Ons 4-gangen
KEUZEMENU
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi pinda crunch, limoenmayonaise
of
Pompoensoufflé met truffelricotta, koningszwam, salade van pompoen met vijgenbalsamico, pecannoot en verse vijgen
Velouté van aardappel en grove mosterd met chiffonade van prei, bosui en lobbige room
of
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Gebraden hertenrugfilet, wildbitterbal, krokante aardappelterrine, groene kool en jus met amarene, roze peper en vijgen
of
Raviolo gevuld met bospaddenstoelen en truffel, beukenzwam, groene asperges, krokante shiitake, tahoon en morilleschuim
Laagjes in een glas: chocoladecrème, kersencompote, yoghurt amarene-ijs, speculaascrumble, chocolade- krokant en meringuestaafjes
of
3 kaasjes van Joost van Het Kaasatelier
KLEINE GERECHTJES
Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw lunch of diner samen.
Delen kan natuurlijk ook!
3 stuks, Regal Super Cancale no. 3
Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise
Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappertjes, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad
Gemarineerde bietjes met gerookte olijfolie, geitenkaas, amarenekers, bietenblad, bietenpoeder, macadamia-noten en krokante boekweit
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
Wilde Argentijnse gamba’s gegaard in yuzuboter met piment, venkel risotto en een beurre blanc van langoustine
Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop, Granny Smith appel en kerriemayonaise
Taartje van pastinaak met Franse coquilles, schuim van paddenstoel en hazelnoot-crumble
Optie + eendenleverkrullen 5.-
Mini tournedos (80 gr) van Black Angus, bladerdeegtaartje met balsamico-sjalotjes en Maderajus
Optie + gebakken eendenlever 7.5
Pompoensoufflé met truffelricotta, koningszwam, salade van pompoen met vijgenbalsamico, pecannoot en verse vijgen
Savooiekoolhart gegaard in champignonbouillon, met miso mayonaise, gerookte paprikapoeder, aardappelkaantjes en bieslook
Gerookte Oosterscheldepaling op beignet van knolselderij, crème van mierikswortel, salsa van appel, kappertjes en sjalot, kruidensla en walnotenolie
Geroosterde bloemkool met vadouvan en limoen, Hollandaisesaus met piccalilly, gepekeld mosterdzaad, gefrituurde kappertjes en kervel
Raviolo gevuld met bospadden stoelen en truffel, beukenzwam, groene asperge, krokante shiitake, tahoon en morilleschuim
Velouté van aardappel en grove mosterd met chiffonade van prei, bosui en lobbige room
Zeeuwse mosselen met knoflook kruidenboter, oude kaas, sjalot en broodkruim
Gekonfijte eendenbout met gerookte sjalot en laurier, gefrituurde terrine van aardappel met een espuma van knolselderij en miso
HOOIHUIS GERECHTEN
Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum (niet gefileerd)
Twee in bruisende roomboter gebakken Noordzee tongen (350 gr), wilde bladspinazie met sjalot, citroen en peterselie
Gebraden hertenrugfilet, wildbitterbal, krokante aardappelterrine, groene kool en jus met amarene, roze peper en vijgen
Bord (500 gr) gekookte Zeeuwse mosselen, antiboise, Provençaalse kruiden, gerookte olijfolie en desembrood
Noorse witvisfilet met guanciale (spek van varkenswang), fregola van bospaddenstoelen, gebakken beukenzwammen en schuim van eekhoorntjesbrood
Raviolo gevuld met bospaddenstoelen en truffel, beukenzwam, groene asperge, krokante shiitake, tahoon en morilleschuim
KIP & BIEF
150 gram Grainfed Angus biefstuk geserveerd met romige saus van pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval-aardappeltjes
220 gram Grainfed Angus ribeye geserveerd met romige saus van pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval-aardappeltjes
400 gram Grainfed Angus ribeye geserveerd met romige saus van pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval-aardappeltjes
(ook lekker om te delen)
Heel kippetje met kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Heel kippetje met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
Heel kippetje met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
BIJGERECHTEN
Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo
Aardappel uit de oven, met room, ui, Parmezaanse kaas en Belper Knolle
Little gem met salade van knolselderij, appel, eitje en hazelnotendressing
Gebakken wilde bladspinazie met sjalot en zwarte peper
Diverse bietjes op crème van mierikswortel, bietenpoeder en fijne bieslook
DESSERTS
Koffie-pecannotentaart gedipt in pure-chocoladenougatine, mascarpone-koffiecrème en koffiegel
Amandelcake met amandelspijs, appelcompote, crème en een tuilekrokant (vegan)
Koekkruidenbiscuit met citrus crèmeux, sinaasappelcrème, gemarineerde sinaasappel, gel van Likeur 43 en kaneel
Krokant afgebrande crème brûlée-taart, amarettokaramel en een bol vanille-ijs
Laagjes in een glas: chocoladecrème, kersencompote, yoghurt amarene-ijs, speculaas crumble, chocolade-krokant en meringuestaafjes
HOOIHUIS SMAKENPALET
5 desserts in het klein op het smakenpalet
Crème brûlée taart, schwarzwalder kirsch achter glas, appel & amandel, koffie & pecan en citrus & speculaas
Lekker om te delen!
Koffie naar keuze met een friandise + 3 glaasjes van de befaamde kwaliteitslikeuren van Berta distillery uit Piëmonte. Amaretto DiMombaruzzo – Sambuca DiAnise - Crema Caffè DiNero
Van IJsboerderij de Gerdahoeve.
Smaken:
Yoghurt-amarena
Vanilleroomijs
Bosvruchtensorbet
Notenmix
KAASATELIER
Kazen van Joost uit Gastel
tot 16.00 uur
LUNCHGERECHTEN
• Brood met gerookte zalm en krabsalade
• Brood met garnalenkroket
• Tataki van zalm
• Kopje met onze befaamde bisque
• Brood met Jamón Gran Reserva, Parmezaanse kaas, vijgen en rucola
• Brood met bourgondische rundvleeskroket
• Steak tartare
• Kopje pappa al pomodoro
• Brood met gebakken paddenstoelen en truffelricotta
• Getoast huisgemaakt notenbrood met geitenkaas, vijgen en rucola
• Brood met groentekroketjes
• Kopje pappa al pomodoro
Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje
Getoaste brioche met rundertartaar, Parmezaanse kaaskrullen, Pata Negra, gekarameliseerde ui en rucola
Optie + eendenleverkrullen 5.-
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes
Kleine portie 9.5
Mesclunsalade, gebakken wilde reuzenpaddenstoelen, crumble van hazelnoten, vijgen, Parmezaanse kaas, pastinaakchips en hazelnotendressing
Salade met gebakken reuzenscampi, garnalenkroketjes en Hollandse garnaaltjes, avocado, tomaat, kropsla en basilicumdressing
Salade met gerookte hertenham, eendenborst en wildbitterballen, bieten, amarenekers, macadamianoten, witlof en truffelvinaigrette
Toast van zuurdesem met gebakken paddenstoelen, roerei, truffelricotta, knoflook, hazelnoot, Parmezaanse kaas en paddenstoelenkruid
Toast van zuurdesem met lauwwarme, gerookte makreelfilets, hangop van mierikswortel, gepofte rode biet en een salade van appel, augurk en bosui
Getoast brioche brood, grainfed Angus burger, spek, Hollandse kaas, tomaat, sla, tartaarsaus en verse frietjes