5-GANGEN
WINTER MENU
Kort geschroeide sashimi van zalm, kimchi van radijs, wasabimayonaise, wasabi-pindacrunch en furikake
Soepje van pompoen en wortel met stukjes kastanje, geroosterde pompoenblokjes en sinaasappelolie
Portobello gegaard in chipotle. Geserveerd met crème van knolselderij, witte bonen en chipotle salsa
Rosé gebraden hertenrugfilet met seizoensgroenten en jus van amarena kersen, rode peper en verse vijgen
Kwark-mandarijncrème, cranberry compote, yoghurt roomijs, cranberrykoekjes en kardemomcrumble
STEL ZELF JE MENU SAMEN
Met de bijzondere selectie kleine gerechtjes stel je zelf jouw menu samen. Delen kan natuurlijk ook!
KOUDE BEREIDINGEN
Oesters op crushed ijs met citroen
Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd
Kort geschroeide sashimi van zalm, kimchi van radijs wasabimayonaise, wasabi-pindacrunch en furikake
Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise, citroen-gel, kappertjes, sesam en bieslook
Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.
WARME BEREIDINGEN
Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise
Zeeuwse jumbo’s gegratineerd met tuinkruiden-lookboter, broodkruim, parmezaanse kaas en citroen
Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie
Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus
Gekonfijte eendenbout, groene kool, schuim van aardappel, krokante 5 spices sjalot en kaantjes van Iberico
Coquille, tarte tatin van pastinaak, tahoon, crispy shiitake en schuim van paddenstoelen
VEGETARISCH
Geroosterde bietjes met amarena kersen, macadamia noten, Nederlandse buffelmozzarella en balsamico
(koude bereiding)
Met salie, kastanje, pompoen, pistache, olijfolie, parmezaanse kaas en bitterballen van Gorgonzola dolce
Met mosterd sabayon, gerookte olijfolie, mosterd cress en dragon
Geroosterde bloemkool, macadamianoten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes en een waterkers-bloemkoolsalsa
optie vegan
Zacht gegaarde winterasperges met aardappel en een botersaus met ei, cornichons, peterselie en winterpostelein
Portobello gegaard in chipotle. Geserveerd met crème van knolselderij, witte bonen en chipotle salsa
HOOIHUIS GERECHTEN
Rosé gebraden hertenrugfilet met seizoensgroenten en jus van amarena kersen, rode peper en verse vijgen
Zacht gegaard grainfed rundvlees met gestoofde zilveruitjes, laurier en gnocchi
150 gram Grainfed sukade met jus van roze en groene peper met gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes
400 gram Grainfed rib-eye met jus van roze en groene peper met gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes
Met salie, kastanje, pompoen, pistache, olijfolie, parmezaanse kaas en bitterballen van Gorgonzola dolce
Gegrilde tarbotfilet met ravioli gevuld met bospaddenstoelen, groene kool, schuim van paddenstoelen en gebakken beukenzwammen
Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum
(niet gefileerd)
Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
BIJGERECHTEN
Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo
In de schil gegaarde aardappel met roomboter en peterselie
Geroosterde bospeen, bataat, pompoen en abrikozen met kruidensla en gerookte amandel
Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons en parmesan
Geroosterde bieten met mierikswortelcrème
Gepofte knolselderij met miso, champignon-truffeldressing en winterpostelein
DESSERTS
Paddenstoel van witte chocolademousse op een bodem van arretjescake met bastogne. Geserveerd met kaneelcrème
Eikel van koffiemousse met een vulling van speculoos op een bodem van speculoos- sinaasappelcake. Geserveerd met een saus van sinaasappel en karamelchocolade
Egeltje van citroen cremeux en hazelnootmousse gedipt in pure chocolade op een chocoladekoekje met pistache. Geserveerd met een bolletje notenijs
Pecannotentaartje met zwarte thee ganache en vlammen van chocolade. Geserveerd met gekonfijte sinaasappel en limoen-karamelsaus
Amandelcake met frangipane, appelcompote, pralinécrème, appelgel en gemarineerde appel. Geserveerd met gebruneerde amandelstiften
Vegan, gluten- en lactosevrij
Kwark-mandarijncrème, cranberry compote, yoghurt roomijs, cranberrykoekjes en kardemomcrumble
Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken
HOOIHUIS TUINTJE
Pompoenveld van biscuit met chai kruiden en yuzu panna cotta gedipt in chocolade. Gevuld met aarde van pure chocoladecrème en crumble, mos van dille spongecake, rotsjes van witte chocolade en pompoen van chocolade met zoete pompoencrème. Besproei het pompoenveld zelf met abrikozensaus!
KAASATELIER
Kazen van Joost uit Gastel
tot 16.00 uur
LUNCHGERECHTEN
Inclusief; een broodsnede garnalenkroket, broodje gerookte zalm, broodje krabsalade, spiegelei, een kopje bisque en een fris slaatje
Inclusief; een broodsnede draadjesvleeskroket, broodje rosbief, broodje jong belegen, spiegelei, tomatensoep en een fris slaatje
Inclusief; broodsnede wildkroket, bruschetta met gebakken bospaddenstoelen en parmezaanse kaas, broodsnede spiegelei, pompoen-wortelsoepje en een kleine salade met biet, amarena kersen en mozzarella
Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje
Zuurdesemtoast, gerookte rib-eye, truffelmayonaise, parmezaanse kaas, kropsla, cornichons en
een gekookt eitje
Reuze scampi's, pompoen, zoete aardappel, bospeen, abrikoos, kropsla en een dressing van sinaasappel, rozemarijn en gember
Maïskip, knolselderij, beukenzwam, witlof, popcorn, krokante kippenhuid, gekookt eitje, hazelnoten en een dressing van champignon, truffel en miso
Gerookte rib-eye, bitterballen van Gorgonzola dolce, eikenblad, vijgen, amarena kersen, pecannoten, roodlof, biet, red meat radish en balsamicovinaigrette
Bitterballen van Gorgonzola dolce, eikenblad, vijgen, amarena kersen, pecannoten, roodlof, biet, red meat radish en balsamicovinaigrette
Grainfed Angus burger, briochebroodje, barbecuesaus, bacon, cheddar, kropsla, rode uiencompote en frietjes