In het vorige artikel heb je al kunnen lezen wie er achter al die bijzondere desserts zit, namelijk onze patissier Lotte!
In dit blog deelt Lotte een héérlijk recept voor granita: kleine smakelijke diamantjes waarmee jij jouw patisserie-skills kunt laten schitteren!
Wat heb je nodig voor 4 porties?
- Ondiepe schaal of bak
- Garde
- 300 gram water
- 73 gram suiker
- ‘Smaakmakers’. Lotte gebruikt in dit voorbeeld: 200 gram limoensap.
- Doe het water en de suiker in een pannetje en laat het koken tot de suiker oplost.
- Experimenteren maar! Voeg je favoriete kruiden, specerijen of smaakstoffen toe. Wij hebben bijvoorbeeld limoensap toegevoegd.
- Giet de siroop in een ondiepe bak of schaal en plaats hem in de vriezer.
- Wanneer de siroop een beetje begint te bevriezen, roer je hem door met een garde. Hoe vaker je roert, hoe mooier en kleiner de ijskristalletjes worden. Roer minimaal één keer per 30 minuten gedurende 3 uur.
Et voilà! Jouw granita is klaar.
Psst… wij zijn oh zo benieuwd of jullie genoten hebben van de granita.
Deel je een kiekje met #hooihuis? Vinden wij buitengewoon leuk!

