hele dag kaart

Genieten bij Hooihuis

Het Hooihuis is continue in beweging. We volgen de seizoenen en de behoefte van onze gasten. Dit allemaal gepresenteerd in kleine gerechtjes zodat je zelf kunt bepalen wat je eet en hoeveel je eet. Uiteraard blijft er ook ruimte voor de Hooihuis klassiekers!

Krul
5 GANGEN MENU

BEST OF HOOIHUIS

TATAKI VAN ZALM

Kort geschroeide sashimi van zalm, kimchi van radijs, wasabimayonaise, wasabi crunch en furikake

HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakte bisque, vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

BUIKSPEK

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith, kerriemayonaise en Hollandse zuren

FLAT IRON STEAK

Grainfed Angus sukade met jus van pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval aardappeltjes

GLAASJE KOEKEPEER

Lotte’s glaasje gevuld met een laagje kaneelcrème, peertjes, perensorbet-ijs, tonka-karamelsaus, honingraat-toffee en crumble van peperkoek

€ 49.50 P.P.
Blaadje2

GERECHTEN

Met de bijzondere selectie kleine en warme gerechtjes stel je zelf jouw menu samen. Delen kan natuurlijk ook!

Separator7

ALLE GERECHTEN

10.50

3 SEIZOENS OESTERS

Oesters op crushed ijs met citroen

CLASSIC STEAK TARTARE

Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd

FOIE GRAS

Terrine van ganzenlever met Pata Negra, rozijnenbrood en rode- uienconfituur

supplement 3.50
AUBERGINE

Geroosterde aubergine met hummus, granaatappel, tomaat, munt, olijfolie en hazelnoot

TONIJN

Dungesneden verse tonijn, filo, wasabimayonaise, citroen-gel, kappertjes, sesam en bieslook

BIET MOZZARELLA

Geroosterde bietjes met amarena kersen, macadamia noten, Nederlandse buffelmozzarella en balsamico

COQUILLE PASTINAAK

Coquille, tarte tatin van pastinaak, tahoon, crispy shiitake en schuim van paddenstoelen

optie ganzenleverkrullen 4.50

PORTOBELLO STEAK

Portobello gegaard in chipotle- uiensalsa en komijn. Geserveerd met een limabonen-crème met koriander

EENDENBOUT

Gekonfijte eendenbout, spitskool, schuim van aardappel, krokante 5 spices sjalot en kaantjes van Iberico

TATAKI VAN ZALM

Kort geschroeide sashimi van zalm, kimchi van radijs algenmayonaise, wasabi-pindacrunch en furikake

GARNALENKROKETJES

Ambachtelijke kroketjes met Hollandse garnalen, kropsla, venkel, kruidendressing en gefrituurde peterselie

BUIKSPEK

Langzaam gegaard en gelakt met appelstroop. Geserveerd met granny smith, kerriemayonaise en Hollandse zuren 

FLAT IRON TARTE TATIN

Ondersteboven gebakken taartje van sjalotjes, esdoornsiroop, balsamico en tijm met flat iron Angus steak en een foyotsaus

optie ganzenleverkrullen 4.50

HOOIHUIS VISSOEP

Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes

BLOEMKOOLROAST

Geroosterde bloemkool, macadamianoten, gerookte Pecorino, knapperige kappertjes en een waterkers-bloemkoolsalsa

optie vegan

BBQ SPITSKOOL

Geroosterde spitskool met hangop van kummel, erwtenscheuten, radijs en gerookte olijfolie

HOOIHUIS KLASSIEKERS

Separator4
HERTENRUGFILET
23

Rosé gebraden hertenbiefstuk met ravioli van bospaddenstoelen, groene kool en truffeljus

23
GRAINFED ANGUS TOURNEDOS
29

200 gram grainfed tournedos met jus van pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval aardappeltjes

29
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
29

300 gram Grainfed rib-eye met jus van pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval aardappeltjes

29
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
36

500 gram Grainfed rib-eye met jus van pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en roseval aardappeltjes

36
KIP MET HOOI
19

Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout

19
ZEETONGEN
25

2 gebakken Noordzeetongen (a 200 gram) met remoulade, citroen en peterselie

25
ZEEUWSE VRIENDEN
42

Fruits de mer schotels met halve kreeft, oesters, crevettes, Noordzee krabscharen, langoustines en gamba’s. Geserveerd met limoenmayonaise en salade

42
ZEEBAARS
22

Op de huid gebakken filet van zeebaars met saffraan-raapjes, beurre blanc van Nouilly prat, groene kruidenolie en Zeeuwse mosselen

22
Blaadje

SIDES

FRITES
3.5

Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo

3.5
TRUFFEL AARDAPPEL
4

Roseval aardappel in de schil met truffelboter

4
TEL AVIV SALADE
4

Radijs, tomaat, komkommer, sjalot, paprika, hüttenkäse, limoen, olijfolie, za’atar en sesam

4
WITLOF & LITTLE GEM
5

Met hazelnootdressing en geroosterde hazelnoot

5
GEROOSTERDE BIETEN
5

Met mierikswortelcreme

5
KRUISLANDSE POMPOEN
5

Met gember-tomaat en limoenhangop

5

DESSERTS

Separator9
MACARON XL DELUXE
9

Lange macaron gevuld met yoghurt- mandarijn ganache en cranberry- gel. Opgemaakt met gekonfijte sinaasappel, mandarijncrème, een ijs-pastille van sinaasappel en walnoten praliné

glutenvrij

9
GLAASJE KOEKEPEER
8

Lotte’s glaasje gevuld met een laagje kaneelcrème, peertjes, perensorbet- ijs, tonka-karamelsaus, honingraat- toffee en crumble van peperkoek

8
RONDJE HERFST
9

Amandelcake met appelgel, versierd met koffie ganache, kastanjespijs, chocolade-krokantjes en een saus van appel

vegan en lactosevrij

9
LOSBOL
2.5

Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Vraag de bediening naar de smaken

2.5
SPECIAL
ONZE TUIN

De Hooihuis-tuin als dessert! Het kampvuurtje gemaakt van blondie, kersengelei, speculaascrème en vlammen van chocolade. Omringd door een tuin met mos van matcha- theecake, dauw van citroengel, popcorn-rotsjes, tuile- takjes, abrikoos en vruchtenblokjes van kers. Besproei de tuin met kersensaus!

13.5

KAASATELIER

Kazen van Joost uit Gastel

Separator9
Plateau met 3 kazen
9.5
9.5
Plateau met 5 kazen
13
13
Plateau met 7 kazen
16.5
16.5
tot 16.00 uur

LUNCHGERECHTEN

Separator4
TWAALFUURTJE VIS
16

Inclusief; een broodsnede garnalenkroket, broodje gerookte zalm, broodje krabsalade, spiegelei, een kopje bisque en een fris slaatje

16
TWAALFUURTJE VLEES
14

Inclusief; een broodsnede draadjesvleeskroket, broodje rosbief, broodje jong belegen, spiegelei, tomatensoep en een fris slaatje

14
TWAALFUURTJE SEIZOEN
14

Inclusief; pompoensoep met sinaasappelolie, herfstsalade met gerookte eendenborst, spiegelei, broodsnede wildkroketjes met truffelmayonaise en broodsnede gebakken bloedworst en appel

14
CLUBSANDWICH
13

Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje

13
CLUBSANDWICH ZALM
14

Zuurdesemtoast, gerookte zalm, Griekse yoghurt, limoen, radijs, venkel, gemarineerde courgette, tuinkruiden en een gekookt eitje

14
HERFSTSALADE
16

Gerookte eendenborst, bietjes, amarena kers, witlof, eikenbladsla, macadamia, bloedworst en hazelnootvinaigrette

16
HERFSTSALADE VEGA
16

Nederlandse buffelmozzarella, bietjes, amarena kers, witlof, eikenbladsla, macadamia en hazelnootvinaigrette

16
SALADE GEROOKTE MAKREEL
16

Lauwwarm gerookte makreel, kropsla, appel, augurk, sjalot met mieriksworteldressing en salad pea

16
SALADE GARNALENKROKETTEN
17

Hollandse garnalen, gefrituurde peterselie, salade, venkel, radijs en kruidendressing

17
ANGUS BURGER
14

Grainfed Angus burger, briochebroodje, barbecuesaus, bacon, cheddar, kropsla, rode uiencompote en frietjes

14
×