5 GANGEN MENU
BEST OF HOOIHUIS
Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise,
citroen-gel, kappertjes, sesam en bieslook
Geroosterde bloemkool, macadamianoten, gerookte Pecorino,
knapperige kappertjes en een salsa van waterkers en bloemkool
Zeeuwse Jumbo mosselen roergebakken met
gerookte schelvis, selderij en prei, afgeblust met whisky en room
Knolselderijcrème, ravioli, bospaddenstoelen en truffeljus
Van onze patissier Lotte;
Taartje achter glas van MonChou, kersen, yoghurtijs,
speculaas crumble, chocolade brownie
SEIZOEN & SPECIALS
Knolselderijcrème, ravioli, bospaddenstoelen en truffeljus
Sous-vide gegaarde fazantenborst met gestoofde zuurkool, een fazant-kroketje en een crème van eendenlever
Gekonfijte eendenbout met een garnituur van wortel, abrikozen, sumak en chilipepers en een gevogeltejus met specerijen
Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout
Topkwaliteit Grainfed Angus ossenhaas, seizoensgroenten en jus met groene peper en gerookte knoflook
300 gram topkwaliteit Grainfed Angus lendebiefstuk, seizoensgroenten en jus met groene peper en gerookte knoflook
Gebakken grietbotfilet op een groene risotto met schuim van gerookte paling
2 gebakken Noordzeetongen (a 200 gram), remoulade, citroen en peterselie
SIDES
Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo
Vaste aardappel in de schil met truffelboter
Radijs, tomaat, komkommer, sjalot, paprika, hüttenkäse, limoen, olijfolie, za’atar en sesam
Knoflookdressing, croutons, Parmezaan en een eitje
Zoetzure spruitjes met kastanje en druiven, pepers, soja, sjalot en knoflook.
Geroosterde worteltjes met ahornsiroop, abrikozen, amandel, sumak en chili-munt
DESSERTS
Met gemarineerde abrikoos, geroosterde walnoot, pure chocoladebros, huisgemaakte praliné en abrikozensorbet
vegan gluten-en lactosevrij en suikervriendelijk
Van onze patissier Lotte. Taartje achter glas van MonChou, kersen, yoghurtijs, speculaas crumble, chocolade brownie
Stilstaand bevroren ijs van bloedsinaasappel, koekje met kardemom, Italiaanse meringue, gekonfijte limoen, tuille en sabayon met Inspirations likeur van Zuidam
Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken
ONZE WINTERTUIN
door de Hooihuis Patissiers
Modder van chocolade, mos van pistache, citroen-gel, progresrotsjes, marshmellow, takjes en vlammetjes van tuille, blondie in notendip en een kruidige ganache met koffiesaus
KAASATELIER
Kazen van Joost uit Gastel
- Buchette Wolverlei • NL • witschimmel
- Hansje • NL • witschimmel
- Mothais sur feuille • FR • witschimmel
- Remeker olde • NL • half hard
- Skeapsrood • NL • roodschimmel
- Fontina Aosta DOP • ITA • half hard
- Bleu de Basque • FR • blauwschimmel
- Kameraadje • NL • witschimmel
- Epoisses Berthaut • FR • roodschimmel
- Shropshire blue • ENG • blauwschimmel