Dé HooiBox Kerst
Maak het jezelf deze kerst heerlijk gemakkelijk en laat de boodschappen en voorbereidingen maar aan ons over! Chef Miranda heeft een heerlijk 5-gangen kerstmenu voor je samengesteld, met allerlei typische Hooihuis-gerechtjes en lekkernijen. Met een beschrijving van hoe de gerechtjes gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, ben jij de Chef-kok thuis! Om het helemaal af te maken hebben we een menukaartje ontworpen die je op tafel kunt leggen.
Psst.. De kerstman heeft nog iets leuks in de box gestopt!
𝗣𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼
•De HooiBox kost €125,- en is ruim voldoende voor 2 personen. Bestaat jouw gezelschap uit 4 personen? Bestel er dan twee!
•De avond compleet maken? Luuk heeft mooie flessen wijn voor je geselecteerd! De wijnen zijn los bij te bestellen.
•De box afhalen kan op 24 of 25 december tussen 10.00 en 18.00 uur.
•Te bestellen tot en met zondag 22 december.
5-gangen HooiThuis
KERSTMENU
Mediterrane charcuterie
Dun gesneden Iberico salsichón, Iberico chorizo, serranoham, Coppa di Parma
Tataki van zalm
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pindacrunch met limoenmayonaise
Zuurdesembroodje
Vers afgebakken desembol met geslagen citroenboter
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren
Argentijnse Grain Fed runderlende (280 gram) met seizoensgroenten, roseval aardappeltjes, Provençaalse kruiden, knoflook en een peper roomsaus
Bûchette Wolverlei, Brillat-Savarin, Taleggio latte crudo, Comté Fort St. Antoine, Cashel Blue met hartige crackers en een gelei van Portugese kweeperen
Kerstkrans van brownie omhuld met een krokante chocoladedip, macaron gevuld met yoghurtijs, witte-chocoladecrème, groene-theecake, citroengel en een lintje van chocolade
Bereiding
- Maak het zuurdesembroodje licht vochtig en bak het 6 tot 8 minuten af in een oven op 180 tot 200 graden.
- Doe de citroenboter in een schaaltje.
- Leg de charcuterie op een bord of plankje.
- Haal met een paletmes (of taartschep) de tataki van zalm uit het doosje en leg deze op een bordje.
- Breng de soep in een pannetje aan de kook. Zet het vuur direct lager zodra de soep kookt en laat het rustig doorwarmen.
- Verdeel de soep over twee schaaltjes.
- Plaats het aluminiumschaaltje in de oven op 160 tot 180 graden. Let op: verwijder de deksel voordat je het schaaltje in de oven zet. Het vlees is medium bereid als de kerntemperatuur 48-50 graden bereikt.
- Zet het schaaltje met aardappeltjes en seizoensgroenten tegelijk in de oven, gedurende 8 minuten. Let op: ook hierbij de deksel verwijderen.
- Verwarm de saus in een pannetje.
- Haal het vlees uit de oven en snijd het in 8 tot 10 plakjes. Dit proces heet "trancheren". Snijd het vlees op de draad.
- Maak een bedje van groenten op een bord, leg het vlees erbovenop en giet de saus eroverheen.
- Haal de kaas uit het doosje en leg deze op een bord of plankje.
- Haal het dessert uit het doosje en leg het op een bordje.
Eet smakelijk!