hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis gerechten!

Krul
5-GANGEN

WINTER MENU

TATAKI VAN ZALM

Kort geschroeide sashimi van zalm, kimchi van radijs, wasabimayonaise, wasabi-pindacrunch en furikake

POMPOENSOEP

Soepje van pompoen en wortel met stukjes kastanje, geroosterde pompoenblokjes en sinaasappelolie

PORTOBELLO STEAK

Portobello gegaard in chipotle. Geserveerd met crème van knolselderij, witte bonen en chipotle salsa

HERTENRUGFILET

Rosé gebraden hertenrugfilet met seizoensgroenten en jus van amarena kersen, rode peper en verse vijgen

BEAU'S GLAASJE

Kwark-mandarijncrème, cranberry compote, yoghurt roomijs, cranberrykoekjes en kardemomcrumble

€ 55.- P.P.
Blaadje2

STEL ZELF JE MENU SAMEN

Met de bijzondere selectie kleine gerechtjes stel je zelf jouw menu samen. Delen kan natuurlijk ook!

KOUDE BEREIDINGEN

3 SEIZOENS OESTERS
12.5

Oesters op crushed ijs met citroen

12.5
CLASSIC STEAK TARTARE
11.5

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

11.5
TATAKI VAN ZALM
11.5

Kort geschroeide sashimi van zalm, kimchi van radijs wasabimayonaise, wasabi-pindacrunch en furikake

11.5
TONIJN
11.5

Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise, citroen-gel, kappertjes, sesam en bieslook

11.5
FOIE GRAS
16.5

Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.

16.5

WARME BEREIDINGEN

BUIKSPEK
10.5

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise

10.5
GEGRATINEERDE MOSSELS
12.5

Zeeuwse jumbo’s gegratineerd met tuinkruiden-lookboter, broodkruim, parmezaanse kaas en citroen

12.5
HOOIHUIS-VISSOEP
9.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

9.5
GARNALENKROKETJES
11.5

Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie

11.5
FLAT IRON TARTE TATIN
14.5

Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus

14.5
EENDENBOUT
14.5

Gekonfijte eendenbout, groene kool, schuim van aardappel, krokante 5 spices sjalot en kaantjes van Iberico

14.5
COQUILLE TARTE TATIN
16.5

Coquille, tarte tatin van pastinaak, tahoon, crispy shiitake en schuim van paddenstoelen

16.5
vega

VEGETARISCH

vega
BIET MOZZARELLA
9.5

Geroosterde bietjes met amarena kersen, macadamia noten, Nederlandse buffelmozzarella en balsamico

(koude bereiding)

9.5
vega
POMPOEN RISOTTO
9.5

Met salie, kastanje, pompoen, pistache, olijfolie, parmezaanse kaas en bitterballen van Gorgonzola dolce

9.5
vega
GEGRILDE SPITSKOOL
9.5

Met mosterd sabayon, gerookte olijfolie, mosterd cress en dragon

9.5
vega
BLOEMKOOLROAST
9.5

Geroosterde bloemkool, macadamianoten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes en een waterkers-bloemkoolsalsa

optie vegan

9.5
vega
SCHORSENEREN MET PRIK IN HET POTJE
9.5

Zacht gegaarde winterasperges met aardappel en een botersaus met ei, cornichons, peterselie en winterpostelein

9.5
vega
PORTOBELLO STEAK
10.5

Portobello gegaard in chipotle. Geserveerd met crème van knolselderij, witte bonen en chipotle salsa

10.5

HOOIHUIS GERECHTEN

Separator4
HERTENRUGFILET
27

Rosé gebraden hertenrugfilet met seizoensgroenten en jus van amarena kersen, rode peper en verse vijgen

27
RUNDER HACHEE
19

Zacht gegaard grainfed rundvlees met gestoofde zilveruitjes, laurier en gnocchi

19
FLAT IRON STEAK
23

150 gram Grainfed sukade met jus van roze en groene peper met gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes

23
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
45

400 gram Grainfed rib-eye met jus van roze en groene peper met gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes

45
POMPOEN RISOTTO
18

Met salie, kastanje, pompoen, pistache, olijfolie, parmezaanse kaas en bitterballen van Gorgonzola dolce

18
TARBOTFILET
25

Gegrilde tarbotfilet met ravioli gevuld met bospaddenstoelen, groene kool, schuim van paddenstoelen en gebakken beukenzwammen

25
HELE ZEEBAARS UIT DE OVEN
26

Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum
(niet gefileerd)

26
KIP MET HOOI
21

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

21
KIP PIKANT
21

Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

21
KIP BBQ
21

Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

21
Blaadje

BIJGERECHTEN

FRITES
4

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

4
PETERSELIE AARDAPPEL
4

In de schil gegaarde aardappel met roomboter en peterselie

4
ORANJE GROEN
5

Geroosterde bospeen, bataat, pompoen en abrikozen met kruidensla en gerookte amandel

5
CAESAR SALADE
5

Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons en parmesan

5
MIERIKS BIET
5

Geroosterde bieten met mierikswortelcrème

5
KNOL
5

Gepofte knolselderij met miso, champignon-truffeldressing en winterpostelein

5

DESSERTS

Separator9
DE PADDENSTOEL
6.5

Paddenstoel van witte chocolademousse op een bodem van arretjescake met bastogne. Geserveerd met kaneelcrème

6.5
DE EIKEL
6.5

Eikel van koffiemousse met een vulling van speculoos op een bodem van speculoos- sinaasappelcake. Geserveerd met een saus van sinaasappel en karamelchocolade

6.5
DE EGEL
6.5

Egeltje van citroen cremeux en hazelnootmousse gedipt in pure chocolade op een chocoladekoekje met pistache. Geserveerd met een bolletje notenijs

6.5
HET VUURTJE
6.5

Pecannotentaartje met zwarte thee ganache en vlammen van chocolade. Geserveerd met gekonfijte sinaasappel en limoen-karamelsaus

6.5
APPEL AMANDEL
6.5

Amandelcake met frangipane, appelcompote, pralinécrème, appelgel en gemarineerde appel. Geserveerd met gebruneerde amandelstiften

Vegan, gluten- en lactosevrij

6.5
BEAU'S GLAASJE
6.5 | 8

Kwark-mandarijncrème, cranberry compote, yoghurt roomijs, cranberrykoekjes en kardemomcrumble

6.5 | 8
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2.5
SPECIAL
HOOIHUIS TUINTJE

Pompoenveld van biscuit met chai kruiden en yuzu panna cotta gedipt in chocolade. Gevuld met aarde van pure chocoladecrème en crumble, mos van dille spongecake, rotsjes van witte chocolade en pompoen van chocolade met zoete pompoencrème. Besproei het pompoenveld zelf met abrikozensaus!

14.5
IMG_8076.jpg

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Separator9
Plateau met 3 kazen
9.5
9.5
Plateau met 5 kazen
13
13
Plateau met 7 kazen
16.5
16.5
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
17

Inclusief; een broodsnede garnalenkroket, broodje gerookte zalm, broodje krabsalade, spiegelei, een kopje bisque en een fris slaatje

17
TWAALFUURTJE VLEES
15

Inclusief; een broodsnede draadjesvleeskroket, broodje rosbief, broodje jong belegen, spiegelei, tomatensoep en een fris slaatje

15
TWAALFUURTJE SEIZOEN
15

Inclusief; broodsnede wildkroket, bruschetta met gebakken bospaddenstoelen en parmezaanse kaas, broodsnede spiegelei, pompoen-wortelsoepje en een kleine salade met biet, amarena kersen en mozzarella

15
CLUBSANDWICH
15

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

15
CLUBSANDWICH RIB-EYE
15

Zuurdesemtoast, gerookte rib-eye, truffelmayonaise, parmezaanse kaas, kropsla, cornichons en
een gekookt eitje

15
SALADE ORANJE | SCAMPI
17

Reuze scampi's, pompoen, zoete aardappel, bospeen, abrikoos, kropsla en een dressing van sinaasappel, rozemarijn en gember

17
SALADE WIT | KIP
16

Maïskip, knolselderij, beukenzwam, witlof, popcorn, krokante kippenhuid, gekookt eitje, hazelnoten en een dressing van champignon, truffel en miso 

16
SALADE ROOD | RIB-EYE
19

Gerookte rib-eye, bitterballen van Gorgonzola dolce, eikenblad, vijgen, amarena kersen, pecannoten, roodlof, biet, red meat radish en balsamicovinaigrette

19
SALADE ROOD | VEGA
17

Bitterballen van Gorgonzola dolce, eikenblad, vijgen, amarena kersen, pecannoten, roodlof, biet, red meat radish en balsamicovinaigrette 

17
ANGUS BURGER
16

Grainfed Angus burger, briochebroodje, barbecuesaus, bacon, cheddar, kropsla, rode uiencompote en frietjes

16
×