blog
Rauwe mosselen in de oesterbar; krijgt de oester er concurrentie bij?
Koen Bakker vertelt over hoe zijn vakantie in Zuid-Frankrijk hem inspireerde om een bijzonder gerechtje te introduceren. Tijdens de Tipies Zeeuwse Vrienden-middag vind je in de oesterbar, naast oesters, rauwe mosselen!
Tijdens mijn vakantie in Zuid-Frankrijk besloten we eens uitgebreid te gaan lunchen. Even voor jullie beeldvorming; dat is uitzonderlijk, want stiekem kook ik het liefst zelf tijdens mijn vakantie. Mijn 13-jarige dochter wees me op restaurant met klassiek gedekte tafels en een prachtig terras aan de Middellandse Zee. Eén blik op de menukaart en ik begreep waarom ze hier zo graag wilde eten. Op de kaart pronkten namelijk langoustines en mosselen. Tja, dat zonnige terras, de zee op de achtergrond, de stralend witte tafels, schotels vol schaal- en schelpdieren. Dat plaatje begreep ik meteen.
Met een glaasje bubbels in mijn hand bestudeerde ik de visrijke menukaart. Mijn blik viel op de “moules cru”. Best een tijdje geleden dat ik die ergens op de kaart heb zien staan. Het deed me meteen denken aan die eerste keer dat ik dit heb mogen proeven. Jaren geleden, tijdens een uitstapje naar Yerseke, leerde een mosselvisser me dat er een bijzonder alternatief is voor oesters. Met een mesje stak hij een verse mossel open, rechtstreeks uit de Oosterschelde. Hij sprenkelde er een klein beetje citroen op en slurpen maar, precies zoals een oester, maar dan net even anders. De 'moules cru' - rauwe mosselen dus. Ik was meteen fan.
Deze herinnering aan mijn kennismaking met rauwe mosselen liet me ook in Frankrijk een mooie portie bestellen. En tijdens de mooie fruit de mer-schotel en het koele glas witte wijn, dacht ik: dit vakantiegevoel, gezellig samen aan de ‘sjiek-de-friemel’, moeten we écht weer eens organiseren bij het Hooihuis! In onze nieuwe Tipitent, met mooie wijnen, genieten van de Zeeuwse Vrienden-schotels vol lekkers uit de zee. Alles erop en eraan. Sjiek de friemel dus!
Speciaal voor de (nieuwsgierige) liefhebbers zullen we die rauwe mosselen weer eens introduceren. Ik kom ze hoogstpersoonlijk zelf opensteken.
Benieuwd naar onze Tipies Zeeuwse Vrienden -Sjiek-de-friemelmiddag op zondag 12 september? Voor 99,- all in ben jij er bij! Kijk hier maar eens.
lees ook:
Dit was de zomer bij het Hooihuis
Dit was de zomer bij het Hooihuis
We moesten er dit jaar even op wachten, maar uiteindelijk konden we volop genieten van de zomer! Lange zomeravonden in onze tuin, mosselen op het menu & heerlijke frisse bieren van de tap. We blikken graag terug op de zomer van 2024. Lees je mee?
Onze buren op Leisurepark De Stok
Leisurepark De Stok
Restaurant Hooihuis bevindt zich op het veelzijdige Leisurepark De Stok. Deze hotspot heeft alles voor een dagje (en nachtje) uit én is ideaal gelegen bij knooppunt De Stok, langs de A17 en A58, vlakbij Designer Outlet Roosendaal. Naast ons restaurant, valt er nog veel meer te beleven op het Leisurepark. In deze kletskoek vertellen we je meer over onze buren. Lees je mee?
Interview met Frontoffice Manager Joyce
Werken bij het Hooihuis
Bij het Hooihuis is het dagelijks lekker druk. Overzicht houden is daarom super belangrijk! Laat onze Frontoffice Manager, Joyce, daar nou een ster in zijn! We gaan met haar in gesprek hoe een werkweek er voor haar bij het Hooihuis uitziet én hoe zij haar werk combineert met haar gezin! Lees je mee?