4-gangen
ONS KEUZE MENUUKE
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi pinda crunch, limoenmayonaise
of
Gepofte knolraap, zoetzure koolrabi, witte puntradijs met dashi en ponzu, crème van mierikswortel, ingelegde snijboon, limoen en doperwtencress
Romig soepje van aardappel met mosterd en een chiffonade van prei
of
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Hertenrugfilet, bitterbal van hertenstoof. Met bietjes en wildjus met bramen
of
Crème van peterseliewortel, krokante tuinboon, chipotles en paddenstoelenkruid
Glaasje gevuld met kaneelcrème, stoofpeertjes en yoghurtroomijs, afgewerkt met brownieblokjes en herfstmeringue
of
3 kaasjes
KLEINE GERECHTJES
Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw lunch of diner samen.
Delen kan natuurlijk ook!
Gekweekt in een van de meest voedselrijke gebieden van de Oosterschelde; perceel Hooge Kraaijer 46. Roomachtig met frisse zilte nasmaak
Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise
Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappertjes, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad
Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise
Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Ambachtelijke kroket op een brioche met Hollandse garnalen, gefrituurde peterselie en dragonmayonaise
Mini tournedos (80 gr) van
Black Angus met madeira jus, ondersteboven gebakken taartje van balsamico-sjalotjes
Optie + gebakken eendenlever 7.5
Taartje van pastinaak met Franse coquilles, schuim van paddenstoel en hazelnoot-crumble
Optie + eendenleverkrullen 4.5
Gepofte knolraap, zoetzure koolrabi, witte puntradijs met dashi en ponzu, crème van mierikswortel, ingelegde snijboon, limoen en doperwtencress - vegan
Geroosterd met gerookte yoghurt, bietenpoeder, pistachepitten en gedroogde appel - vegan
Geroosterde bloemkool, schuim van bloemkool, salsa verde van bloemkoolstronken en waterkers, Belper knolle kaas en macadamianoot - optie vegan
SEIZOENSSPECIALS
Met mousseline van aardappel en beurre noisette met grove mosterdsabayon
Crème van peterseliewortel, krokante tuinboon, chipotles en paddenstoelenkruid
Romig soepje van aardappel met mosterd en een chiffonade van prei
Zeeuwse mosselen roergebakken in schelp, stukjes gerookte schelvis, selderij en prei. Afgeblust met whiskey, room en platte peterselie
SEIZOENSSPECIALS
HOOIHUIS GERECHTEN
Hertenrugfilet (150 gr), bitterbal van hertenstoof. Met bietjes en wildjus met bramen
Rosé gebraden eendenborst met 5 spices, taartje van pompoen en bataat, crème van bospeen, gevogeltejus met steranijs en kumquat
Gebakken Noorse ‘kabeljauw’ filet, fregola van bospaddenstoelen, guanciale, schuim van eekhoorntjesbrood, gebakken paddenstoelen
Langzaam gegaarde Portobello paddenstoel, crème van peterseliewortel, krokante tuinboon, chipotles en paddenstoelenkruid
KLASSIEKERS
150 gram grainfed Angus biefstuk
400 gram grainfed rib-eye (ook lekker om te delen)
Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum (niet gefileerd)
Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
BIJGERECHTEN
Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo
In de schil gegaarde krielaardappel met roomboter en peterselie
Lauwwarme salade van bieten, crème van mierikswortel
Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons, gekookt ei en Parmezaanse kaas
Gratin van pompoen, aardappel, crème van bospeen en zoete aardappel
Lauwwarme bospeensalade met abrikozen, munt, amandel en gerookte olijfolie
Diverse gebakken padden- stoelen met knoflook, sjalot en tuinkruiden
DESSERTS
Glaasje gevuld met kaneelcrème, stoofpeertjes en yoghurtroomijs, afgewerkt met brownieblokjes en herfstmeringue
Ontbijtkoekcake met gemarineerde appel, amandel- spijs, appelgel en amandel- krokant. Geserveerd met perensorbetijs
Oranjebloesemcake, witte chocoladecrème, perzikcompote en ornjebloesem-gel
Paddenstoel van yoghurtpanna cotta en duindoornbesjam op een bodem van speculaas- arretjescake. Geserveerd met pure chocoladecrème
Pindamousse en karamelvulling gedipt in pinda- chocoladedip. Geserveerd met karamelroomijs
Carrotcake met mascarponecrème, gemarineerde abrikoos en boerenbruiloftroomijs
HOOIHUIS SMAKENPALET
5 desserts in het klein op het smakenpalet
Lekker om te delen!
Koffie naar keuze + 3 likeurtjes en een friandise
Bekijk onze drankenkaart voor heerlijke variaties
Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken
KAASATELIER
Kazen van Joost uit Gastel
tot 16.00 uur
LUNCHGERECHTEN
Brood met gerookte zalm en krabsalade, tataki van zalm, brood met garnalenkroket en onze befaamde bisque
Steak tartare, brood met bourgondische rundvleeskroket, brood met Jamon Gran Reserva, mozzarella, gekonfijte tomaat en pesto. En een kopje 'pappa al pomodoro' soep
Brioche met vol-au-vent van paddenstoelen en truffel. Brood met mozzarella, gemarineerde tomaat, pesto. Brood met groentekroketje. Velouté van aardappel en prei
Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje
Zuurdesemtoast, runderrosbief, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, gemarineerde paddenstoelen, gekookt eitje en rucola
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes
Pompoen, abrikoos, pompoenpitten, kumquat, Dikhoeve fetakaas, beukenzwam, eikenblad en chaikruidendressing
Salade met gebakken reuzenscampi, mini-garnalenkroketjes en Hollandse garnaaltjes, avocado, tomaat, kropsla, ingelegde komkommer, basilicumdressing
Salade met gerookte hertenham, gerookte eendenborst, bitterbal van hertenstoof, witlof, bieten, bramen, pecannoten, walnotendressing
Optie + eendenleverkrullen 4.5
Brioche met vol-au-vent van verschillende paddenstoelen, truffel en Belper Knolle kaas
Getoaste zuurdesem, kropsla,
zacht gegaarde Noorse zalmflakes, ingelegde koolrabi, Granny Smith, zoetzuur uitje, mierikswortelcrème, waterkers en olie van bosui
Getoast brioche brood, grainfed Angus burger, spiegeleitje, crispy bacon, Hollandse kaas, tomaat, sla, tartare saus en verse frietjes