hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis specials!

Krul
5 GANGEN MENU

BEST OF HOOIHUIS

TATAKI VAN ZALM

Kort geschroeide sashimi zalm, kimchi van radijs, algenmayonaise, wasabi crunch en furikake

HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakte bisque, vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

BUIKSPEK

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith, kerriemayonaise en Hollandse zuren

FLAT IRON STEAK

Grainfed Angus sukade met Aziatische dressing, groene asperges en roseval aardappeltjes

AARDBEIEN ACHTER GLAS

 Vanille crème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue

€ 49.50 P.P.
Blaadje2

GERECHTEN

Een bijzondere selectie kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet.

Separator7

ALLE GERECHTEN

10.50

3 SEIZOENS OESTERS

op crushed ijs met citroen

CLASSIC STEAK TARTARE

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

FOIE GRAS

Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode- uienconfituur

supplement 3.50
AUBERGINE

Geroosterde aubergine met hummus, granaatappel, tomaat, munt, olijfolie en hazelnoot

TONIJN

Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise, citroen-gel, kappertjes, sesam en bieslook

TOMAAT & MOZZARELLA

Verse tomaatjes met Nederlandse buffelmozzarella en basilicum

CEVICHE VAN COQUILLE

Rauwe fijngesneden coquille met een tomatenvinaigrette, limoen, radijs, dille-olie en een krokantjes van aardappel

GARNALENKROKETJES

Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie

HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

BUIKSPEK

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith, kerriemayonaise en Hollandse zuren 

FLAT IRON TARTE TATIN

Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus

optie ganzenleverkrullen 4.50

BLOEMKOOLROAST

Geroosterde bloemkool, macadamianoten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes en een waterkers-bloemkoolsalsa

BBQ SPITSKOOL

Gegrilde spitskool met vadouvan- schuim, krokante tuinbonen, radijs, bietencress en gerookte olijfolie

SEIZOEN & SPECIALS

Separator4
GRAINFED ANGUS TOURNEDOS
29

200 gram grainfed tournedos met Aziatische dressing, groene asperges en roseval aardappeltjes

29
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
28

300 gram Grainfed rib-eye met Aziatische dressing, groene asperges en roseval aardappeltjes

28
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
35

500 gram Grainfed rib-eye met Aziatische dressing, groene asperges en roseval aardappeltjes

35
KIP MET HOOI
18

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout

18
ASPERGES FLAMANDE
21

erse AA-kwaliteit asperges met keuze uit; ham, gerookte zalm of lamsoor. Met ei, Hollandaise saus en peterselie

21
ZEETONGEN
25

2 gebakken Noordzeetongen (a 200 gram) met remoulade, citroen en peterselie

25
BOUILLABAISSE
17

Huisgemaakte bisque, vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

17
ZEEBAARS
20

Hele zeebaars uit de oven, venkel, witte wijn, citroen en zeezout

20
Blaadje

SIDES

FRITES
3.5

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

3.5
GEKONFIJTE AARDAPPEL
3.75

Vaste aardappel in de schil met truffelboter

3.75
ISRAËLISCHE SALADE
4

Radijs, tomaat, komkommer, sjalot, paprika, hüttenkäse, limoen, olijfolie, za’atar en sesam

4
CAESAR SALAD
5

Knoflookdressing, croutons, Parmezaan en een eitje

5
ZEEUWSE LAMSOREN
5

In roomboter gebakken met zwarte peper

5
ASPERGES AA
7.5

2 stuks verse asperges van Boer Vos uit Wouw met ei en Hollandaise

7.5

DESSERTS

Separator9
BOSVRUCHT & LAVENDEL
9.5

Biscuit met bosvruchten confiture in een zachte banketbakkersroom vulling gedipt in witte chocolade. Afgetopt met citroengel, cassis lavendel ganache en meringues. Apart een bolletje yoghurtijs

9.5
AARDBEIEN ACHTER GLAS
8

Vanillecrème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue

8
TROPISCHE BROWNIE
9.5

Brownie met daarop tropisch fruit compote, hazelnootcrème, pure chocolade galettes met sorbet van mango

vegan, gluten- en lactosevrij

9.5
LOSBOL
2

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2
SPECIAL
ONZE TUIN

door de Hooihuis Patissiers

Plantenpotje van chocolade gevuld met aardbeienmousse, amandelbiscuit en cremeux van basilicum.

Potgrond van crumble en een plantje van chocolade.

Tuintje gemaakt van een pistache krokant, vanillecrème, 

meringue rotsen, verse aardbeien, mos van pistache 

spongecake, dauw van citroengel, tuille takjes.

Gietertje met aardbeiensaus

13.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Separator9
Plateau met 3 kazen
9.5
9.5
Plateau met 4 kazen
11.5
11.5
Plateau met 5 kazen
13
13
×