hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis gerechten!

Krul
5-GANGEN

BEST OF MENU

TATAKI VAN TONIJN

Kort geroosterde en gemarineerde tonijnfilet, radijs, wasabimayonaise, wasabi-pindacrunch, furikake, edamame en sesam-vinaigrette

ASPERGESOEP

Romige aspergesoep met stukjes asperge

RAVIOLI MET PADDENSTOELEN

Geserveerd met morilles, groene asperge, espuma van Parmezaanse kaas en tahoon-cress

LAMSSTEAK

Langzaam gegaarde lamsrump, artisjokken-crème, voorjaarsgroenten, jus van roze peper en gepofte knoflook

AARDBEIEN ACHTER GLAS

Vanille-crème, aardbeien-vlierbloesemsaus, verse aardbeien, yoghurt-roomijs, romanoff room (alcoholvrij), ruby crumble en meringue staafjes

€ 49.5 P.P.
Blaadje2

STEL ZELF JE MENU SAMEN

Met de bijzondere selectie kleine gerechtjes stel je zelf jouw menu samen. Delen kan natuurlijk ook!

KOUDE BEREIDINGEN

HK46 OESTERS
12.5

Gekweekt in een van de meest voedselrijke gebieden van de Oosterschelde;  perceel Hooge Kraaijer 46. Roomachtig met frisse zilte nasmaak (3 stuks)

12.5
CLASSIC STEAK TARTARE
11.5

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

11.5
TATAKI VAN TONIJN
11.5

Kort geroosterde en gemarineerde tonijnfilet, radijs, wasabimayonaise, wasabi-pindacrunch, furikake, edamame en sesam-vinaigrette

11.5
VITELLO
11.5

Kalfscarpaccio op krokante filo, tonijnmayonaise, kappertjes en bieslook

11.5
FOIE GRAS
16.5

Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode-uienconfituur.

16.5

WARME BEREIDINGEN

BUIKSPEK
10.5

Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise

10.5
ASPERGE SCAMPI
12.5

Wokje met reuzenscampi, zeekraal, asperge, tomaat, knoflook, pernod en bieslook

12.5
HOOIHUIS-VISSOEP
9.5

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

9.5
GARNALENKROKETJES
11.5

Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie

11.5
FLAT IRON TARTE TATIN
14.5

Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus

14.5
WOUWSE ASPERGE HAM
11.5

2 asperges, gekookte beenham, hollandaise, eitje en peterselie

11.5
WOUWSE ASPERGE ZALM
11.5

2 asperges, gerookte zalm, hollandaise, eitje en peterselie

11.5
COQUILLE TARTE TATIN
16.5

Tarte tatin van pastinaak met verse coquilles en sabayon van bisque

16.5
vega

VEGETARISCH

vega
BURRATA
10.5

Nederlandse Burrata met een zonnige panzanella salade van tomaat, brood, avocado, kappertjes en basilicum-olie

10.5
vega
ROMANESCO ROAST
9.5

Geroosterde romanesco, salsa van waterkers en romanesco, gerookte schapenkaas, krokante kappertjes en pistache

9.5
vega
FLEUR DE COURGETTE
9.5

Gefrituurde courgette-bloem, hangop van geitenkaas en dragon-olie

9.5
vega
RAVIOLI MET PADDENSTOELEN
10.5

Bereid met salie en kastanje, bitterballen van Gorgonzola dolce, pistache, olijfolie en parmezaanse kaas

10.5
vega
WOUWSE ASPERGE LAMSOOR
11.5

2 asperges, roergebakken lamsoren, hollandaise, eitje en peterselie

11.5
vega
ASPERGESOEP
7.5

Romige aspergesoep met stukjes asperge 

7.5

HOOIHUIS GERECHTEN

Separator4
LAMSSTEAK
24

Langzaam gegaarde lamsrump, artisjokken-crème, voorjaarsgroenten, jus van roze peper en gepofte knoflook

24
WOUWSE ASPERGE BEENHAM
24

Asperges van boer Vos, gekookte beenham, hollandaise, krielaardappel, eitje en peterselie

24
WOUWSE ASPERGE ZALM
24

Asperges van boer Vos, gerookte zalm, hollandaise, krielaardappel, eitje en peterselie

24
RAVIOLI MET ASPERGES
18

Verse ravioli’s, met morilles, witte en groene asperge, espuma van Parmezaanse kaas en tahoon-cress

18
FLAT IRON STEAK
23

150 gram Grainfed sukade met jus van roze en groene peper met gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes

23
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
45

400 gram Grainfed rib-eye met jus van roze en groene peper met gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval- aardappeltjes

45
FJORDCODFILET
25

Lijn gevangen Noorse kabeljauw, lamsoren en antiboise

25
HELE ZEEBAARS UIT DE OVEN
26

Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum
(niet gefileerd)

26
KIP MET HOOI
21

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

21
KIP PIKANT
21

Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

21
KIP BBQ
21

Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes

21
Blaadje

BIJGERECHTEN

FRITES
4

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

4
PETERSELIE AARDAPPEL
4

In de schil gegaarde aardappel met roomboter en peterselie

4
ZEEGROEN
7.5

Kort gestoofde lamsoren en zeekraal met roomboter en zwarte peper

7.5
CAESAR SALADE
5

Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons en parmesan

5
SINAAS BOSPEEN
5

Lauwwarme bospeensalade met bloedsinaasappel en gerookte amandel 

5
BOON BOON
5

Salade van 2 soorten bonen met miso-limoenboter

5

DESSERTS

Separator9
HET MADELIEFJE
6.5

Perzikcompote en limoenmousse op een koekbodem en perzik coulis

6.5
DE BLOEMBOL
6.5

Soesje gevuld met frambozen ganache,  chocolade feuilletine, chocoladecrème en passievrucht cremeux

6.5
DE NARCIS
6.5

Witte chocolademousse en basilicum cremeux op een yoghurt feuilletine bodem, witte chocolade roomijs

6.5
DE BIJ
6.5

Amandelfinancier bodem, grapefruit gelei, en luchtige honingcrème, vanille roomijs en honingraat-tuille

6.5
HET LIEVEHEERSBEESTJE
6.5

Rode bes compote en vegan melkchocolade cremeux (Callebaut NXT melkchocolade) op een koekbodem, aardbeien sorbetijs

6.5
AARDBEIEN ACHTER GLAS
6.5 | 8

Vanillecrème, aardbeien-vlierbloesemsaus, verse aardbeien, yoghurtroomijs, romanoff-room (alcoholvrij), ruby crumble en meringuestaafjes

6.5 | 8
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2.5
SPECIAL
HOOIHUIS TUINTJE

Amandelfinancier met aardbeienmousse gedipt in witte chocolade. Aarde van pure chocoladecrème en crumble. Verse aardbei, mos van pistache spongecake. Dauw van yuzugel, witte chocoladerotsjes, takjes van tuille. Lieveheersbeestje, madeliefje en narcis. Met aardbeien-vlierbloesemsaus

12.5
IMG_8076.jpg

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Separator9
Plateau met 3 kazen
9.5
9.5
Plateau met 5 kazen
13
13
Plateau met 7 kazen
16.5
16.5
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
18

Tataki van tonijn, brood met garnalenkroket, brood met krabsalade en onze befaamde vissoep

18
TWAALFUURTJE VLEES
15

Steak tartare, brood met bourgondische rundvleeskroket, brood met Spaanse ham en mozzarella en tomatensoep

15
TWAALFUURTJE VEGA
14.5

Gebakken geitenkaas met biet, vijg en kropsla, brood met avocado, tomaatsalsa, dragon en dille. Brood met groentekroketje en aspergesoep met stukjes asperge                

14.5
CLUBSANDWICH
15

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

15
CLUB VITELLO TONNATO
14

Zuurdesemtoast, kalfsrosbief, tonijnmayonaise, kropsla, tomaat, kappertjes en een gekookt eitje

14
HOOIHUIS VISSOEP
12

Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes

12
ASPERGESOEP
7.5

Romige aspergesoep met stukjes asperge

7.5
SALADE KIP
16.5

Maïskipfilet, pancetta, eitje, avocado, tomaat, kletskop van parmezaanse kaas, croutons en truffeldressing

16.5
SALADE GEITENKAAS
16

Gebakken geitenkaasje, Spaanse ham, witlof, bloedsinaasappel, pecannoten, verse vijgen, rode biet en walnotendressing

(vegetarisch optie: zonder Spaanse Ham 15.-)

16
SALADE NIÇOISE
17.5

Verse tonijn, ansjovis, eitje, sperziebonen, sjalot, tomaat, olijven, croutons en kruidendressing

17.5
BROODSNEDE AVOCADO BURRATA
12,5

Getoast desembrood, Nederlandse burrata, avocadosalade, tomaten-salsa, kappertjes, dragon, dille en limoen

12,5
BROODSNEDE PEPPER STEAK
17.5

Getoast desembrood, flat iron biefstuk, gebakken ui, tomaat, rucola en pepermayonaise 

17.5
BROODSNEDE ZALM ASPERGES
14.5

Getoast desembrood, gerookte zalmfilet met verse asperges, eitje en hollandaise

14.5
×