blog

Rauwe mosselen in de oesterbar; krijgt de oester er concurrentie bij?

Koen Bakker vertelt over hoe zijn vakantie in Zuid-Frankrijk hem inspireerde om een bijzonder gerechtje te introduceren. Tijdens de Tipies Zeeuwse Vrienden-middag vind je in de oesterbar, naast oesters, rauwe mosselen! 

Krul
mosselsgoed tekengebied 1

Tijdens mijn vakantie in Zuid-Frankrijk besloten we eens uitgebreid te gaan lunchen. Even voor jullie beeldvorming; dat is uitzonderlijk, want stiekem kook ik het liefst zelf tijdens mijn vakantie. Mijn 13-jarige dochter wees me op restaurant met klassiek gedekte tafels en een prachtig terras aan de Middellandse Zee. Eén blik op de menukaart en ik begreep waarom ze hier zo graag wilde eten. Op de kaart pronkten namelijk langoustines en mosselen. Tja, dat zonnige terras, de zee op de achtergrond, de stralend witte tafels, schotels vol schaal- en schelpdieren. Dat plaatje begreep ik meteen. 

Met een glaasje bubbels in mijn hand bestudeerde ik de visrijke menukaart. Mijn blik viel op de “moules cru”. Best een tijdje geleden dat ik die ergens op de kaart heb zien staan. Het deed me meteen denken aan die eerste keer dat ik dit heb mogen proeven. Jaren geleden, tijdens een uitstapje naar Yerseke, leerde een mosselvisser me dat er een bijzonder alternatief is voor oesters. Met een mesje stak hij een verse mossel open, rechtstreeks uit de Oosterschelde. Hij sprenkelde er een klein beetje citroen op en slurpen maar, precies zoals een oester, maar dan net even anders. De 'moules cru' - rauwe mosselen dus. Ik was meteen fan.

Deze herinnering aan mijn kennismaking met rauwe mosselen liet me ook in Frankrijk een mooie portie bestellen. En tijdens de mooie fruit de mer-schotel en het koele glas witte wijn, dacht ik: dit vakantiegevoel, gezellig samen aan de ‘sjiek-de-friemel’, moeten we écht weer eens organiseren bij het Hooihuis! In onze nieuwe Tipitent, met mooie wijnen, genieten van de Zeeuwse Vrienden-schotels vol lekkers uit de zee. Alles erop en eraan. Sjiek de friemel dus! 

Speciaal voor de (nieuwsgierige) liefhebbers zullen we die rauwe mosselen weer eens introduceren. Ik kom ze hoogstpersoonlijk zelf opensteken.

Benieuwd naar onze Tipies Zeeuwse Vrienden -Sjiek-de-friemelmiddag op zondag 12 september? Voor 99,- all in ben jij er bij! Kijk hier maar eens.

lees ook:

Separator2

Interview met Frontoffice Manager Joyce

Werken bij het Hooihuis

Bij het Hooihuis is het dagelijks lekker druk. Overzicht houden is daarom super belangrijk! Laat onze Frontoffice Manager, Joyce, daar nou een ster in zijn! We gaan met haar in gesprek hoe een werkweek er voor haar bij het Hooihuis uitziet én hoe zij haar werk combineert met haar gezin! Lees je mee?

scherm­afbeelding 2024 04 16 om 10.54.34

Het smakenpalet: meesterwerk van onze patissiers

Passie voor patisserie

Bij onze patissiers, Lotte & Beau, is de koek nog lang niet op! Hun vuurtje brandt lekker en daarmee hebben ze weer een nieuwe creatie uit de keukenkastjes getoverd: Het Hooihuis Smakenpalet!

het smakenpalet

Wijn-spijs combinaties met Koen

Passie voor wijn

Bij het Hooihuis zijn we helemaal gek van wijnen. We hebben dan ook veel bijzondere wijnen in huis! Een mooie verzameling waar we erg trots op zijn. Je diner bij het Hooihuis nog lekkerder maken met een bijpassende wijn én andersom? Koen geeft je enkele tips.

blog wijnspijs
×