dinerkaart

Dineren bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis specials!

Krul

GERECHTEN

Een bijzondere selectie kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet.

Separator2

ALLE GERECHTEN

9.50

LUXE MAISKIP

Rouleau van kippendij, gerookte eendenborst, krokante kippenhuid, crème van mais en popcorn

optie eendenleverkrullen 3.50
3 SEIZOENS OESTERS

op crushed ijs met citroen

CLASSIC STEAK TARTARE

Fijngesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, ei, augurk en mosterd

TATAKI VAN ZALM

Kort geschroeide sashimi zalm, kimchi van radijs algenmayonaise, wasabi crunch en furikake

TONIJN

Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise, citroengel, kappertjes, sesam en bieslook

FOIE GRAS

Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode- uienconfituur

supplement 2.50
PATA NEGRA

Met in hooiboter gerookte groene asperges, Coeur de Boeuf tomaat en buffelmozzarella

GARNALENKROKETJES

Met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie

COQUILLE & PASTINAAK

Coquille, tarte tatin van pastinaak, tahoon, crispy shiitake en schuim van paddenstoelen

supplement  2.50
optie eendenleverkrullen  2.50
HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakte bisque, vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

VONGOLES

Roergebakken met knoflook, witte wijn en verse kruiden

supplement  3.50
BUIKSPEK

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith en kerriemayo

DRAADJESVLEES

Zacht gegaarde sukade van Angus rund, met gestoofde uien en balsamico

Separator3
5 GANGEN MENU

BEST OF HOOIHUIS

TATAKI VAN ZALM

Kort geschroeide sashimi zalm, kimchi van radijs, algenmayonaise, wasabi crunch en furikake

BUIKSPEK

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith en kerriemayo

SCAMPI

Roergebakken scampi, zeekraal en lamsoren met Pernod, room, knoflook en tomaat

ENTRECÔTE CLARE VALLEY

Grainfed Australische lendebiefstuk, seizoensgroenten en chimichurri

AARDBEIEN ACHTER GLAS

Vanillecrème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue

€ 49.50 P.P.
Separator3
Blaadje

SIDES

FRITES
3.5

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

3.5
NIEUWE AARDAPPEL
3.75

In de schil gekookte aardappeltjes met peterselie boter en zeezout

3.75
ISRAËLISCHE SALADE
4

Radijs, tomaat, komkommer, sjalot, paprika, hüttenkäse, limoen, olijfolie, za’atar en sesam

4
CAESAR SALAD
5

Knoflookdressing, croutons, Parmezaan en een eitje

5
ZEEUWSE LAMSOREN
5

In roomboter gebakken en zwarte peper

5
COURGETTES
4

Gegrilde courgettes uit Kruisland met balsamico en Parmezaanse kaas

4

SEIZOEN & SPECIALS

Separator4
PANNETJE MOSSELS
20

Traditioneel gekookte Zeeuwse mosselen met kruiden en geserveerd met 2 dips

20
TIGER GAMBA'S
20

5 grote Black Tiger gamba’s. Geroosterd en geserveerd met venkelsalade en een salsa van tomaat, paprika, rode peper, koriander en limoen

20
LAMSFILET
20

Gebakken filet van lam geserveerd met zilte groenten en Provençaalse kruidenjus

20
PASTA VONGOLE
19

Verse pasta met Italiaanse schelpjes. Roergebakken met knoflook, peterselie en witte wijn

19
TOURNEDOS CLARE VALLEY
27

Exclusieve Australische grainfed Black Angus met chimichurri

27
ENTRECÔTE CLARE VALLEY
29

300 gram grainfed Australische lendebiefstuk met chimichurri

500 gram -  44,-
29
KIP MET HOOI
18

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout

18
ZEEBAARS
20

Hele zeebaars uit de oven, venkel, witte wijn, citroen en zeezout

20
ZEETONGEN
25

2 gebakken Noordzeetongen (a 200 gram), remoulade, citroen en peterselie

25

VEGA & VEGAN

Separator5
CAPRESE
€ 8.5

Kruislandse tomaten, Nederlandse buffel mozzarella, olijfolie extra vergine en basilicum

€ 8.5
GROENTE PICKLES
€ 8.5

Gepekelde groenten, hummus, granaatappel, dukkah, groentechips en peperkaas

optie vegan
€ 8.5
BLOEMKOOL ROAST
€ 8.5

Geroosterde bloemkool, macadamia noten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes en een salsa van waterkers en bloemkool

optie vegan
€ 8.5
TABOULEH
€ 8.5

Libanese salade van parel couscous, gerookte amandel, zonnebloempitten, mint, bosui, tomaat, citroen, labneh en pita

€ 8.5
AUBERGINE (VEGAN)
€ 8.5

Geroosterde aubergine met techina, granaatappel, tomaat, munt, olijfolie en hazelnoot

€ 8.5
BBQ SPITSKOOL (VEGAN)
€ 8.5

Gegrilde spitskool met vadouvan schuim, krokante tuinbonen, radijs, bietencress en gerookte olijfolie

€ 8.5

DESSERTS

Separator3
HIP BANANENBROOD
8.5

Ananas- en bananenchips, gemarineerde ananas, chocolademousse van avocado en karamelsaus

vegan gluten-en lactosevrij en suikervriendelijk

8.5
AARDBEIEN ACHTER GLAS
8.5

Vanillecrème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue

8.5
TOMPOUCE
8.5

Tompouce met gekarameliseerd bladerdeeg, citroen cremeux, compôte van framboos, mousse van oud-Hollandse zuurstok en crème van vanille

8.5
LOSBOL
2

Van IJsboerderij de Gerdahoeve
vraag de bediening naar de smaken

2
ONZE TUIN
12.5

door de Hooihuis Patissiers

Plantenpotje van chocolade gevuld met amandelbiscuit, basilicum cremeux en vanille panna cotta. Mos van pistache spongecake. Rotsjes van meringue, dauw van citroengel. Takjes en blaadjes van tuile koekjes en tuinaarde van melkchocolade

12.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Plateau met 5 kazen
13
13
Plateau met 10 kazen
25
25
Keuze uit
  • Buchette Wolverlei • Nederland • witflora
  • Hansje • Nederland • witflora
  • Mothais sur feuille • Frankrijk • witflora
  • Remeker olde • Nederland • half hard
  • Skeapsrood • Nederland • roodflora
  • Fontina Aosta DOP • Italië • half hard
  • Bleu de Basque • Frankrijk • blauwgeaderd
  • Kameraadje • Nederland • witflora
  • Epoisses Berthaut • Frankrijk • roodflora
  • Shropshire blue • Engeland • blauwgeaderd

+ Graham’s Tawny 10 yrs - 8.5

×