5-GANGEN
BEST OF MENU
Fijn gesneden Angus-lende, aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd
Huisgemaakt bisque met vis, schaal- en scheldieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Roergebakken mosselen, sjalot, knoflook, witte wijn en tuinkruiden
Langzaam rosé gegaarde lamsrumpsteak, artisjokkencrème, zomergroenten, jus met rozemarijn, olijven, knoflook en tomaat
Vanillecrème, aardbeien-vlierbloesemsaus, verse aardbeien, yoghurtroomijs, Romanoff-room (alcoholvrij), ruby crumble en meringuestaafjes
KLEINE GERECHTJES
Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw menu samen.
Delen kan natuurlijk ook!
KOUDE BEREIDINGEN
Gekweekt in een van de meest voedselrijke gebieden van de Oosterschelde; perceel Hooge Kraaijer 46. Roomachtig met frisse zilte nasmaak (3 stuks)
Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise
Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappertjes, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad
Terrine van ganzenlever met Jambon Noir de Bigorre 20 mnd, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.
WARME BEREIDINGEN
Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise
Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Ambachtelijke kroket op een brioche met Hollandse garnalen, gefrituurde peterselie en dragonmayonaise
Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus
Taartje van pastinaak met Franse coquilles, schuim van paddenstoel en hazelnoot-crumble
VEGETARISCH
Gepekelde watermeloen met zoetzure gemarineerde tomaatjes, Nederlandse fetakaas van de Dikhoeve, basilicum-muntolie en een krokantje van zwarte olijven
Gefrituurde courgettebloem, hangop van geitenkaas en olie van lente-ui
Verse ravioli met paddenstoelen, morilles, groene asperge, espuma van morille en paddenstoelenkruid
Gepofte knolraap, zoetzure koolrabi, witte puntradijs met dashi en ponzu, crème van mierikswortel, ingelegde snijboon, limoen en doperwtencress - vegan
Geroosterd met gerookte yoghurt, bietenpoeder, pistachepitten en gedroogde vijgen - vegan
Geroosterde bloemkool, schuim van bloemkool, salsa verde van bloemkoolstronken en waterkers, Belper knolle en macadamianoot - optie vegan
Krokante souffle van maïs, avocado, appel, tomaat, lente-ui, chili, gember, koriander en wasabi mayonaise - optie vegan
MOSSELGERECHTEN
Velouté van Zeeuwse mosselen, saffraan en zure room
In de schelp gegratineerde mosselen, knoflookboter, oude kaas en broodkruim
Roergebakken mosselen, sjalot, knoflook, witte wijn en tuinkruiden
HOOIHUIS GERECHTEN
Langzaam rosé gegaarde lamsrumpsteak, artisjokkencrème, zomergroenten, jus met rozemarijn, olijven, knoflook en tomaat
Gekookte mosselen, witte wijn, kruiden, prei, selder en sjalot. Met desembrood
Gekookte mosselen, antiboise, Provençaalse kruiden, kalamata-olijven, vleugje gerookte olijfolie. Met desembrood
Verse ravioli met paddenstoelen, morilles, groene asperge, espuma van morille en paddenstoelenkruid
Lijngevangen Noorse ‘kabeljauw’ filet, mousseline van aardappel, jonge prei, beurre blanc met zalmkaviaar, bieslook en garnalen
Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum (niet gefileerd)
150 gram Grainfed Angus biefstuk geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
400 gram Grainfed rib-eye geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
BIJGERECHTEN
Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo
In de schil gegaarde krielaardappel met roomboter en peterselie
Geroosterde snijboontjes, citroen, fleur de sel en extra vierge olijfolie
Lauwwarme bospeensalade met abrikozen, munt, amandel en gerookte olijfolie
Romeinse sla met knoflookdressing, gekoot ei, croutons en Parmezaanse kaas
Kort gestoofde lamsoren en zeekraal met roomboter en zwarte peper
DESSERTS
Vanillecrème, aardbeien-vlierbloesemsaus, aardbeien, yoghurt-roomijs, romanoffroom (alcoholvrij), ruby-crumble en meringue staafjes
Brownie, bosvruchtencrème, blauwebessenjam, roodfruitkrokant en bramensorbet
Amandelkoek, mango, passievrucht, karamelchocolade en mangosorbet
Oranjebloesemcake, witte chocoladecrème, perzikcompote en oranjebloesem-gel
Cake, frambozengelei, aardbeien-vlierbloesemsaus, pistachepraline en verse aardbei
Rumcake, limoengel, muntcrème, limoen en citroen, yoghurtroomijs
HOOIHUIS SMAKENPALET
5 lentedesserts in het klein op het smakenpalet:
Zomerlucht
Bloemetje
't Zonnetje
Hartje
Cocktail
Lekker om te delen!
Koffie naar keuze + 3 likeurtjes en een friandise
Bekijk onze drankenkaart voor heerlijke variaties
Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken
KAASATELIER
Kazen van Joost uit Gastel
tot 16.00 uur
LUNCHGERECHTEN
Brood met gerookte zalm en krabsalade, tataki van zalm, brood met garnalenkroket en onze befaamde bisque
Steak tartare, brood met bourgondische rundvleeskroket, brood met Jamon Gran Reserva, mozzarella, gekonfijte tomaat en pesto. En een kopje 'pappa al pomodoro' soep
Ceviche van aubergine met krokante maïs-soufflé. Brood met mozzarella, gekonfijte tomaat, perzik en pesto. Brood met groentekroketje. En een kopje 'pappa al pomodoro'
Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje
Zuurdesemtoast, runderrosbief, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, gekonfijte kerstomaat, courgette, gekookt eitje en rucola
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes
Salade met gebakken reuzenscampi, geroosterde bimi, avocado, tomaat, gemarineerde courgette, kropsla, basilicumdressing
Gepekelde watermeloen, Nederlandse fetakaas van de Dikhoeve, gegrilde snijboontjes, perzik, kropsla, tomaat, basilicumdressing en pistache
Salade met verse tonijn, ansjovis, eitje, sperziebonen, sjalot, tomaat, olijven, croutons en kruidendressing
Getoast desembrood, Jamon Gran Reserva, mozzarella, gekonfijte tomaatjes, kropsla, perzik en basilicum (vegetarische optie: zonder Jamon Gran Reserva 13.5)
Getoast desembrood, zacht gegaarde Noorse zalm flakes, venkel, radijs, Granny Smith, komkommer, zoetzuur uitje, mierikswortelcrème en olie van lente-ui
Getoast brioche brood, grainfed Angus burger, crispy bacon, Hollandse kaas, tomaat, sla, tartare saus en verse frietjes
met spiegeleitje + 1