5-GANGEN
BEST OF MENU
Kort geroosterde en gemarineerde tonijnfilet, radijs, wasabimayonaise, wasabi-pindacrunch, furikake, edamame en sesam-vinaigrette
Romige aspergesoep met stukjes asperge
Geserveerd met morilles, groene asperge, espuma van Parmezaanse kaas en tahoon-cress
Langzaam gegaarde lamsrump, artisjokken-crème, voorjaarsgroenten, jus van roze peper en gepofte knoflook
Vanille-crème, aardbeien-vlierbloesemsaus, verse aardbeien, yoghurt-roomijs, romanoff room (alcoholvrij), ruby crumble en meringue staafjes
STEL ZELF JE MENU SAMEN
Met de bijzondere selectie kleine gerechtjes stel je zelf jouw menu samen. Delen kan natuurlijk ook!
KOUDE BEREIDINGEN
Gekweekt in een van de meest voedselrijke gebieden van de Oosterschelde; perceel Hooge Kraaijer 46. Roomachtig met frisse zilte nasmaak (3 stuks)
Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd
Kort geroosterde en gemarineerde tonijnfilet, radijs, wasabimayonaise, wasabi-pindacrunch, furikake, edamame en sesam-vinaigrette
Kalfscarpaccio op krokante filo, tonijnmayonaise, kappertjes en bieslook
Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.
WARME BEREIDINGEN
Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise
Wokje met reuzenscampi, zeekraal, asperge, tomaat, knoflook, pernod en bieslook
Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie
Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus
2 asperges, gekookte beenham, hollandaise, eitje en peterselie
2 asperges, gerookte zalm, hollandaise, eitje en peterselie
Tarte tatin van pastinaak met verse coquilles en sabayon van bisque
VEGETARISCH
Nederlandse Burrata met een zonnige panzanella salade van tomaat, brood, avocado, kappertjes en basilicum-olie
Geroosterde romanesco, salsa van waterkers en romanesco, gerookte schapenkaas, krokante kappertjes en pistache
Gefrituurde courgette-bloem, hangop van geitenkaas en dragon-olie
Bereid met salie en kastanje, bitterballen van Gorgonzola dolce, pistache, olijfolie en parmezaanse kaas
2 asperges, roergebakken lamsoren, hollandaise, eitje en peterselie
Romige aspergesoep met stukjes asperge
HOOIHUIS GERECHTEN
Langzaam gegaarde lamsrump, artisjokken-crème, voorjaarsgroenten, jus van roze peper en gepofte knoflook
Asperges van boer Vos, gekookte beenham, hollandaise, krielaardappel, eitje en peterselie
Asperges van boer Vos, gerookte zalm, hollandaise, krielaardappel, eitje en peterselie
Verse ravioli’s, met morilles, witte en groene asperge, espuma van Parmezaanse kaas en tahoon-cress
150 gram Grainfed sukade met jus van roze en groene peper met gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes
400 gram Grainfed rib-eye met jus van roze en groene peper met gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes
Lijn gevangen Noorse kabeljauw, lamsoren en antiboise
Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum
(niet gefileerd)
Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
BIJGERECHTEN
Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo
In de schil gegaarde aardappel met roomboter en peterselie
Kort gestoofde lamsoren en zeekraal met roomboter en zwarte peper
Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons en parmesan
Lauwwarme bospeensalade met bloedsinaasappel en gerookte amandel
Salade van 2 soorten bonen met miso-limoenboter
DESSERTS
Perzikcompote en limoenmousse op een koekbodem en perzik coulis
Soesje gevuld met frambozen ganache, chocolade feuilletine, chocoladecrème en passievrucht cremeux
Witte chocolademousse en basilicum cremeux op een yoghurt feuilletine bodem, witte chocolade roomijs
Amandelfinancier bodem, grapefruit gelei, en luchtige honingcrème, vanille roomijs en honingraat-tuille
Rode bes compote en vegan melkchocolade cremeux (Callebaut NXT melkchocolade) op een koekbodem, aardbeien sorbetijs
Vanillecrème, aardbeien-vlierbloesemsaus, verse aardbeien, yoghurtroomijs, romanoff-room (alcoholvrij), ruby crumble en meringuestaafjes
Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken
HOOIHUIS TUINTJE
Amandelfinancier met aardbeienmousse gedipt in witte chocolade. Aarde van pure chocoladecrème en crumble. Verse aardbei, mos van pistache spongecake. Dauw van yuzugel, witte chocoladerotsjes, takjes van tuille. Lieveheersbeestje, madeliefje en narcis. Met aardbeien-vlierbloesemsaus

KAASATELIER
Kazen van Joost uit Gastel
tot 16.00 uur
LUNCHGERECHTEN
Tataki van tonijn, brood met garnalenkroket, brood met krabsalade en onze befaamde vissoep
Steak tartare, brood met bourgondische rundvleeskroket, brood met Spaanse ham en mozzarella en tomatensoep
Gebakken geitenkaas met biet, vijg en kropsla, brood met avocado, tomaatsalsa, dragon en dille. Brood met groentekroketje en aspergesoep met stukjes asperge
Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje
Zuurdesemtoast, kalfsrosbief, tonijnmayonaise, kropsla, tomaat, kappertjes en een gekookt eitje
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes
Romige aspergesoep met stukjes asperge
Maïskipfilet, pancetta, eitje, avocado, tomaat, kletskop van parmezaanse kaas, croutons en truffeldressing
Gebakken geitenkaasje, Spaanse ham, witlof, bloedsinaasappel, pecannoten, verse vijgen, rode biet en walnotendressing
(vegetarisch optie: zonder Spaanse Ham 15.-)
Verse tonijn, ansjovis, eitje, sperziebonen, sjalot, tomaat, olijven, croutons en kruidendressing
Getoast desembrood, Nederlandse burrata, avocadosalade, tomaten-salsa, kappertjes, dragon, dille en limoen
Getoast desembrood, flat iron biefstuk, gebakken ui, tomaat, rucola en pepermayonaise
Getoast desembrood, gerookte zalmfilet met verse asperges, eitje en hollandaise