blog

Waarom het Hooihuis van beweging houdt

We zien dat mensen meer en meer bezig zijn met een gezonde levensstijl. Of zich er in ieder geval meer en meer van zijn bewust zijn wat het kán doen. Bewegen is belangrijk, hoe groot, klein, eenvoudig of intensief die beweging dan ook is. Een simpele wandeling of die intensieve sportieve uitdaging in de sportschool; in beweging blijven is gezond op elke manier.  

 

Krul
Blaadje

Er een potje van maken op z'n tijd is gezond!

‘Beweging is belangrijk voor ons’ legt Koen Bakker uit. ‘Zo sporten we bijvoorbeeld samen met onze medewerkers. Zo blijven ze fit en het is daarnaast ook hartstikke leuk. Een potje squash bij SKWASJ bijvoorbeeld. Want verliezen van je medewerkers kan zo lekker zijn, he! Voor hen dan ;-)”. 

Familiefeest

Interne vuurtjes

Dat geldt dus ook voor onze mentale gezondheid. Ook mentaal in beweging blijven vinden we bij het Hooihuis belangrijk. Doen waar je goed in bent, nog beter in wil worden en jouw passie uitbreiden. Daarom krijgen onze werknemers volop mogelijkheden om hun ‘vuurtjes’ te laten branden. Trainingen, inspiratiereizen en workshops en leuke personeelsuitjes zijn hier voorbeelden van. Dat is ook het gevoel dat we gasten mee willen geven, vanuit de keuken, de bediening en de sfeer. 

Het in beweging houden en het laten branden van ‘interne vuurtjes’ zorgt er bijvoorbeeld voor dat werken geen sleur wordt. Wanneer je jouw passie aan blijft jagen voorkom je het verzadigde gevoel van werken. Wanneer je die vuurtjes wil laten branden zal je deze ook voortdurend in beweging moeten houden. Wij geloven namelijk dat wanneer jij doet waar jouw passie ligt en je wordt uitgedaagd, dat werken niet voelt als enkel werken.

Het decor en de kaart in beweging

Bij het Hooihuis proberen we de gast even echt even te laten ontsnappen aan het dagelijkse stramien. In onze tuin proberen we zoveel mogelijk natuur zichtbaar te laten bloeien. De seizoenen zijn op die manier ook zichtbaar decor voor de gast. Dat decor beweegt mee, en daar hoeven wij (bijna) niets voor te doen. Onze Jeroen (pauw) komt je met een oorverdovend geknetter graag begroeten als het ‘zijn tijd’ is.

Ook de gerechten op de kaart van het Hooihuis zijn veelal afwisselend, gezond, zoveel mogelijk lokaal maar vooral; gericht op seizoenen. Want die houden de natuur, en daarmee ons, voortdurend in beweging!

Familiefeest
's Zonder Prijzen Vriendenpas Hooitjes 28

Wil jij ook meer bewegen?

We hebben, ook voor onze gasten, een mooi aanbod vanuit onze ‘bewegingspartner’ Aleco. Lekker eten gaat voor ons hand in hand met gezond leven en beweging hoort daar natuurlijk bij. Aleco brengt wekelijks de mensen van het Hooihuis in beweging en zouden ook graag jou in beweging brengen. 

Interesse? Vraag hier een gratis proefles aan bij Aleco en maak daarna, als je enthousiast geworden bent, gebruik van een uniek aanbod: 3 maanden onbeperkt sporten voor slechts € 75,-.

lees ook:

Separator2

Interview met onze Chefkok Dennis

Interview met onze Chef-kok Dennis

Bij het Hooihuis blijven we lekker in beweging door te leren. Maar wie neemt de leerlingen eigenlijk onder zijn hoede? Hoe ziet de functie ‘Chef-kok’ bij het Hooihuis eruit? En hoe belanden nieuwe herfstgerechten bij ons op de kaart?

We vroegen Chef-kok Dennis de koksbuis van het lijf!

wijzewijnkletskoek oostenrijk en dennis 14

Wat kunnen we leren van Tilly van Giraffe Coffee?

Passie voor koffie

We maken jouw koffiemomentje graag bijzonder! Dat doen we met de vers gebrande koffie van Giraffe Coffee. Tilly, Head of training bij Giraffe Coffee, geeft onze collega’s regelmatig koffietrainingen om échte koffie experts te worden. En nu vertelt ze jou alles over hun koffie én hoe ze zelf koffie-expert is geworden! Lees je mee?

tilly visuals

Hooihuis-koffie met Luuk

Nét even dat beetje extra

Koffiemomentjes, als koffieliefhebber weet je meteen waar we het over hebben! Lekker na het eten, om de dag te beginnen of een diner af te sluiten. Of ‘fijn even bij kletsen onder het genot van een kopje koffie’ of gezellig een ‘high-koffie’ met zoete lekkernijen van ons patissiers. We noemen een zakelijke afspraak ook vaak ‘laten we eens een koffietje doen samen’. Hoe dan ook, koffie maakt het moment.
Bij het Hooihuis maken we dat moment graag extra bijzonder. Wil jij weten hoe? We vragen het Luuk.

hh koffie 07
×