blog

Granita

In het vorige artikel heb je al kunnen lezen wie er achter al die bijzondere desserts zit, namelijk onze patissier Lotte!

In dit blog deelt Lotte een héérlijk recept voor granita: kleine smakelijke diamantjes waarmee jij jouw patisserie-skills kunt laten schitteren!

Krul
granite lotte recept tekengebied 1

Onze patissier Lotte deelde haar recept voor granita met ons. Je kunt het serveren tussen het hoofdgerecht en dessert in, combineren met het dessert zelf, of gebruiken als lekkere opfrisser. Granita komt oorspronkelijk van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een ‘frozen’ dessert waar je geen ijsmachine voor nodig heb. Door deze techniek ontstaan er kleine kristalletjes (diamantjes) die jij naar keuze smaak kunt geven, van koffie, watermeloen, limoen tot pistache; je kunt het zo gek niet bedenken! Experimenteer maar raak met verschillende smaken!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • Ondiepe schaal of bak 
  • Garde
  • 300 gram water
  • 73 gram suiker
  • ‘Smaakmakers’. Lotte gebruikt in dit voorbeeld: 200 gram limoensap.
  1. Doe het water en de suiker in een pannetje en laat het koken tot de suiker oplost.
  2. Experimenteren maar! Voeg je favoriete kruiden, specerijen of smaakstoffen toe. Wij hebben bijvoorbeeld limoensap toegevoegd.
  3. Giet de siroop in een ondiepe bak of schaal en plaats hem in de vriezer.
  4. Wanneer de siroop een beetje begint te bevriezen, roer je hem door met een garde. Hoe vaker je roert, hoe mooier en kleiner de ijskristalletjes worden. Roer minimaal één keer per 30 minuten gedurende 3 uur.

Et voilà! Jouw granita is klaar. 

Psst… wij zijn oh zo benieuwd of jullie genoten hebben van de granita. 

Deel je een kiekje met #hooihuis? Vinden wij buitengewoon leuk!

Blaadje2
granite lotte recept tekengebied 1
granite lotte recept 02

lees ook:

Separator2

Interview met onze Chefkok Dennis

Interview met onze Chef-kok Dennis

Bij het Hooihuis blijven we lekker in beweging door te leren. Maar wie neemt de leerlingen eigenlijk onder zijn hoede? Hoe ziet de functie ‘Chef-kok’ bij het Hooihuis eruit? En hoe belanden nieuwe herfstgerechten bij ons op de kaart?

We vroegen Chef-kok Dennis de koksbuis van het lijf!

wijzewijnkletskoek oostenrijk en dennis 14

Wat kunnen we leren van Tilly van Giraffe Coffee?

Passie voor koffie

We maken jouw koffiemomentje graag bijzonder! Dat doen we met de vers gebrande koffie van Giraffe Coffee. Tilly, Head of training bij Giraffe Coffee, geeft onze collega’s regelmatig koffietrainingen om échte koffie experts te worden. En nu vertelt ze jou alles over hun koffie én hoe ze zelf koffie-expert is geworden! Lees je mee?

tilly visuals

Hooihuis-koffie met Luuk

Nét even dat beetje extra

Koffiemomentjes, als koffieliefhebber weet je meteen waar we het over hebben! Lekker na het eten, om de dag te beginnen of een diner af te sluiten. Of ‘fijn even bij kletsen onder het genot van een kopje koffie’ of gezellig een ‘high-koffie’ met zoete lekkernijen van ons patissiers. We noemen een zakelijke afspraak ook vaak ‘laten we eens een koffietje doen samen’. Hoe dan ook, koffie maakt het moment.
Bij het Hooihuis maken we dat moment graag extra bijzonder. Wil jij weten hoe? We vragen het Luuk.

hh koffie 07
×