Lees hier meer over ons restaurant | Het Hooihuis

Over Het Hooihuis

alles wat je over ons wilt weten

over Het Hooihuis

Over Het Hooihuis

Welkom bij Het Hooihuis! Restaurant Het Hooihuis is een bourgondisch restaurant, gelegen in het Zuiden van Nederland. Wij, Hooihuis eigenaren Koen en Lisette Bakker, openden het Brabantse restaurant zo’n 12 jaar geleden. Op deze pagina vertellen wij je meer over ons geliefde Hooihuis.

Over Het Hooihuis: hoe het allemaal begon…

We blikken eerst terug op hoe Het Hooihuis is ontstaan. Het runnen van een restaurant is altijd onze droom geweest. In 2005 ging na véél regelen, praten en onderzoeken het balletje eindelijk rollen. Twee jaar later openden we op 25 maart 2007 de deuren van ons eigen Het Hooihuis. Mocht je benieuwd zijn naar het hele verhaal, lees dan vooral even verder via dit blog.

Na de opening ging het ‘behoorlijk los’ voor toenmalige begrippen. Het Hooihuis was ongekend populair en we groeiden flink. De jaren daarna was het keihard werken en bijschakelen op het gebied van organisatie, logistiek en personeel. Door de groei konden we flink investeren in werkruimtes, medewerkers en beleving. Nu een aantal jaar later investeren we vrolijk verder met een nieuwe aanbouw. Het mooie aan Het Hooihuis is dat ons concept al die jaren hetzelfde is gebleven. De sfeer is intiem en de service persoonlijk.

Hooihuis opening 25 maart 2017

De kracht van Het Hooihuis

Het grote terras, de Tipi Tent en de haardvuurtjes maken het Hooihuis zo bijzonder. Tel daar onze servicegerichte medewerkers en het heerlijke eten bij op en je begrijpt waarom het Hooihuis bij velen favoriet is! Het Hooihuis is een perfecte plek om met goed gezelschap te genieten van het smakelijke leven.

Onze missie is om onze gasten te laten glimlachen. Wij willen hen een mooie dag bezorgen en zorgen dat zij een volgende keer weer bij ons terugkomen. De medewerkers, de locatie, onze evenementen, de prijskwaliteit en onze creativiteit maken Het Hooihuis uniek. Hier ligt onze kracht.

Jeroen Pauw van Restaurant Het Hooihuis in Roosendaal

De Hooihuis keuken

Chefkok Miranda Maas staat aan het roer van de Hooihuis keuken. Miranda is werkzaam bij ons vanaf het eerste uur en runt het hele keukenteam. Zij kent Het Hooihuis als geen ander. De keuken is de kern van ons restaurant. Hier bereiden wij met heel veel liefde verfijnde en smaakvolle gerechten. Wij koken alleen met de beste verse (Hollandse) producten. Deze producten zijn veelal seizoensgebonden.

Medewerkers Restaurant Het Hooihuis

Hooihuis-hardlopers

Je vindt op onze menukaart in de lente heerlijke asperges, in de zomer mosselen en in de winter heerlijke wildgerechten. De menukaart passen wij zo’n vijf á zes keer per jaar aan op basis van het seizoen. Natuurlijk zijn er ook gerechten die je altijd op de Hooihuis menukaart vindt, ook wel de ‘Hooihuis-hardlopers’ genoemd. Denk daarbij aan onze vissoep, gegrilde ribeye, Fruit de Mer, onze kippetjes en stroopwafelijs. Ook onze twaalfuurtjes zijn absolute toppers.

Beleving staat centraal

Wij zitten nooit stil en bedenken continu creatieve ideeën om Het Hooihuis beter en leuker te maken voor onze gasten. Zo spelen wij altijd in op de wensen vanuit de markt. Ook is beleving een belangrijk onderdeel bij Het Hooihuis. Hier zijn we altijd mee bezig. Dit zie je met name in en rondom het restaurant terug. Maar ook daarbuiten in bijvoorbeeld onze online en offline communicatie. Benieuwd waar we op dit moment mee bezig zijn? Bekijk dan ons blog en lees de laatste nieuwtjes.

Wij nodigen je uit bij ons restaurant op de Stok in Roosendaal

Wij nodigen je graag uit om eens langs te komen bij Het Hooihuis ons restaurant op de Stok! Kom genieten van de heerlijke gerechten in ons restaurant. Of kom op ons (meestal) zonovergoten terras een goed glas wijn of een lekker koel biertje drinken. Kom proosten op het smakelijke leven!

Koen en Lisette Bakker

P.S. wil je meer weten over Het Hooihuis? Volg ons dan op Facebook, Instagram of Twitter en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

WhatsApp WhatsApp ons