blog

Rauwe mosselen in de oesterbar; krijgt de oester er concurrentie bij?

Koen Bakker vertelt over hoe zijn vakantie in Zuid-Frankrijk hem inspireerde om een bijzonder gerechtje te introduceren. Tijdens de Tipies Zeeuwse Vrienden-middag vind je in de oesterbar, naast oesters, rauwe mosselen! 

Krul
mosselsgoed tekengebied 1

Tijdens mijn vakantie in Zuid-Frankrijk besloten we eens uitgebreid te gaan lunchen. Even voor jullie beeldvorming; dat is uitzonderlijk, want stiekem kook ik het liefst zelf tijdens mijn vakantie. Mijn 13-jarige dochter wees me op restaurant met klassiek gedekte tafels en een prachtig terras aan de Middellandse Zee. Eén blik op de menukaart en ik begreep waarom ze hier zo graag wilde eten. Op de kaart pronkten namelijk langoustines en mosselen. Tja, dat zonnige terras, de zee op de achtergrond, de stralend witte tafels, schotels vol schaal- en schelpdieren. Dat plaatje begreep ik meteen. 

Met een glaasje bubbels in mijn hand bestudeerde ik de visrijke menukaart. Mijn blik viel op de “moules cru”. Best een tijdje geleden dat ik die ergens op de kaart heb zien staan. Het deed me meteen denken aan die eerste keer dat ik dit heb mogen proeven. Jaren geleden, tijdens een uitstapje naar Yerseke, leerde een mosselvisser me dat er een bijzonder alternatief is voor oesters. Met een mesje stak hij een verse mossel open, rechtstreeks uit de Oosterschelde. Hij sprenkelde er een klein beetje citroen op en slurpen maar, precies zoals een oester, maar dan net even anders. De 'moules cru' - rauwe mosselen dus. Ik was meteen fan.

Deze herinnering aan mijn kennismaking met rauwe mosselen liet me ook in Frankrijk een mooie portie bestellen. En tijdens de mooie fruit de mer-schotel en het koele glas witte wijn, dacht ik: dit vakantiegevoel, gezellig samen aan de ‘sjiek-de-friemel’, moeten we écht weer eens organiseren bij het Hooihuis! In onze nieuwe Tipitent, met mooie wijnen, genieten van de Zeeuwse Vrienden-schotels vol lekkers uit de zee. Alles erop en eraan. Sjiek de friemel dus! 

Speciaal voor de (nieuwsgierige) liefhebbers zullen we die rauwe mosselen weer eens introduceren. Ik kom ze hoogstpersoonlijk zelf opensteken.

Benieuwd naar onze Tipies Zeeuwse Vrienden -Sjiek-de-friemelmiddag op zondag 12 september? Voor 99,- all in ben jij er bij! Kijk hier maar eens.

lees ook:

Separator2

Hooihuis-koffie met Luuk

Nét even dat beetje extra

Koffiemomentjes, als koffieliefhebber weet je meteen waar we het over hebben! Lekker na het eten, om de dag te beginnen of een diner af te sluiten. Of ‘fijn even bij kletsen onder het genot van een kopje koffie’ of gezellig een ‘high-koffie’ met zoete lekkernijen van ons patissiers. We noemen een zakelijke afspraak ook vaak ‘laten we eens een koffietje doen samen’. Hoe dan ook, koffie maakt het moment.
Bij het Hooihuis maken we dat moment graag extra bijzonder. Wil jij weten hoe? We vragen het Luuk.

hh koffie 07

Zomer desserts met Lotte & Beau

Passie voor patisserie

Onze patissiers, Lotte & Beau, trekken ieder seizoen weer alles uit de keukenkastjes om je te verrassen met nieuwe desserts. Zo ook deze zomer! We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?

zomer 03

Dé plek waar jij viert: onze TipiTent

Intieme Hooihuis-beleving

De TipiTent is één van de meest iconische eyecatchers van het Hooihuis. Hij straalt in onze geliefde tuin en is daarmee ‘Tipies Hooihuis’ geworden. Maar waarom is er ooit gekozen voor een TipiTent? Wat betekent de TipiTent voor jou? En wie creëert toch die gezellige sfeer in de TipiTent? We zijn in gesprek gegaan met de oprichters van het Hooihuis, Koen en Lisette. Lees je mee?

7311b51c dac8 4c82 b493 2b2d76c30238
×