hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis gerechten!

Krul
5-GANGEN

BEST OF MENU

TATAKI VAN ZALM

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch en limoenmayonaise

POMPOEN-WORTELSOEP

Najaarssoepje, chili, gember, geitenkaas en sinaasappelolie

BUIKSPEK

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise 

HERTENRUGFILET

Botermalse hertenbiefstuk, seizoensgroenten, jus van amarenakers, vijgen en roze peper

GOUDBRUIN GLAASJE

Glaasje met laagjes, chai crème, appelcompôte, babbelaar-ijs, honeycomb, noten-crumble en herfstkruiden

€ 55 P.P.
Blaadje2

KLEINE GERECHTJES

Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw menu samen.

Delen kan natuurlijk ook!

KOUDE BEREIDINGEN

HK46 OESTERS
12.5

Deze oester wordt gekweekt op ons eigen perceel in een van de meest voedselrijke gebieden van de Oosterschelde;  perceel Hooge Kraaijer 46. Roomachtig met frisse zilte nasmaak (3 stuks)

12.5
CLASSIC STEAK TARTARE
11.5

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

11.5
TATAKI VAN ZALM
11.5

Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise

11.5
TONIJN PIZZA
11.5

Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappers, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad

11.5
FOIE GRAS
18.5

Terrine van ganzenlever met Jambon Noir de Bigorre 20 mnd, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.

18.5
PALING ROLMOPS
11.5

Warm gerookte paling, zuurkool van venkel, aardappelsalade, rivierkreeft, hangop van lavas en haringkaviaar

11.5

WARME BEREIDINGEN

BUIKSPEK
10.5

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise

10.5
MOSSELHACHEE VAN ONS OMA
10.5

Verse mosselen in met roomboter zacht gestoofde uien, vleugje azijn en tijm. Met aardappelpuree.

10.5
HOOIHUIS-VISSOEP
9.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

9.5
GARNALENKROKETJES
11.5

Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie

11.5
FLAT IRON TARTE TATIN
14.5

Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus

14.5
COQUILLE TARTE TATIN
16.5

Tarte tatin van pastinaak met Franse coquilles, bloemkoolschuim en hazelnoot-crumble

16.5
POMPOEN-WORTELSOEP
8.5

Najaarssoepje, chili, gember, geitenkaas en sinaasappelolie

8.5
vega

VEGETARISCH

vega
BIET BURRATA
10.5

Salade van diverse bieten, burrata, amarena-kers, balsamico, macadamia en kropsla

10.5
vega
BIMI ROAST
10.5

Geroosterde bimi, crème van bloemkool, schuim van 7-Nani (Taleggio ingelegd met eekhoorntjesbrood en truffel), macadamia, cress van broccoli en Porcini-poeder

10.5
vega
PORTOBELLO STEAK
11.5

Crème van peterseliewortel, krokante tuinboon, chipotle en paddenstoelenkruid

11.5
vega
BBQ SPITSKOOL
9.5

Gegrilde spitskool met sabayon van grove mosterd en dragonolie

9.5
vega
PRIK IN 'T POTJE
9.5

Met gegrilde schorseneren, gekookt eitje, aardappel, cornichons, kervel en botersaus

9.5

HOOIHUIS GERECHTEN

Separator4
HERTENRUGFILET
28

Botermalse hertenbiefstuk, seizoensgroenten, jus van amarenakers, vijgen en roze peper

28
EENDENBORST
23

Rosé gebraden eendenborst met 5 spices, taartje van pompoen en bataat, crème van bospeen, geroosterde bosui, gevogelte-jus met steranijs en kumquat

23
PORTOBELLO STEAK
18

Crème van peterseliewortel, krokante tuinboon, chipotle en paddenstoelenkruid

18
FJORD COD FILET
25

Gebakken Noorse kabeljauwfilet, sabayon van grove mosterd, rivierkreeft, wilde bladspinazie en aardappelmousseline

25
FLAT IRON STEAK
23

150 gram Grainfed sukade met chimichurri, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes

23
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
45

400 gram Grainfed rib-eye met chimichurri, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes

45
HELE ZEEBAARS UIT DE OVEN
26

Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum
(niet gefileerd)

26
HOOIKIP
21

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

21
KIP PIKANT
21

Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

21
KIP BBQ
21

Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

21
Blaadje

BIJGERECHTEN

FRITES
4

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

4
PETERSELIE AARDAPPEL
4

In de schil gegaarde aardappel met roomboter en peterselie

4
ORANJE GRATIN
5

Gratin van pompoen, aardappel,
crème van bospeen en zoete aardappel

5
CAESAR SALADE
5

Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons en parmesan

5
WILDE SPINAZIE
7.5

Roergebakken bladspinazie, burrata en pesto-olie

7.5
MIERIKS BIET
5

Lauwwarme salade van bieten, crème van mierikswortel

5

DESSERTS

Separator9
BRUIN & KRUIDIG
6.5

Glaasje met laagjes | chai crème | appelcompôte | babbelaar-ijs | honeycomb | noten-crumble | herfstkruiden

6.5
ORANJE & CITRUS
6.5

Chocolade biscuit | pure chocolade-sinaasappel- ganache | koffiesaus | mandarijn sorbet

6.5
GROEN & ZACHT
6.5

Pistache cake | kaneel | abrikozen granitée

6.5
ROOD & ZWOEL
6.5

Brownie-taartje | mascarpone | kers | yoghurt-ijs

6.5
GEEL & FRIS
6.5

Citrustaartje | merengue | citroenparfait | gember

6.5
WIT & ZOET
6.5

Macaron | yoghurt | Amaretto | banaan | amandel

6.5
SPECIAL
HERFST IN DE TUIN

Tuin van amandelfinancier en citrus panna cotta, gedipt in pure chocolade. Afgewerkt met aarde van pure chocoladecrème en -crumble, mos van pistache spongecake en abrikozen-gel, witte chocolade rotsjes, tuille takjes en verse bramen.
Geserveerd met koffiesaus

12.5
scherm­afbeelding 2023 10 12 om 10.35.13
Separator9
HOOIHUIS KOFFIE
11

Koffie naar keuze + 3 likeurtjes en een friandise

11
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Plateau met 3 kazen
9.5
9.5
Plateau met 5 kazen
13
13
Plateau met 7 kazen
16.5
16.5
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
17

Brood met gerookte zalm en krabsalade, aardappelsalade met gerookte paling, brood met garnalenkroketjes en onze befaamde bisque

17
TWAALFUURTJE VLEES
15

Steak tartare, brood met bourgondische rundvleeskroket, brood met Bayonne IGP ham en pâté basque au piment, uiencompote en tomatensoep

15
TWAALFUURTJE VEGA
15

Burrata met amarena, macadamia en kropsla, brood met gebakken paddenstoelen, brood met groentenkroketje en pompoensoep  

15
CLUBSANDWICH
15

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

15
CLUB ROSBIEF PADDO
15

Zuurdesemtoast, runderrosbief, salade van bospaddenstoelen, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, gekookt eitje en rucola

15
HOOIHUIS VISSOEP
12

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes

12
SALADE SCAMPI
18.5

Salade met gebakken reuzenscampi, geroosterde bimi, avocado, tomaat, gemarineerde ansjovis, kropsla, basilicumdressing en brocolli-cress

18.5
SALADE GEITENKAAS
16

Gebakken geitenkaasje, Bayonne IGP ham, witlof, vijgen, geroosterde pompoen, pecannoten en notendressing

(vegetarisch optie: zonder Bayonne IGP ham 15.-)

16
SALADE EENDENBORST
18.5

Salade met gerookte eendenborst, magret de canard sec, gebakken bloedworst, roodlof, amarenakers, macadamia, bieten, 5-spices dressing

18.5
BROODSNEDE PADDENSTOELEN
10.5

Getoast desembrood, gebakken bospaddenstoelen, Parmezaanse kaas, rucola

10.5
BROODSNEDE BLOEDWORST
9.5

Broodsnede met gebakken bloedworst, gecarameliseerde appel, gebakken spek en zuurkool

9.5
BRUSHETTA TARTARE
11.5

Getoast desembrood met steak tartaar en warm gekookt henne-eitje

11.5
×