hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis gerechten!

Krul
Ons 4-gangen

KEUZEMENU

TATAKI VAN ZALM

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi pinda crunch, limoenmayonaise

of

CEVICHE VAN RADIJSJES

Ceviche van radijssoorten, koolrabi, gele chiogga biet en komkommer, crème van avocado, mierikswortelhangop, daikon cress en krokante boekweit - vegan

***
ASPERGESOEP

Aspergesoep met stukjes asperge, geslagen room en peterselie-olie

of

HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

***
LAMSFILET

Lamsfilet met crumble van honing en tijm, artisjokhartencrème, tuinbonen, peultjes, doperwten en een lamsjus met Provençaalse kruiden

of

RAVIOLO MET VERSE MORILLES

Raviolo gevuld met bospaddenstoelen en truffel, met asperges, verse morilles en schuim van morilles

***
AARDBEIEN ACHTER GLAS

Vanillecrème, aardbeienvlierbloesemsaus, verse aardbeien, yoghurtroomijs, romanoffroom, ruby crumble en meringuestaafjes

of

KAASATELIER

3 kaasjes

€ 48.50 P.P.
Blaadje2

KLEINE GERECHTJES

Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw lunch of diner samen.

Delen kan natuurlijk ook!

OESTERS
13.5

3 stuks, Regal Super Cancale no. 3

13.5
CLASSIC STEAK TARTARE
13

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

13
TATAKI VAN ZALM
13

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise

13
TONIJN PIZZA
13

Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappertjes, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad

13
BUIKSPEK
12

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise

12
WOUWSE ASPERGE HAM
13.5

2 Asperges van boer Vos, gekookte beenham, Hollandaise, eitje en peterselie

13.5
WOUWSE ASPERGE ZALM
13.5

2 Asperges van boer Vos, gerookte zalm, Hollandaise, eitje en peterselie

13.5
HOOIHUIS-VISSOEP
9.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

9.5
GARNALENKROKETJE
8.5

Ambachtelijke kroket op een brioche met Hollandse garnalen, gefrituurde peterselie en dragonmayonaise

8.5
TOURNEDOS ROSSINI
16.5

Mini tournedos (80 gr) van
Black Angus met madeira jus, ondersteboven gebakken taartje van balsamico-sjalotjes
Optie + gebakken eendenlever 7.5

16.5
COQUILLE TARTE TATIN
16.5

Taartje van pastinaak met Franse coquilles, schuim van paddenstoel en hazelnoot-crumble
Optie + eendenleverkrullen 5.-

16.5
WILDE GAMBA'S
15

Wilde Argentijnse gamba’s gegaard in yuzuboter met piment op venkelrisotto en een beurre blanc van langoustine

15
vega

VEGETARISCH

vega
COEUR DE BOEUF TOMAAT
8.5

Coeur de boeuf tomaat met Stracciatella di Bufala, fleur de sel en verse basilicum

8.5
vega
CEVICHE VAN RADIJSJES
9.5

Ceviche van radijssoorten,
koolrabi, gele chiogga biet en komkommer, crème van avocado, mierikswortelhangop, daikon cress en krokante boekweit - vegan

9.5
vega
BBQ WITLOF
9.5

Gegrilde witlof met crème van geitenkaas en woudhoning met camoy van abrikozen (abrikoos, chipotle, sumak) en crunch van pistache

9.5
vega
FLEUR DE COURGETTE
11

In maisbeslag gefrituurde fleur
de courgette met huisgemaakt piccalilly en salade van knapperige courgettelinten - vegan

11
vega
RAVIOLO MET MORILLES
12.5

Raviolo gevuld met bospadden- stoelen en truffel, met asperges, verse morilles en schuim van morilles

12.5
vega
WOUWSE ASPERGE LAMSOOR
13.5

2 Asperges van boer Vos, roergebakken lamsoren, Hollandaise, eitje en peterselie

13.5
vega
ASPERGESOEP
7.5

Aspergesoep met stukjes asperge, geslagen room en peterselie-olie

7.5

HOOIHUIS GERECHTEN

Separator4
HELE ZEEBAARS UIT DE OVEN
32

Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum (niet gefileerd)

32
LAMSFILET
29.5

Lamsfilet met crumble van honing en tijm, artisjokhartencrème, tuinbonen, peultjes, doperwten en een lamsjus met Provençaalse kruiden

29.5
RAVIOLO MET VERSE MORILLES
22

Raviolo gevuld met bospaddenstoelen en truffel, met asperges, verse morilles en schuim van morilles

22
FJORD COD
28

Fjord cod filet op mousseline van aardappel met jonge prei, beurre blanc van Nouilly prat, crème fraiche, bieslook en zalmkaviaar

28
WOUWSE ASPERGE HAM
29.5

Asperges van boer Vos, gekookte beenham, Hollandaise, aardappeltjes in de schil, eitje en peterselie

29.5
WOUWSE ASPERGE ZALM
29.5

Asperges van boer Vos, gerookte zalm, Hollandaise, aardappeltjes in de schil, eitje en peterselie

29.5
WOUWSE ASPERGE LAMSOOR
29.5

Asperges van boer Vos, roergebakken lamsoren, Hollandaise, aardappeltjes in de schil, eitje en peterselie

29.5

KIP & BIEF

Separator4
BAVETTE STEAK
26

150 gram Grainfed Angus biefstuk geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval- aardappeltjes

26
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
49.5

400 gram grainfed rib-eye geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval- aardappeltjes (ook lekker om te delen)

49.5
HOOIKIP
24

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
KIP PIKANT
24

Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
KIP BBQ
24

Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
Blaadje

BIJGERECHTEN

FRITES
5

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

5
PETERSELIE AARDAPPELTJES
5

In de schil gegaarde krielaardappel met roomboter en peterselie

5
CAESAR SALADE
6.5

Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons, gekookt ei en Parmezaanse kaas

6.5
LAMSOREN
9.5

Zeeuwse lamsoren gebakken in roomboter met zwarte peper

9.5
GROENE GROENTEN
7

Peultjes, erwtjes, tuinboon op een smeuïge crème van aardappel en bonenkruid

7

DESSERTS

Separator9
CITROENTAART
8.5

Citroentaart van sloffendeeg met citroencrèmeux en gebrande meringue. Geserveerd met een bolletje lemon pie-ijs

Optie + een klein glaasje limoncello 3.5

8.5
CHOCOLADE BROWNIE
8.5

Brownie met hibiscusganache, pralinécrème, verse framboos en frambozengel

Optie + bol frambozen- sorbetijs 2.5

8.5
STROOPWAFEL
9.5

Cake met stukjes stroopwafel, karamel, witte chocolade- crème en een krokante feuilletine-bodem

9.5
BOSBES-BLOEMBOL
9.5

Bosbessenmousse in de vorm van een bloembol gevuld met een cremeux van basilicum en citroen. Vanillecrème, meringues, pistache en frambozen

9.5
AARDBEIEN ACHTER GLAS

Vanillecrème, aardbeienvlierbloesem- saus, verse aardbeien, yoghurtroomijs, romanoff- room, ruby crumble en meringuestaafjes

Klein 7.5 | groot 9.5

SPECIAL
HOOIHUIS SMAKENPALET

5 desserts in het klein op het smakenpalet

Citroentaart, aardbeien achter glas, chocolade brownie, stroopwafel en tropische mango-kokos

Lekker om te delen!

19.5
Separator9
BERTA KOFFIE
14

Koffie naar keuze met een friandise + 3 glaasjes van de befaamde kwaliteitslikeuren van Berta distillery uit Piëmonte. Amaretto DiMombaruzzo – Sambuca DiAnise - Crema Caffè DiNero

14
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve.

Smaken: Yoghurtroomijs Vanilleroomijs Stroopwafelroomijs Lemon pie Frambozensorbet (vegan)

2.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Plateau met 3 kazen
12.5
12.5
Plateau met 5 kazen
17.5
17.5
Plateau met 7 kazen
22.5
22.5
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
19.75

Brood met gerookte zalm en krabsalade, tataki van zalm, brood met garnalenkroket en onze befaamde bisque

19.75
TWAALFUURTJE VLEES
18.5

Steak tartare, brood met Jamon Gran Reserva, mozzarrella, gemarineerde tomaat en pesto, brood met bourgondische rundvleeskroket en kopje ‘pappa al pomodoro’

18.5
TWAALFUURTJE VEGA
18.5

Brood met avocado, tomaat en mozzarella, brioche met crème van geitenkaas, chamoy van abrikoos en pistache, brood met groentekroketje en kopje aspergesoep

18.5
CLUBSANDWICH CLASSIC
16.5

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

16.5
CLUBSANDWICH TARTAAR DELUXE
17.5

Getoaste brioche met rundertartaar, parmezaansekaaskrullen, Pata Negra ham, gekarameliseerde ui en rucola

Optie + eendenleverkrullen 5.-

17.5
HOOIHUIS VISSOEP
12.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes

12.5
SALADE MELOEN EN FETA
19

Salade met Cavaillon meloen, komkommer, bosui, radijs, munt, tomaat, basilicum, waterkers en van dikhoeve Nederlandse fetakaas met Parmezaansekaascrackers

19
SALADE SCAMPI
19

Salade gebakken reuzenscampi, mini-garnalenkroketjes en Hollandse garnaaltjes, avocado, tomaat, kropsla en basilicumdressing

19
PIKANTE KIP
19

Salade met krokante kippendijen, witte kool, bospeen, radijs, peultjes, kropsla, eitje, rode ui, sesam- sojavinaigrette

19
BRIOCHE HAM EN ASPERGE
17

Getoaste brioche met Zeeuwse beenham, eitje, witte asperges en Hollandaise

17
BROODSNEDE ZALM
16

Getoaste zuurdesem, kropsla,
zacht gegaarde Noorse zalmflakes, ingelegde koolrabi, Granny Smith, zoetzuur uitje, mierikswortelcrème, waterkers en olie van bosui

16
ANGUS BURGER
19.5

Getoast brioche brood, grainfed Angus burger, crispy bacon, Hollandse kaas, tomaat, sla, tartare saus en verse frietjes

19.5