blog

Open dag voor ouders

We organiseerden een ochtend speciaal voor de ouders van onze stagiaires, leerlingen en oproepkrachten. Want hoe leuk is het om te zien waar jouw kroost al die uren doorbrengt? We namen hen letterlijk mee voor een kijkje in onze keuken! Het werd een ontzettend leuke en inspirerende ochtend waar we je graag meer over vertellen. Lees je mee?

Krul

Warm welkom in de TipiTent

Om 9.30 werd iedereen ontvangen in onze TipiTent met een kopje koffie en natuurlijk de verse friandises van onze patissiers. Een gezellige boel met heel veel trotse ouders, broertjes, zusjes en zelfs een hele trotse oma! 

Presentatie en rondleiding

De ochtend begon met een korte presentatie door Luuk en Koen. Zij lichtten o.a. de werkwijze van het Hooihuis toe, waardoor iedereen een duidelijk beeld kreeg van hoe een werkdag bij ons eruitziet.
Na de presentatie gingen we op pad voor de rondleiding. Verdeeld in groepen namen Koen, Lisette, Luuk en Evelien de gasten mee door het Hooihuis en MazzelTov. Tijdens de rondleiding werd de werkomgeving met veel enthousiasme bekeken.

Kijkje in de keuken

In de Hooihuis-keuken gaf Chef Miranda een inspirerende uitleg over haar werkwijze, terwijl de gasten konden genieten van een echte Hooihuis-klassieker: de tataki van zalm. Chef Rien liet in de MazzelTov-keuken iedereen kennis maken met de ‘bloemkoolbeignet’. Een heerlijke MazzelTov-snack. Op deze manier hebben we laten zien (en proeven!) hoe wij kwaliteit en creativiteit combineren.

Een dag om trots op terug te kijken

Na de rondleiding verzamelden we weer in de TipiTent. Onder het genot van een drankje werd er nagepraat, en kon een leuke herinnering worden vastgelegd in onze photobooth. De reacties waren overweldigend positief. Ouders waren enthousiast over wat ze hadden gezien en geproefd. Kortom: het was een geslaagde ochtend waar we met trots op terugkijken!

scherm­afbeelding 2024 04 16 om 10.54.15

Bijbaan gezocht?

Wij snappen dat jij het beste wilt voor jouw zoon of dochter. Lange dagen, een flutsalaris en geen carrièremogelijkheden. Lekker imago heeft werken in de horeca, hè? Gelukkig is dat bij het Hooihuis anders! Lees hier waarom het Hooihuis ook voor jouw zoon of dochter werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden en de openstaande vacatures? Laat de gegevens van jouw zoon of dochter hier achter en bekijk samen met onze HR manager, Joyce, de mogelijkheden binnen het Hooihuis voor jou. Binnen 3 werkdagen nemen we contact op.

lees ook:

Separator2

Het geheim achter ons brood: Bakkerij van de Bemd uit Roosendaal

Leveranciers

Bij Restaurant Hooihuis werken we zoveel mogelijk met lokale en regionale producten. We geloven in de kracht van dichtbij. Veel van onze gasten beginnen hun bezoek met een lekker zuurdesembroodje met huisgemaakte citroenboter. Maar wist je dat dit heerlijke broodje speciaal voor ons wordt gebakken? Onze broodjes komen van Bakkerij Van de Bemd uit Roosendaal. We vertellen je er meer over in het blog. Lees je mee?

geplakteafbeelding 1 73

De inspiratie achter onze lentedesserts

Patisserie

Ieder seizoen trekken onze patissiers alles uit de keukenkastjes. Zo ook dit voorjaar! Beau en Gina gingen terug naar de basis, maar dan natuurlijk wel op z’n Hooihuis. We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?

geplakteafbeelding 4 11

Luuk zijn favoriete wijn-spijs combinaties

Nieuwe menukaart

Bij het Hooihuis schenken we prachtige wijnen van onze vaste leveranciers Boonstoppel en Residence! We vroegen Luuk naar zijn favoriete wijn-spijs combinaties bij onze nieuwe lentegerechten. Lees je mee?

utf 8geplakteafbeelding 1