blog

Granita

In het vorige artikel heb je al kunnen lezen wie er achter al die bijzondere desserts zit, namelijk onze patissier Lotte!

In dit blog deelt Lotte een héérlijk recept voor granita: kleine smakelijke diamantjes waarmee jij jouw patisserie-skills kunt laten schitteren!

Krul
granite lotte recept tekengebied 1

Onze patissier Lotte deelde haar recept voor granita met ons. Je kunt het serveren tussen het hoofdgerecht en dessert in, combineren met het dessert zelf, of gebruiken als lekkere opfrisser. Granita komt oorspronkelijk van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een ‘frozen’ dessert waar je geen ijsmachine voor nodig heb. Door deze techniek ontstaan er kleine kristalletjes (diamantjes) die jij naar keuze smaak kunt geven, van koffie, watermeloen, limoen tot pistache; je kunt het zo gek niet bedenken! Experimenteer maar raak met verschillende smaken!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • Ondiepe schaal of bak 
  • Garde
  • 300 gram water
  • 73 gram suiker
  • ‘Smaakmakers’. Lotte gebruikt in dit voorbeeld: 200 gram limoensap.
  1. Doe het water en de suiker in een pannetje en laat het koken tot de suiker oplost.
  2. Experimenteren maar! Voeg je favoriete kruiden, specerijen of smaakstoffen toe. Wij hebben bijvoorbeeld limoensap toegevoegd.
  3. Giet de siroop in een ondiepe bak of schaal en plaats hem in de vriezer.
  4. Wanneer de siroop een beetje begint te bevriezen, roer je hem door met een garde. Hoe vaker je roert, hoe mooier en kleiner de ijskristalletjes worden. Roer minimaal één keer per 30 minuten gedurende 3 uur.

Et voilà! Jouw granita is klaar. 

Psst… wij zijn oh zo benieuwd of jullie genoten hebben van de granita. 

Deel je een kiekje met #hooihuis? Vinden wij buitengewoon leuk!

Blaadje2
granite lotte recept tekengebied 1
granite lotte recept 02

lees ook:

Separator2

Leren tijdens het werken en werken tijdens het leren

Leren en werken

Jezelf uitdagen, groeien en ontdekken. Bij het Hooihuis zien we leren als in beweging blijven. Daarom krijgen de medewerkers en leerlingen volop ruimte om zich te ontwikkelen. En omdat we dit zo belangrijk vinden, maken we hier grote budgetten voor vrij. Een paar jaar geleden werden we dan ook uitgeroepen tot ‘Nederlands Beste Leerbedrijf Horeca’. Een mooi compliment. Koen Bakker vertelt je meer over leren en werken bij het Hooihuis.

insta hh maart [hersteld] met ouders werving

Jouw mensen brengen jouw concept tot leven

concept

Je stopt veel tijd in het uitwerken van jouw concept. Heb je een heldere brandstory, duidelijke huisstijl? Dan wil je deze graag overal zichtbaar maken. In de materialen die je kiest, het interieur, de communicatie, de menukaart… Alles waarin of waarop jouw brandstory (het slapend concept) wordt geïmplementeerd. Dit noemen we conceptdragers. Zij ‘dragen’ je concept en brengen het tot leven. Daarom wordt deze fase ook wel ‘het levend concept’ genoemd. Doe je dit consistent? Dan wordt jouw merk duidelijk herkenbaar en onderscheidend. Maar wil je jouw concept écht tot leven brengen? Vergeet dan jouw mensen niet!

blog jouw mensen2

De wijnreis van Lisette

Passie voor wijn

Bij het Hooihuis hebben we een aantal experts rondlopen. Zo is Lisette expert op het gebied van wijn. Haar expertise zetten we dus ook graag in het zonnetje! Ter voorbereiding op de Wijze-Wijn is zij op wijnreis gegaan naar Oostenrijk. Ze geeft je een voorproefje van de WijzeWijn-avond aanstaande 24 maart.

wijzewijnkletskoek oostenrijk en dennis 08
×