blog

Waarom het Hooihuis koos voor een eigen afdeling patisserie!

Bij het Hooihuis willen we jouw moment zo bijzonder mogelijk maken. Met aandacht. En daar hoort volgens ons geen ‘plastic koekje’ bij.  Friandises uit eigen bakkerij dan weer net wél. Maar patisserie is een vak apart, vinden wij. Daarom hebben wij bij het Hooihuis gekozen voor een eigen afdeling patisserie. Van eigen bodem dus. Wij zijn dan ook heel trots op onze patissier Lotte die ons en de gasten blijft verrassen met haar bijzondere creaties. 

Krul
Blaadje

Nét even dat beetje extra

“Bij het Hooihuis houden we van authentieke gerechten en producten. Met onze desserts, koffiegarnituren en andere snoeperijen hebben we verschillende dingen gedaan en uitgeprobeerd. Van zelf maken tot het uitbesteden aan banketbakkers of een groothandel. Maar telkens vonden wij het niet echt Hooihuis-waardig. Patisserie is namelijk een op zichzelf staande specialiteit welke in het koksvak vaak wat ondergeschikt is. Opeens ontstond bij onze chef het idee; zou het niet fantastisch zijn om op zoek te gaan naar onze eigen patissier? Waarop ik dacht; yes, we maken hier een eigen Hooihuis-patisserie! In Lotte vonden wij een geweldig talent, een harde werker en fijn persoon die zeker binnen onze Hooihuis-familie past. Omdat wij altijd in beweging blijven zullen we deze de komende maanden ook verder blijven ontwikkelen. Zo ontwikkelde onze brandmanager Elaine al een passende branding speciaal voor Hooihuis Patisserie, dus wie weet hoe we dit nog verder gaan uitbreiden!”

- Koen Bakker,

eigenaar Hooihuis
blog patissier 04

Lotte: "Een dessert mag een belevenis zijn"

Bij patisserie draait het niet alleen om de smaken, maar ook om het uiterlijk. En laat nou juist dát hetgeen zijn wat Lotte (naast haar vakmanschap) zo bijzonder maakt; haar creativiteit! Lotte heeft daarbij het concept van het Hooihuis goed bestudeerd; meebewegen met de seizoenen als een tweede natuur. Dat geeft aan dat wij werken met producten die horen bij het seizoen. Vanuit deze visie bedenkt en ontwerpt ze haar desserts. Ze laat hierbij haar creativiteit de vrije loop maar ze zal altijd bewaken dat het past binnen het Hooihuis-concept. Dat betekent ook dat daar best een grapje van eigen bodem in mag zitten.
“Ik wilde een dessert ontwerpen waarbij de gast niet alleen de smaak zal onthouden. Een beleving die zorgt voor een glimlach en waarbij de gast ook actief iets met het dessert kan doen. Zo ontstond het idee van het “Onze Tuin”. Het dessert dat geïnspireerd is op onze Hooihuis-tuin. Alles op het bord is eetbaar, van het bloempotje, de aarde tot de takjes en rotsjes. We hebben onze Jeroen gevraagd of we een veer van hem mochten lenen, die hoort natuurlijk echt bij onze tuin! Met het gietertje dat we speciaal hebben laten maken, giet je er zelf aardbeiensaus overheen. Dat laatste zorgt voor een bijzondere beleving. De gast maakt het dessert zelf en naar eigen smaak af, zij geven het tuintje op een kleurrijke wijze nog nét dat beetje extra. Alsof je het tuintje water geeft, maar dan met verse aardbeiensaus. Zoals ook onze Hooihuis-tuin verandert met seizoenen, verandert daarmee ook het dessert. Zo sieren bijvoorbeeld in de herfst paddenstoeltjes en in de winter ons kenmerkende ‘vuurtje’ het dessert”.
blog patissier 04
blog patissier 06
blog patissier 02

Beau, de kers op onze taart

Sinds kort heeft Lotte er versterking bij. Op de eerste verdieping van ons restaurant, waar Lotte haar eigen keuken heeft, vind je inmiddels ook Beau. Zij heeft vanuit haar stage inmiddels haar vaste plek gekregen binnen de afdeling patisserie. Ook Beau begrijpt maar al te goed dat creativiteit en conceptdenken hand in hand gaan met de kennis en vaardigheden binnen patisserie.  Niet voor niets ontving zij maar liefst twee tienen (!) vanuit haar opleiding voor haar stageopdracht binnen het Hooihuis. Voor haar dessert “Bosvrucht & Lavendel” haalde ook zij haar inspiratie uit de natuur, de tuin en het gedachtegoed van het Hooihuis. Ben je benieuwd naar Lottes smakelijke versie van Onze Tuin, of het met twee tienen bekroonde dessert van Beau? Je vindt ze beide de hele zomer lang op onze menukaart!

lees ook:

Separator2

Jouw mensen brengen jouw concept tot leven

concept

Je stopt veel tijd in het uitwerken van jouw concept. Heb je een heldere brandstory, duidelijke huisstijl? Dan wil je deze graag overal zichtbaar maken. In de materialen die je kiest, het interieur, de communicatie, de menukaart… Alles waarin of waarop jouw brandstory (het slapend concept) wordt geïmplementeerd. Dit noemen we conceptdragers. Zij ‘dragen’ je concept en brengen het tot leven. Daarom wordt deze fase ook wel ‘het levend concept’ genoemd. Doe je dit consistent? Dan wordt jouw merk duidelijk herkenbaar en onderscheidend. Maar wil je jouw concept écht tot leven brengen? Vergeet dan jouw mensen niet!

blog jouw mensen2

De wijnreis van Lisette

Passie voor wijn

Bij het Hooihuis hebben we een aantal experts rondlopen. Zo is Lisette expert op het gebied van wijn. Haar expertise zetten we dus ook graag in het zonnetje! Ter voorbereiding op de Wijze-Wijn is zij op wijnreis gegaan naar Oostenrijk. Ze geeft je een voorproefje van de WijzeWijn-avond aanstaande 24 maart.

wijzewijnkletskoek oostenrijk en dennis 08

Dé plek waar jij viert: onze TipiTent

Intieme Hooihuis-beleving

De TipiTent is één van de meest iconische eyecatchers van het Hooihuis. Hij straalt in onze geliefde tuin en is daarmee ‘Tipies Hooihuis’ geworden. Maar waarom is er ooit gekozen voor een TipiTent? Wat betekent de TipiTent voor jou? En wie creëert toch die gezellige sfeer in de TipiTent? We zijn in gesprek gegaan met de oprichters van het Hooihuis, Koen en Lisette. Lees je mee?

7311b51c dac8 4c82 b493 2b2d76c30238
×