blog

Granita

In het vorige artikel heb je al kunnen lezen wie er achter al die bijzondere desserts zit, namelijk onze patissier Lotte!

In dit blog deelt Lotte een héérlijk recept voor granita: kleine smakelijke diamantjes waarmee jij jouw patisserie-skills kunt laten schitteren!

Krul
granite lotte recept tekengebied 1

Onze patissier Lotte deelde haar recept voor granita met ons. Je kunt het serveren tussen het hoofdgerecht en dessert in, combineren met het dessert zelf, of gebruiken als lekkere opfrisser. Granita komt oorspronkelijk van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een ‘frozen’ dessert waar je geen ijsmachine voor nodig heb. Door deze techniek ontstaan er kleine kristalletjes (diamantjes) die jij naar keuze smaak kunt geven, van koffie, watermeloen, limoen tot pistache; je kunt het zo gek niet bedenken! Experimenteer maar raak met verschillende smaken!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • Ondiepe schaal of bak 
  • Garde
  • 300 gram water
  • 73 gram suiker
  • ‘Smaakmakers’. Lotte gebruikt in dit voorbeeld: 200 gram limoensap.
  1. Doe het water en de suiker in een pannetje en laat het koken tot de suiker oplost.
  2. Experimenteren maar! Voeg je favoriete kruiden, specerijen of smaakstoffen toe. Wij hebben bijvoorbeeld limoensap toegevoegd.
  3. Giet de siroop in een ondiepe bak of schaal en plaats hem in de vriezer.
  4. Wanneer de siroop een beetje begint te bevriezen, roer je hem door met een garde. Hoe vaker je roert, hoe mooier en kleiner de ijskristalletjes worden. Roer minimaal één keer per 30 minuten gedurende 3 uur.

Et voilà! Jouw granita is klaar. 

Psst… wij zijn oh zo benieuwd of jullie genoten hebben van de granita. 

Deel je een kiekje met #hooihuis? Vinden wij buitengewoon leuk!

Blaadje2
granite lotte recept tekengebied 1
granite lotte recept 02

lees ook:

Separator2

Bijzondere bubbels (bijna) rechtstreeks uit onze achtertuin!

Op bezoek bij onze leverancier

Bij het Hooihuis zijn we altijd op zoek naar bijzondere, duurzame producten om onze gasten te verrassen. Ver hebben we niet hoeven zoeken. De bruisende bubbels van Cuvée orRose bleken gewoon vanuit onze achtertuin te komen!

heenwerf 06

Rauwe mosselen in de oesterbar; krijgt de oester er concurrentie bij?

Sjiek de friemel

Koen Bakker vertelt over hoe zijn vakantie in Zuid-Frankrijk hem inspireerde om een bijzonder gerechtje te introduceren. Tijdens de Tipies Zeeuwse Vrienden-middag vind je in de oesterbar, naast oesters, rauwe mosselen!

mossels 02

8 redenen waarom het Hooihuis ook voor jou werkt

Werken bij het Hooihuis

Lange dagen, een flutsalaris, geen carrièremogelijkheden en altijd werken wanneer jouw vrienden vrij zijn. Lekker imago heeft werken in de horeca, hè? Lees hier waarom dit totaal niet herkenbaar is voor onze medewerkers.

blog visuals werken bij hh 06
×

Powered by WhatsApp Chat

×