Ons 4-gangen
KEUZEMENU
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi pinda crunch, limoenmayonaise
of
Ceviche van radijssoorten, koolrabi, gele chiogga biet en komkommer, crème van avocado, mierikswortelhangop, daikon cress en krokante boekweit - vegan
Aspergesoep met stukjes asperge, geslagen room en peterselie-olie
of
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Lamsfilet met crumble van honing en tijm, artisjokhartencrème, tuinbonen, peultjes, doperwten en een lamsjus met Provençaalse kruiden
of
Raviolo gevuld met bospaddenstoelen en truffel, met asperges, verse morilles en schuim van morilles
Vanillecrème, aardbeienvlierbloesemsaus, verse aardbeien, yoghurtroomijs, romanoffroom, ruby crumble en meringuestaafjes
of
3 kaasjes
KLEINE GERECHTJES
Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw lunch of diner samen.
Delen kan natuurlijk ook!
3 stuks, Regal Super Cancale no. 3
Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise
Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappertjes, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad
Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise
2 Asperges van boer Vos, gekookte beenham, Hollandaise, eitje en peterselie
2 Asperges van boer Vos, gerookte zalm, Hollandaise, eitje en peterselie
Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Ambachtelijke kroket op een brioche met Hollandse garnalen, gefrituurde peterselie en dragonmayonaise
Mini tournedos (80 gr) van
Black Angus met madeira jus, ondersteboven gebakken taartje van balsamico-sjalotjes
Optie + gebakken eendenlever 7.5
Taartje van pastinaak met Franse coquilles, schuim van paddenstoel en hazelnoot-crumble
Optie + eendenleverkrullen 5.-
Wilde Argentijnse gamba’s gegaard in yuzuboter met piment op venkelrisotto en een beurre blanc van langoustine
VEGETARISCH
Coeur de boeuf tomaat met Stracciatella di Bufala, fleur de sel en verse basilicum
Ceviche van radijssoorten,
koolrabi, gele chiogga biet en komkommer, crème van avocado, mierikswortelhangop, daikon cress en krokante boekweit - vegan
Gegrilde witlof met crème van geitenkaas en woudhoning met camoy van abrikozen (abrikoos, chipotle, sumak) en crunch van pistache
In maisbeslag gefrituurde fleur
de courgette met huisgemaakt piccalilly en salade van knapperige courgettelinten - vegan
Raviolo gevuld met bospadden- stoelen en truffel, met asperges, verse morilles en schuim van morilles
2 Asperges van boer Vos, roergebakken lamsoren, Hollandaise, eitje en peterselie
Aspergesoep met stukjes asperge, geslagen room en peterselie-olie
HOOIHUIS GERECHTEN
Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum (niet gefileerd)
Lamsfilet met crumble van honing en tijm, artisjokhartencrème, tuinbonen, peultjes, doperwten en een lamsjus met Provençaalse kruiden
Raviolo gevuld met bospaddenstoelen en truffel, met asperges, verse morilles en schuim van morilles
Fjord cod filet op mousseline van aardappel met jonge prei, beurre blanc van Nouilly prat, crème fraiche, bieslook en zalmkaviaar
Asperges van boer Vos, gekookte beenham, Hollandaise, aardappeltjes in de schil, eitje en peterselie
Asperges van boer Vos, gerookte zalm, Hollandaise, aardappeltjes in de schil, eitje en peterselie
Asperges van boer Vos, roergebakken lamsoren, Hollandaise, aardappeltjes in de schil, eitje en peterselie
KIP & BIEF
150 gram Grainfed Angus biefstuk geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval- aardappeltjes
400 gram grainfed rib-eye geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval- aardappeltjes (ook lekker om te delen)
Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
BIJGERECHTEN
Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo
In de schil gegaarde krielaardappel met roomboter en peterselie
Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons, gekookt ei en Parmezaanse kaas
Zeeuwse lamsoren gebakken in roomboter met zwarte peper
Peultjes, erwtjes, tuinboon op een smeuïge crème van aardappel en bonenkruid
DESSERTS
Citroentaart van sloffendeeg met citroencrèmeux en gebrande meringue. Geserveerd met een bolletje lemon pie-ijs
Optie + een klein glaasje limoncello 3.5
Brownie met hibiscusganache, pralinécrème, verse framboos en frambozengel
Optie + bol frambozen- sorbetijs 2.5
Cake met stukjes stroopwafel, karamel, witte chocolade- crème en een krokante feuilletine-bodem
Bosbessenmousse in de vorm van een bloembol gevuld met een cremeux van basilicum en citroen. Vanillecrème, meringues, pistache en frambozen
Vanillecrème, aardbeienvlierbloesem- saus, verse aardbeien, yoghurtroomijs, romanoff- room, ruby crumble en meringuestaafjes
Klein 7.5 | groot 9.5
HOOIHUIS SMAKENPALET
5 desserts in het klein op het smakenpalet
Citroentaart, aardbeien achter glas, chocolade brownie, stroopwafel en tropische mango-kokos
Lekker om te delen!
Koffie naar keuze met een friandise + 3 glaasjes van de befaamde kwaliteitslikeuren van Berta distillery uit Piëmonte. Amaretto DiMombaruzzo – Sambuca DiAnise - Crema Caffè DiNero
Van IJsboerderij de Gerdahoeve.
Smaken: Yoghurtroomijs Vanilleroomijs Stroopwafelroomijs Lemon pie Frambozensorbet (vegan)
KAASATELIER
Kazen van Joost uit Gastel
tot 16.00 uur
LUNCHGERECHTEN
Brood met gerookte zalm en krabsalade, tataki van zalm, brood met garnalenkroket en onze befaamde bisque
Steak tartare, brood met Jamon Gran Reserva, mozzarrella, gemarineerde tomaat en pesto, brood met bourgondische rundvleeskroket en kopje ‘pappa al pomodoro’
Brood met avocado, tomaat en mozzarella, brioche met crème van geitenkaas, chamoy van abrikoos en pistache, brood met groentekroketje en kopje aspergesoep
Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje
Getoaste brioche met rundertartaar, parmezaansekaaskrullen, Pata Negra ham, gekarameliseerde ui en rucola
Optie + eendenleverkrullen 5.-
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes
Salade met Cavaillon meloen, komkommer, bosui, radijs, munt, tomaat, basilicum, waterkers en van dikhoeve Nederlandse fetakaas met Parmezaansekaascrackers
Salade gebakken reuzenscampi, mini-garnalenkroketjes en Hollandse garnaaltjes, avocado, tomaat, kropsla en basilicumdressing
Salade met krokante kippendijen, witte kool, bospeen, radijs, peultjes, kropsla, eitje, rode ui, sesam- sojavinaigrette
Getoaste brioche met Zeeuwse beenham, eitje, witte asperges en Hollandaise
Getoaste zuurdesem, kropsla,
zacht gegaarde Noorse zalmflakes, ingelegde koolrabi, Granny Smith, zoetzuur uitje, mierikswortelcrème, waterkers en olie van bosui
Getoast brioche brood, grainfed Angus burger, crispy bacon, Hollandse kaas, tomaat, sla, tartare saus en verse frietjes