONIJN PIZZA
12.5

Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappertjes, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad

12.5
FOIE GRAS
19

Terrine van ganzenlever met Jambon Noir de Bigorre 20 mnd, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.

19

WARME BEREIDINGEN

BUIKSPEK
11.5

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise

11.5
HOOIHUIS-VISSOEP
9.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

9.5
GARNALENKROKETJE
9.5

Ambachtelijke kroket op een brioche met Hollandse garnalen, gefrituurde peterselie en dragonmayonaise

9.5
FLAT IRON TARTE TATIN
15

Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus

15
COQUILLE TARTE TATIN
17.5

Taartje van pastinaak met Franse coquilles, schuim van paddenstoel en hazelnoot-crumble

17.5

VEGETARISCH

vega
TARTAAR VAN WATERMELOEN
8.5

Gepekelde watermeloen met zoetzure gemarineerde tomaatjes, Nederlandse fetakaas van de Dikhoeve, basilicum-muntolie en een krokantje van zwarte olijven

8.5
vega
FLEUR DE COURGETTE
11.5

Gefrituurde courgettebloem, hangop van geitenkaas en olie van lente-ui

11.5
vega
RAVIOLI MORILLE
9.5

Verse ravioli met paddenstoelen, morilles, groene asperge, espuma van morille en paddenstoelenkruid

9.5
vega
CARPACCIO VAN KNOLRAAP
8.5

Gepofte knolraap, zoetzure koolrabi, witte puntradijs met dashi en ponzu, crème van mierikswortel, ingelegde snijboon, limoen en doperwtencress - vegan

8.5
vega
RODE SPITSKOOL
7.5

Geroosterd met gerookte yoghurt, bietenpoeder, pistachepitten en gedroogde vijgen - vegan

7.5
vega
BLOEMKOOL ROAST
8.5

Geroosterde bloemkool, schuim van bloemkool, salsa verde van bloemkoolstronken en waterkers, Belper knolle en macadamianoot - optie vegan

8.5
vega
AUBERGINE CEVICHE
9.5

Krokante souffle van maïs, avocado, appel, tomaat, lente-ui, chili, gember, koriander en wasabi mayonaise - optie vegan

9.5

MOSSELGERECHTEN

MOSSELSOEP
7.5

Velouté van Zeeuwse mosselen, saffraan en zure room

7.5
GEGRATINEERDE ZEEUWSE MOSSELEN
12.5

In de schelp gegratineerde mosselen, knoflookboter, oude kaas en broodkruim

12.5
GEWOKTE ZEEUWSE MOSSELEN
13.5

Roergebakken mosselen, sjalot, knoflook, witte wijn en tuinkruiden

13.5

HOOIHUIS GERECHTEN

Separator4
LAMSBIEFSTUK
24

Langzaam rosé gegaarde lamsrumpsteak, artisjokkencrème, zomergroenten, jus met rozemarijn, olijven, knoflook en tomaat

24
BORD KLASSIEKE ZEEUWSE MOSSELEN (500gr)
17.5

Gekookte mosselen, witte wijn, kruiden, prei, selder en sjalot. Met desembrood

17.5
BORD PROVENçAALSE MOSSELEN (500gr)
19.5

Gekookte mosselen, antiboise, Provençaalse kruiden, kalamata-olijven, vleugje gerookte olijfolie. Met desembrood

19.5
RAVIOLI MORILLE
18

Verse ravioli met paddenstoelen, morilles, groene asperge, espuma van morille en paddenstoelenkruid

18
FJORD COD FILET
26

Lijngevangen Noorse ‘kabeljauw’ filet, mousseline van aardappel, jonge prei, beurre blanc met zalmkaviaar, bieslook en garnalen

26
HELE ZEEBAARS UIT DE OVEN
29

Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum (niet gefileerd)

29
FLAT IRON STEAK
24

150 gram Grainfed Angus biefstuk geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
49.5

400 gram Grainfed rib-eye geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

49.5
HOOIKIP
23

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

23
KIP PIKANT
23

Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

23
KIP BBQ
23

Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

23
Blaadje

BIJGERECHTEN

FRITES
4.5

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

4.5
PETERSELIE AARDAPPELTJES
5

In de schil gegaarde krielaardappel met roomboter en peterselie

5
SNIJBOON
4.5

Geroosterde snijboontjes, citroen, fleur de sel en extra vierge olijfolie

4.5
BOSPEEN ABRIKOOS
6.5

Lauwwarme bospeensalade met abrikozen, munt, amandel en gerookte olijfolie

6.5
CAESAR SALADE
5.5

Romeinse sla met knoflookdressing, gekoot ei, croutons en Parmezaanse kaas

5.5
ZEEGROEN
7.5

Kort gestoofde lamsoren en zeekraal met roomboter en zwarte peper

7.5

DESSERTS

Separator9
AARDBEIEN ACHTER GLAS
7.5

Vanillecrème, aardbeien-vlierbloesemsaus, aardbeien, yoghurt-roomijs, romanoffroom (alcoholvrij), ruby-crumble en meringue staafjes

7.5
ZOMERLUCHT
7.5

Brownie, bosvruchtencrème, blauwebessenjam, roodfruitkrokant en bramensorbet

7.5
BLOEMETJE
7.5

Amandelkoek, mango, passievrucht, karamelchocolade en mangosorbet

7.5
'T ZONNETJE
7.5

Oranjebloesemcake, witte chocoladecrème, perzikcompote en oranjebloesem-gel

7.5
HARTJE
7.5

Cake, frambozengelei, aardbeien-vlierbloesemsaus, pistachepraline en verse aardbei

7.5
COCKTAIL
7.5

Rumcake, limoengel, muntcrème, limoen en citroen, yoghurtroomijs

7.5
SPECIAL
HOOIHUIS SMAKENPALET

5 lentedesserts in het klein op het smakenpalet:

Zomerlucht
Bloemetje
't Zonnetje
Hartje
Cocktail

Lekker om te delen!

17.5
scherm­afbeelding 2024 07 15 om 10.50.46
Separator9
HOOIHUIS KOFFIE
12

Koffie naar keuze + 3 likeurtjes en een friandise

12
ESPRESSO MARTINI
11

Bekijk onze drankenkaart voor heerlijke variaties

11
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Plateau met 3 kazen
10
10
Plateau met 5 kazen
14.5
14.5
Plateau met 7 kazen
18
18
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
19

Brood met gerookte zalm en krabsalade, tataki van zalm, brood met garnalenkroket en onze befaamde bisque

19
TWAALFUURTJE VLEES
16

Steak tartare, brood met bourgondische rundvleeskroket, brood met Jamon Gran Reserva, mozzarella, gekonfijte tomaat en pesto. En een kopje 'pappa al pomodoro' soep

16
TWAALFUURTJE VEGA
16

Ceviche van aubergine met krokante maïs-soufflé. Brood met mozzarella, gekonfijte tomaat, perzik en pesto. Brood met groentekroketje. En een kopje 'pappa al pomodoro'

16
CLUBSANDWICH
16

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

16
CLUB ROSBIEF TRUFFEL
16

Zuurdesemtoast, runderrosbief, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, gekonfijte kerstomaat, courgette, gekookt eitje en rucola

16
HOOIHUIS VISSOEP
12

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes

12
SALADE SCAMPI
19

Salade met gebakken reuzenscampi, geroosterde bimi, avocado, tomaat, gemarineerde courgette, kropsla, basilicumdressing

19
ZOMERSALADE
17

Gepekelde watermeloen, Nederlandse fetakaas van de Dikhoeve, gegrilde snijboontjes, perzik, kropsla, tomaat, basilicumdressing en pistache

17
SALADE NICOISE
19

Salade met verse tonijn, ansjovis, eitje, sperziebonen, sjalot, tomaat, olijven, croutons en kruidendressing

19
BROODSNEDE MEDITERRANEE
15.5

Getoast desembrood, Jamon Gran  Reserva, mozzarella, gekonfijte  tomaatjes, kropsla, perzik en basilicum (vegetarische optie: zonder Jamon Gran Reserva 13.5)

15.5
BROODSNEDE ZALM
15.5

Getoast desembrood, zacht gegaarde Noorse zalm flakes, venkel, radijs, Granny Smith, komkommer, zoetzuur uitje,  mierikswortelcrème en olie van lente-ui

15.5
ANGUS BURGER
18

Getoast brioche brood, grainfed Angus burger, crispy bacon, Hollandse kaas, tomaat, sla, tartare saus en verse frietjes

met spiegeleitje + 1

18
×