5-GANGEN
ZOMER MENU
Rauw gemarineerde roodbaars met citroen, gepofte rijst, mango, tomaat, chili, gember en koriander
Geroosterde bietjes met amarena-kersen, macadamianoten, Nederlandse buffelmozzarella en balsamico
Gewokte mosseltjes met knoflook, tuinkruiden en witte wijn
Sous vide bereide lamssteak, crème van jonge bospeen, groene voorjaarsgroenten, jus van roze peper, basilicum en jonge knoflook
Vanillecrème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue
STEL ZELF JE MENU SAMEN
Met de bijzondere selectie kleine gerechtjes stel je zelf jouw menu samen. Delen kan natuurlijk ook!
KOUDE BEREIDINGEN
Oesters op crushed ijs met citroen
Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd
Kort geschroeide sashimi van zalm, kimchi van radijs wasabimayonaise, wasabi-pindacrunch en furikake
Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise, citroen-gel, kappertjes, sesam en bieslook
Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.
Met gerookte eend, popcorn, baby maïs, maïscreme, dragon-olie en krokante kippenkaantje
Rauw gemarineerde roodbaars met citroen, gepofte rijst, mango, tomaat, chili, gember en koriander
WARME BEREIDINGEN
Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise
Gegratineerde scheermessen met zeekraal, Iberico ham kaantjes, hazelnoot, citroen, lookboter en broodkruim
Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie
Gewokte mosseltjes met knoflook, tuinkruiden en witte wijn
Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus
VEGETARISCH
Geroosterde bietjes met amarena kersen, macadamia noten, Nederlandse buffelmozzarella en balsamico
(koude bereiding)
Ravioli gevuld met paddenstoelen. Met groene asperge, morilles, schuim van paddestoelen, krokante shi-take, Freiburger kaas en tahoon cress
Geroosterde bloemkool, macadamianoten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes en een waterkers-bloemkoolsalsa
optie vegan
Gegrilde courgette en bospeen met opgeklopte feta, pistache, perzik, dragon en munt
HOOIHUIS GERECHTEN
Sous vide bereide lamssteak, crème van jonge bospeen, groene voorjaarsgroenten, jus van roze peper, basilicum en jonge knoflook
Pannetje gekookte bodem mosselen met groenten en witte wijn. Met cocktailsaus en remoulade
140 gram grainfed tournedos met chimichurri, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes
150 gram Grainfed sukade met chimichurri, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes
400 gram Grainfed rib-eye met chimichurri, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes
2 gebakken Noordzeetongen (a 200 gram) met remoulade, citroen en peterselie
Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum
(niet gefileerd)
Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout
Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus
Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s
BIJGERECHTEN
Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo
In de schil gegaarde aardappel met roomboter en peterselie
Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons en parmesan
Licht gebakken Zeeuwse zeegroenten
Geroosterde bospeen met abrikoos, sumak en gerookte amandel
Doperwten, tuinboon en snijbonen met wortelcrème
DESSERTS
Zonnebloem van drie kleuren chocolade met een krokant hart op een bodem van hazelnoot praliné cake met citroen-cremeux. Geserveerd met vanille-tonka crème
Glutenvrij
Ijsmacaron gevuld met watermeloensorbet. Geserveerd met frambozensaus met munt en basilicum
Gluten- en lactosevrij
Ei van pure chocoladecrème met een vulling van cassis cremeux. In een nestje van chocoladecake en earl-grey ganache. Met bosvruchten sorbetijs
Vegan, gluten- en lactosevrij
Bijenkorf van honing- marshmallow met een vulling van lavendel-karamel. Met citroen sorbetijs en karamelsaus
Madeliefje van witte chocolade met gelei van ananas, mango cremeux en passievrucht crème
Vanillecrème, aardbeien, aardbeiensaus met vlierbloesem, yoghurt roomijs, Romanoffroom, ruby granola en meringue
Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken
ONZE TUIN
Madeliefjes geplant in een bloembakje van rice crispy crunch, aardbeiengelei, gedipt in karamelchocolade. Gevuld met aarde van pure chocoladecrumble en ganache, mos van pistache spongecake, dauw van citroengel, tuille- takjes en witte chocolade rotsjes. Besproei het tuintje zelf met frambozensaus!

KAASATELIER
Kazen van Joost uit Gastel
tot 16.00 uur
LUNCHGERECHTEN
Inclusief; een broodsnede garnalenkroket, broodje gerookte zalm, broodje krabsalade, spiegelei, een kopje bisque en een fris slaatje
Inclusief; een broodsnede draadjesvleeskroket, broodje rosbief, broodje jong belegen, spiegelei, tomatensoep en een fris slaatje
Inclusief; gazpacho van tomaat
en watermeloen, een broodsnede met groentekroketjes met kerriemayonaise en gefrituurde peterselie, broodsnede pesto, gegrilde courgette, artisjok en Spaanse ham, broodsnede met een spiegelei en een kleine salade Zonnig Vega
Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje
Zuurdesemtoast, Serranoham, buffelmozzarella, pesto, sla en tomatensalade
Pancetta, geroosterde kipfilet, mango, baby maïs, kropsla, kerstomaatjes, cashewnoten, vers eitje en kurkumadressing
Nederlandse buffelmozzarella, verse vijgen, perzik, pistache, gerookte amandel, sla en notendressing
Spaanse gedroogde ham, Nederlandse buffelmozzarella, verse vijgen, perzik, pistache, gerookte amandel, sla en notendressing
Scampi’s, garnalenkroketje, spinazie, edamame boontjes, radijs, artisjokken, groene asperge en yoghurt kruidendressing
Grainfed Angus burger, briochebroodje, barbecuesaus, bacon, cheddar, kropsla, rode uiencompote en frietjes