hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis gerechten!

Krul
Ons 4-gangen

KEUZEMENU

TATAKI VAN ZALM

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi pinda crunch, limoenmayonaise

of

POMPOENTAARTJE

Pompoensoufflé met truffelricotta, koningszwam, salade van pompoen met vijgenbalsamico, pecannoot en verse vijgen

***
AARDAPPEL-MOSTERD SOEPJE

Velouté van aardappel en grove mosterd met chiffonade van prei, bosui en lobbige room

of

HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

***
HERTENRUGFILET

Gebraden hertenrugfilet, wildbitterbal, krokante aardappelterrine, groene kool en jus met amarene, roze peper en vijgen

of

RAVIOLO

Raviolo gevuld met bospaddenstoelen en truffel, beukenzwam, groene asperges, krokante shiitake, tahoon en morilleschuim

***
SCHWARZWÄLDER KIRSCH ACHTER GLAS

Laagjes in een glas: chocoladecrème, kersencompote, yoghurt amarene-ijs, speculaascrumble, chocolade- krokant en meringuestaafjes

of

KAASATELIER

3 kaasjes van Joost van Het Kaasatelier

€ 49.50 P.P.
Blaadje2

KLEINE GERECHTJES

Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw lunch of diner samen.

Delen kan natuurlijk ook!

OESTERS
13.5

3 stuks, Regal Super Cancale no. 3

13.5
CLASSIC STEAK TARTARE
13

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

13
TATAKI VAN ZALM
13

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise

13
TONIJN
13

Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappertjes, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad

13
BIET GEITENKAAS
9.5

Gemarineerde bietjes met gerookte olijfolie, geitenkaas, amarenekers, bietenblad, bietenpoeder, macadamia-noten en krokante boekweit

9.5
HOOIHUIS VISSOEP
9.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

9.5
WILDE GAMBA'S
15

Wilde Argentijnse gamba’s gegaard in yuzuboter met piment, venkel risotto en een beurre blanc van langoustine

15
BUIKSPEK
12

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop, Granny Smith appel en kerriemayonaise

12
COQUILLE TARTE TATIN
16.5

Taartje van pastinaak met Franse coquilles, schuim van paddenstoel en hazelnoot-crumble
Optie + eendenleverkrullen 5.-

16.5
TOURNEDOS ROSSINI
16.5

Mini tournedos (80 gr) van Black Angus, bladerdeegtaartje met balsamico-sjalotjes en Maderajus
Optie + gebakken eendenlever 7.5

16.5
POMPOENTAARTJE
13

Pompoensoufflé met truffelricotta, koningszwam, salade van pompoen met vijgenbalsamico, pecannoot en verse vijgen

13
HIPPE SAVOOIKES
9.5

Savooiekoolhart gegaard in champignonbouillon, met miso mayonaise, gerookte paprikapoeder, aardappelkaantjes en bieslook

9.5
DIKKE PALING
15

Gerookte Oosterscheldepaling op beignet van knolselderij, crème van mierikswortel, salsa van appel, kappertjes en sjalot, kruidensla en walnotenolie

15
BLOEMKOOL ROAST
9

Geroosterde bloemkool met vadouvan en limoen, Hollandaisesaus met piccalilly, gepekeld mosterdzaad, gefrituurde kappertjes en kervel

9
RAVIOLO
12.5

Raviolo gevuld met bospadden stoelen en truffel, beukenzwam, groene asperge, krokante shiitake, tahoon en morilleschuim

12.5
AARDAPPEL-MOSTERD SOEPJE
7.5

Velouté van aardappel en grove mosterd met chiffonade van prei, bosui en lobbige room

7.5
GEGRATINEERDE MOSSELEN
12.5

Zeeuwse mosselen met knoflook kruidenboter, oude kaas, sjalot en broodkruim

12.5
EENDENBOUT
16.5

Gekonfijte eendenbout met gerookte sjalot en laurier, gefrituurde terrine van aardappel met een espuma van knolselderij en miso

16.5

HOOIHUIS GERECHTEN

Separator4
HELE ZEEBAARS UIT DE OVEN
32.5

Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum (niet gefileerd)

32.5
GEBAKKEN ZEETONGEN
36

Twee in bruisende roomboter gebakken Noordzee tongen (350 gr), wilde bladspinazie met sjalot, citroen en peterselie

36
HERTENRUGFILET
33

Gebraden hertenrugfilet, wildbitterbal, krokante aardappelterrine, groene kool en jus met amarene, roze peper en vijgen

33
PROVENCAALSE MOSSELEN
21.5

Bord (500 gr) gekookte Zeeuwse mosselen, antiboise, Provençaalse kruiden, gerookte olijfolie en desembrood

21.5
FJORD COD
28

Noorse witvisfilet met guanciale (spek van varkenswang), fregola van bospaddenstoelen, gebakken beukenzwammen en schuim van eekhoorntjesbrood

28
RAVIOLO
22

Raviolo gevuld met bospaddenstoelen en truffel, beukenzwam, groene asperge, krokante shiitake, tahoon en morilleschuim

22

KIP & BIEF

Separator4
BAVETTE STEAK
26.5

150 gram Grainfed Angus biefstuk geserveerd met romige saus van pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval-aardappeltjes

26.5
RIB-EYE
35

220 gram Grainfed Angus ribeye geserveerd met romige saus van pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval-aardappeltjes

35
RIB-EYE
49.5

400 gram Grainfed Angus ribeye geserveerd met romige saus van pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval-aardappeltjes

(ook lekker om te delen)

49.5
HOOIKIP
24

Heel kippetje met kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
KIP PIKANT
24

Heel kippetje met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
KIP BBQ
24

Heel kippetje met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

24
Blaadje

BIJGERECHTEN

FRITES
5

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

5
GARTIN VAN AARDAPPEL
7.5

 Aardappel uit de oven, met room, ui, Parmezaanse kaas en Belper Knolle

7.5
WALDORF SALADE
6.5

Little gem met salade van knolselderij, appel, eitje en hazelnotendressing

6.5
WILDE SPINAZIE
7

Gebakken wilde bladspinazie met sjalot en zwarte peper

7
KLEURRIJKE BIETJES
5

Diverse bietjes op crème van mierikswortel, bietenpoeder en fijne bieslook

5

DESSERTS

Separator9
PECAN & KOFFIE
9.5

Koffie-pecannotentaart gedipt in pure-chocoladenougatine, mascarpone-koffiecrème en koffiegel

9.5
APPEL & AMANDEL
9.5

Amandelcake met amandelspijs, appelcompote, crème en een tuilekrokant (vegan)

9.5
CITRUS & SPECULAAS
9.5

Koekkruidenbiscuit met citrus crèmeux, sinaasappelcrème, gemarineerde sinaasappel, gel van Likeur 43 en kaneel

9.5
CRÈME BRÛLÉE-TAART
8.5

Krokant afgebrande crème brûlée-taart, amarettokaramel en een bol vanille-ijs

8.5
SCHWARZWÄLDER KIRSCH ACHTER GLAS
8.5

Laagjes in een glas: chocoladecrème, kersencompote, yoghurt amarene-ijs, speculaas crumble, chocolade-krokant en meringuestaafjes

8.5
SPECIAL
HOOIHUIS SMAKENPALET

5 desserts in het klein op het smakenpalet

Crème brûlée taart, schwarzwalder kirsch achter glas, appel & amandel, koffie & pecan en citrus & speculaas

Lekker om te delen!

19.5
scherm­afbeelding 2025 04 30 om 14.53.58
Separator9
BERTA KOFFIE
14

Koffie naar keuze met een friandise + 3 glaasjes van de befaamde kwaliteitslikeuren van Berta distillery uit Piëmonte. Amaretto DiMombaruzzo – Sambuca DiAnise - Crema Caffè DiNero

14
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve.

Smaken:
Yoghurt-amarena
Vanilleroomijs
Bosvruchtensorbet
Notenmix

2.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Plateau met 3 kazen
12.5
12.5
Plateau met 5 kazen
17.5
17.5
Plateau met 7 kazen
22.5
22.5
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
19.75

• Brood met gerookte zalm en krabsalade
• Brood met garnalenkroket
• Tataki van zalm
• Kopje met onze befaamde bisque

19.75
TWAALFUURTJE VLEES
18.5

• Brood met Jamón Gran Reserva, Parmezaanse kaas, vijgen en rucola
• Brood met bourgondische rundvleeskroket
• Steak tartare
• Kopje pappa al pomodoro

18.5
TWAALFUURTJE VEGA
18.5

• Brood met gebakken paddenstoelen en truffelricotta
• Getoast huisgemaakt notenbrood met geitenkaas, vijgen en rucola
• Brood met groentekroketjes
• Kopje pappa al pomodoro

18.5
CLUBSANDWICH CLASSIC
16.5

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

16.5
CLUBSANDWICH TARTAAR DELUXE
17.5

Getoaste brioche met rundertartaar, Parmezaanse kaaskrullen, Pata Negra, gekarameliseerde ui en rucola

Optie + eendenleverkrullen 5.-

17.5
HOOIHUIS VISSOEP
12.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes

Kleine portie 9.5

12.5
SALADE PADDENSTOEL
16.5

Mesclunsalade, gebakken wilde reuzenpaddenstoelen, crumble van hazelnoten, vijgen, Parmezaanse kaas, pastinaakchips en hazelnotendressing

16.5
SALADE SCAMPI
19

Salade met gebakken reuzenscampi, garnalenkroketjes en Hollandse garnaaltjes, avocado, tomaat, kropsla en basilicumdressing

19
SALADE WILD
18.5

Salade met gerookte hertenham, eendenborst en wildbitterballen, bieten, amarenekers, macadamianoten, witlof en truffelvinaigrette

18.5
TOAST PADDENSTOELEN-ROEREI
13

Toast van zuurdesem met gebakken paddenstoelen, roerei, truffelricotta, knoflook, hazelnoot, Parmezaanse kaas en paddenstoelenkruid

13
TOAST MAKREEL
18

Toast van zuurdesem met lauwwarme, gerookte makreelfilets, hangop van mierikswortel, gepofte rode biet en een salade van appel, augurk en bosui

18
ANGUS BURGER
19.5

Getoast brioche brood, grainfed Angus burger, spek, Hollandse kaas, tomaat, sla, tartaarsaus en verse frietjes

19.5