dinerkaart

Dineren bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis specials!

Krul
5 GANGEN MENU

BEST OF HOOIHUIS

TONIJN

Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise,
citroen-gel, kappertjes, sesam en bieslook

BLOEMKOOLROAST

Geroosterde bloemkool, macadamianoten, gerookte Pecorino,
knapperige kappertjes en een salsa van waterkers en bloemkool

WHISKY MOSSELS

Zeeuwse Jumbo mosselen roergebakken met
gerookte schelvis, selderij en prei, afgeblust met whisky en room

HERTENRUGFILET

Knolselderijcrème, ravioli, bospaddenstoelen en truffeljus

LOTTE’S GLAASJE

Van onze patissier Lotte;
Taartje achter glas van MonChou, kersen, yoghurtijs,
speculaas crumble, chocolade brownie

€ 49.50 P.P.
Blaadje2

GERECHTEN

Een bijzondere selectie kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet.

Separator7

ALLE GERECHTEN

9.50

3 SEIZOENS OESTERS

op crushed ijs met citroen

HERTENROSBIEF

Gegrild op houtskool. Geserveerd met een ketchup van bospaddestoelen. Peperknol kaas, en winter pickels van schorseneren, beukenzwam, bospeen en biet.

TONIJN

Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise, citroen-gel, kappertjes, sesam en bieslook

FOIE GRAS

Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode- uienconfituur

supplement 2.50
CLASSIC STEAK TARTARE

Fijngesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, ei, augurk en mosterd

TATAKI VAN ZALM

Kort geschroeide sashimi zalm, kimchi van radijs, algenmayonaise, wasabi pinda-crunch en furikake

WHISKY MOSSELS

Zeeuwse Jumbo mosselen roergebakken met gerookte schelvis, selderij en prei afgeblust met whisky en room

BUIKSPEK

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith en kerriemayo

GARNALENKROKETJES

Met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie

COQUILLE & PASTINAAK

Coquille, tarte tin van pastinaak, tahoon en crispy shiitake en schuim van paddenstoelen

supplement  2.50
optie eendenleverkrullen  3.50
HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakte bisque, vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

DRAADJESVLEES

Zacht gegaarde sukade van Angus rund, met gestoofde uien en balsamico

VEGA & VEGAN

Een bijzondere selectie kleine vega & vegan gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet.

Separator8

ALLE GERECHTEN

8.50

BIET MOZZARELLA

Geroosterde bieten met Nederlandse buffelmozzarella, amarena-kers en macadamia’s

MIDDLE EAST PREI*

Zacht gegaarde Brabantse prei met miso, sesam, gember, bieslook en knoflookchips (vegan) 

ZOETE CHILI KNOLSELDERIJ*

Boterzachte geroosterde knolselderij met Thaise basilicum, ingelegde selderij en een zoete
chilidressing met limoen (vegan)

AUBERGINE*

Geroosterde aubergine met techina, granaatappel, tomaat, munt, olijfolie en hazelnoot (vegan)

BLOEMKOOLROAST

Geroosterde bloemkool, macadamianoten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes salsa verde, bloemkoolpesto

optie vegan
BBQ SPITSKOOL*

Gegrilde spitskool met vadouvan schuim, krokante tuinbonen, radijs, bietencress en gerookte olijfolie (vegan)

PORTOBELLO STEAK

Portobello paddenstoel gegaard in chipotle-uiensalsa en komijn. Geserveerd met een limabonencrème met koriander

SEIZOEN & SPECIALS

Separator4
HERTENRUGFILET
23.5

Knolselderijcrème, ravioli, bospaddenstoelen en truffeljus

23.5
FAZANTJE ZUURKOOL
23.5

Sous-vide gegaarde fazantenborst met gestoofde zuurkool, een fazant-kroketje en een crème van eendenlever

23.5
CONFIT DE CANARD
20

Gekonfijte eendenbout met een garnituur van wortel, abrikozen, sumak en chilipepers en een gevogeltejus met specerijen

20
KIP MET HOOI
18

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout

18
TOURNEDOS CLARE VALLEY
27.5

Topkwaliteit Grainfed Angus ossenhaas, seizoensgroenten en jus met groene peper en gerookte knoflook

27.5
ENTRECÔTE CLARE VALLEY
29.5

300 gram topkwaliteit Grainfed Angus lendebiefstuk, seizoensgroenten en jus met groene peper en gerookte knoflook

500 gram -  44,-
29.5
GRIETBOT
20

Gebakken grietbotfilet op een groene risotto met schuim van gerookte paling

20
ZEETONGEN
25

2 gebakken Noordzeetongen (a 200 gram), remoulade, citroen en peterselie

25
Blaadje

SIDES

FRITES
3.5

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

3.5
GEKONFIJTE AARDAPPEL
3.75

Vaste aardappel in de schil met truffelboter

3.75
ISRAËLISCHE SALADE
4

Radijs, tomaat, komkommer, sjalot, paprika, hüttenkäse, limoen, olijfolie, za’atar en sesam

4
CAESAR SALAD
5

Knoflookdressing, croutons, Parmezaan en een eitje

5
HIPPE SPRUITJES
5

Zoetzure spruitjes met kastanje en druiven, pepers, soja, sjalot en knoflook.

5
KLEURRIJKE WORTELTJES
5

Geroosterde worteltjes met ahornsiroop, abrikozen, amandel, sumak en chili-munt

5

DESSERTS

Separator9
CARROT CAKE
8.5

Met gemarineerde abrikoos, geroosterde walnoot, pure chocoladebros, huisgemaakte praliné en abrikozensorbet
vegan gluten-en lactosevrij en suikervriendelijk

8.5
LOTTE’S GLAASJE
8.5

Van onze patissier Lotte. Taartje achter glas van MonChou, kersen, yoghurtijs, speculaas crumble, chocolade brownie

8.5
CITRUS PARFAIT
8.5

Stilstaand bevroren ijs van bloedsinaasappel, koekje met kardemom, Italiaanse meringue, gekonfijte limoen, tuille en sabayon met Inspirations likeur van Zuidam

8.5
LOSBOL
2

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2
SPECIAL
ONZE WINTERTUIN

door de Hooihuis Patissiers
Modder van chocolade, mos van pistache, citroen-gel, progresrotsjes, marshmellow, takjes en vlammetjes van tuille, blondie in notendip en een kruidige ganache met koffiesaus

12.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Separator9
Plateau met 5 kazen
13
13
Plateau met 10 kazen
25
25
+ Graham’s Tawny 10 yrs
8.5
8.5
  • Buchette Wolverlei • NL • witschimmel
  • Hansje • NL • witschimmel
  • Mothais sur feuille • FR • witschimmel
  • Remeker olde • NL • half hard
  • Skeapsrood • NL • roodschimmel
  • Fontina Aosta DOP • ITA • half hard
  • Bleu de Basque • FR • blauwschimmel
  • Kameraadje • NL • witschimmel
  • Epoisses Berthaut • FR • roodschimmel
  • Shropshire blue • ENG • blauwschimmel
×