5-GANGEN
BEST OF MENU
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch en limoenmayonaise
Najaarssoepje, chili, gember, geitenkaas en sinaasappelolie
Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise
Botermalse hertenbiefstuk, seizoensgroenten, jus van amarenakers, vijgen en roze peper
Glaasje met laagjes, chai crème, appelcompôte, babbelaar-ijs, honeycomb, noten-crumble en herfstkruiden
KLEINE GERECHTJES
Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw menu samen.
Delen kan natuurlijk ook!
KOUDE BEREIDINGEN
Deze oester wordt gekweekt op ons eigen perceel in een van de meest voedselrijke gebieden van de Oosterschelde; perceel Hooge Kraaijer 46. Roomachtig met frisse zilte nasmaak (3 stuks)
Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise
Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappers, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad
Terrine van ganzenlever met Jambon Noir de Bigorre 20 mnd, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.
Warm gerookte paling, zuurkool van venkel, aardappelsalade, rivierkreeft, hangop van lavas en haringkaviaar
WARME BEREIDINGEN
Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise
Verse mosselen in met roomboter zacht gestoofde uien, vleugje azijn en tijm. Met aardappelpuree.
Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie
Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus
Tarte tatin van pastinaak met Franse coquilles, bloemkoolschuim en hazelnoot-crumble
Najaarssoepje, chili, gember, geitenkaas en sinaasappelolie
VEGETARISCH
Salade van diverse bieten, burrata, amarena-kers, balsamico, macadamia en kropsla
Geroosterde bimi, crème van bloemkool, schuim van 7-Nani (Taleggio ingelegd met eekhoorntjesbrood en truffel), macadamia, cress van broccoli en Porcini-poeder
Crème van peterseliewortel, krokante tuinboon, chipotle en paddenstoelenkruid
Gegrilde spitskool met sabayon van grove mosterd en dragonolie
Met gegrilde schorseneren, gekookt eitje, aardappel, cornichons, kervel en botersaus
HOOIHUIS GERECHTEN
Botermalse hertenbiefstuk, seizoensgroenten, jus van amarenakers, vijgen en roze peper
Rosé gebraden eendenborst met 5 spices, taartje van pompoen en bataat, crème van bospeen, geroosterde bosui, gevogelte-jus met steranijs en kumquat
Crème van peterseliewortel, krokante tuinboon, chipotle en paddenstoelenkruid
Gebakken Noorse kabeljauwfilet, sabayon van grove mosterd, rivierkreeft, wilde bladspinazie en aardappelmousseline
150 gram Grainfed sukade met chimichurri, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes
400 gram Grainfed rib-eye met chimichurri, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes
Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum
(niet gefileerd)
Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
BIJGERECHTEN
Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo
In de schil gegaarde aardappel met roomboter en peterselie
Gratin van pompoen, aardappel,
crème van bospeen en zoete aardappel
Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons en parmesan
Roergebakken bladspinazie, burrata en pesto-olie
Lauwwarme salade van bieten, crème van mierikswortel
DESSERTS
Glaasje met laagjes | chai crème | appelcompôte | babbelaar-ijs | honeycomb | noten-crumble | herfstkruiden
Chocolade biscuit | pure chocolade-sinaasappel- ganache | koffiesaus | mandarijn sorbet
Pistache cake | kaneel | abrikozen granitée
Brownie-taartje | mascarpone | kers | yoghurt-ijs
Citrustaartje | merengue | citroenparfait | gember
Macaron | yoghurt | Amaretto | banaan | amandel
HERFST IN DE TUIN
Tuin van amandelfinancier en citrus panna cotta, gedipt in pure chocolade. Afgewerkt met aarde van pure chocoladecrème en -crumble, mos van pistache spongecake en abrikozen-gel, witte chocolade rotsjes, tuille takjes en verse bramen.
Geserveerd met koffiesaus

Koffie naar keuze + 3 likeurtjes en een friandise
Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken
KAASATELIER
Kazen van Joost uit Gastel
tot 16.00 uur
LUNCHGERECHTEN
Brood met gerookte zalm en krabsalade, aardappelsalade met gerookte paling, brood met garnalenkroketjes en onze befaamde bisque
Steak tartare, brood met bourgondische rundvleeskroket, brood met Bayonne IGP ham en pâté basque au piment, uiencompote en tomatensoep
Burrata met amarena, macadamia en kropsla, brood met gebakken paddenstoelen, brood met groentenkroketje en pompoensoep
Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje
Zuurdesemtoast, runderrosbief, salade van bospaddenstoelen, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, gekookt eitje en rucola
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes
Salade met gebakken reuzenscampi, geroosterde bimi, avocado, tomaat, gemarineerde ansjovis, kropsla, basilicumdressing en brocolli-cress
Gebakken geitenkaasje, Bayonne IGP ham, witlof, vijgen, geroosterde pompoen, pecannoten en notendressing
(vegetarisch optie: zonder Bayonne IGP ham 15.-)
Salade met gerookte eendenborst, magret de canard sec, gebakken bloedworst, roodlof, amarenakers, macadamia, bieten, 5-spices dressing
Getoast desembrood, gebakken bospaddenstoelen, Parmezaanse kaas, rucola
Broodsnede met gebakken bloedworst, gecarameliseerde appel, gebakken spek en zuurkool
Getoast desembrood met steak tartaar en warm gekookt henne-eitje