blog

Kerststrikjes-pasta van Chef Dennis

Hooi december! Tijd om de kerstboom op te tuigen, de lichtjes aan te steken en je klaar te maken voor een heerlijke kerst. Dit jaar zorgeloos genieten van het kerstdiner? Laat de boodschappen en voorbereidingen aan ons over en bestel De HooiBox Kerst!

De kleine buikjes moeten natuurlijk ook gevuld worden. Chef Dennis, zelf vader van drie, weet precies wat de kids lekker vinden! Hij heeft een simpel én smakelijk eenpansrecept voor je: kerststrikjes-pasta. Lees je mee?

Krul

Wat heb je nodig per 4 kids?

•300 gram farfalle pasta

•300 gram rundergehakt 

•300 milliliter bouillon 

•300 milliliter frito 

•400 gram tomatenblokjes 

•1 paprika

•1 ui

•150 gram peen julienne

•2 theelepeltjes Italiaanse kruiden 

•Zout en peper

•Geraspte kaas

Bereiding

•Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes

•Verhit een scheutje olie in de pan en bak hierin de ui samen met het gehakt

Zodra het gehakt rul is, voeg je de paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee.

•Doe daarna de tomatenfrito, bouillon, tomatenblokjes, farfalle, peen julienne en de kruiden in de pan. Roer alles goed door elkaar en plaats de deksel op de pan. Laat het geheel zo’n 15 minuten zachtjes koken. Roer tussendoor even door om te voorkomen dat het aan de bodem plakt.

•Controleer na ongeveer 15 minuten of de pasta gaar is. Schep de pasta op borden en garneer met wat geraspte kaas. Smullen maar!

Bestel je De HooiBox Kerst? Bij het ophalen van de box ligt er ook een leuke Hooihuis-kleurplaat klaar voor de kids. Perfect om ze tijdens het diner bezig te houden!

lees ook:

Separator2

Luuk zijn favoriete wijn-spijs combinaties

Nieuwe menukaart

Bij het Hooihuis schenken we prachtige wijnen van onze vaste leveranciers Boonstoppel en Residence! We vroegen Luuk naar zijn favoriete wijn-spijs combinaties bij onze nieuwe lentegerechten. Lees je mee?

utf 8geplakteafbeelding 1

Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!

Seizoensproduct

Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder.

geplakteafbeelding 1 64

Nieuwe kaaskaart! Een kijkje achter de schermen

Passie voor kaas

Vanaf 17 april presenteren we met trots onze nieuwe menukaart, boordevol heerlijke voorjaarsproducten! Maar voordat deze kaart op tafel ligt, gaat er achter de schermen veel werk aan vooraf. Zo gingen Miranda, Luuk en Daan naar het Kaasatelier om een nieuwe selectie voor onze kaaskaart samen te stellen. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Lees snel verder!

geplakteafbeelding 2