blog

Waarom het Hooihuis koos voor een eigen afdeling patisserie!

Bij het Hooihuis willen we jouw moment zo bijzonder mogelijk maken. Met aandacht. En daar hoort volgens ons geen ‘plastic koekje’ bij.  Friandises uit eigen bakkerij dan weer net wél. Maar patisserie is een vak apart, vinden wij. Daarom hebben wij bij het Hooihuis gekozen voor een eigen afdeling patisserie. Van eigen bodem dus. Wij zijn dan ook heel trots op onze patissier Lotte die ons en de gasten blijft verrassen met haar bijzondere creaties. 

Krul
Blaadje

Nét even dat beetje extra

“Bij het Hooihuis houden we van authentieke gerechten en producten. Met onze desserts, koffiegarnituren en andere snoeperijen hebben we verschillende dingen gedaan en uitgeprobeerd. Van zelf maken tot het uitbesteden aan banketbakkers of een groothandel. Maar telkens vonden wij het niet echt Hooihuis-waardig. Patisserie is namelijk een op zichzelf staande specialiteit welke in het koksvak vaak wat ondergeschikt is. Opeens ontstond bij onze chef het idee; zou het niet fantastisch zijn om op zoek te gaan naar onze eigen patissier? Waarop ik dacht; yes, we maken hier een eigen Hooihuis-patisserie! In Lotte vonden wij een geweldig talent, een harde werker en fijn persoon die zeker binnen onze Hooihuis-familie past. Omdat wij altijd in beweging blijven zullen we deze de komende maanden ook verder blijven ontwikkelen. Zo ontwikkelde onze brandmanager Elaine al een passende branding speciaal voor Hooihuis Patisserie, dus wie weet hoe we dit nog verder gaan uitbreiden!”

- Koen Bakker,

eigenaar Hooihuis
blog patissier 04

Lotte: "Een dessert mag een belevenis zijn"

Bij patisserie draait het niet alleen om de smaken, maar ook om het uiterlijk. En laat nou juist dát hetgeen zijn wat Lotte (naast haar vakmanschap) zo bijzonder maakt; haar creativiteit! Lotte heeft daarbij het concept van het Hooihuis goed bestudeerd; meebewegen met de seizoenen als een tweede natuur. Dat geeft aan dat wij werken met producten die horen bij het seizoen. Vanuit deze visie bedenkt en ontwerpt ze haar desserts. Ze laat hierbij haar creativiteit de vrije loop maar ze zal altijd bewaken dat het past binnen het Hooihuis-concept. Dat betekent ook dat daar best een grapje van eigen bodem in mag zitten.
“Ik wilde een dessert ontwerpen waarbij de gast niet alleen de smaak zal onthouden. Een beleving die zorgt voor een glimlach en waarbij de gast ook actief iets met het dessert kan doen. Zo ontstond het idee van het “Onze Tuin”. Het dessert dat geïnspireerd is op onze Hooihuis-tuin. Alles op het bord is eetbaar, van het bloempotje, de aarde tot de takjes en rotsjes. We hebben onze Jeroen gevraagd of we een veer van hem mochten lenen, die hoort natuurlijk echt bij onze tuin! Met het gietertje dat we speciaal hebben laten maken, giet je er zelf aardbeiensaus overheen. Dat laatste zorgt voor een bijzondere beleving. De gast maakt het dessert zelf en naar eigen smaak af, zij geven het tuintje op een kleurrijke wijze nog nét dat beetje extra. Alsof je het tuintje water geeft, maar dan met verse aardbeiensaus. Zoals ook onze Hooihuis-tuin verandert met seizoenen, verandert daarmee ook het dessert. Zo sieren bijvoorbeeld in de herfst paddenstoeltjes en in de winter ons kenmerkende ‘vuurtje’ het dessert”.
blog patissier 04
blog patissier 06
blog patissier 02

Beau, de kers op onze taart

Sinds kort heeft Lotte er versterking bij. Op de eerste verdieping van ons restaurant, waar Lotte haar eigen keuken heeft, vind je inmiddels ook Beau. Zij heeft vanuit haar stage inmiddels haar vaste plek gekregen binnen de afdeling patisserie. Ook Beau begrijpt maar al te goed dat creativiteit en conceptdenken hand in hand gaan met de kennis en vaardigheden binnen patisserie.  Niet voor niets ontving zij maar liefst twee tienen (!) vanuit haar opleiding voor haar stageopdracht binnen het Hooihuis. Voor haar dessert “Bosvrucht & Lavendel” haalde ook zij haar inspiratie uit de natuur, de tuin en het gedachtegoed van het Hooihuis. Ben je benieuwd naar Lottes smakelijke versie van Onze Tuin, of het met twee tienen bekroonde dessert van Beau? Je vindt ze beide de hele zomer lang op onze menukaart!

lees ook:

Separator2

Het smakenpalet: meesterwerk van onze patissiers

Passie voor patisserie

Bij onze patissiers, Lotte & Beau, is de koek nog lang niet op! Hun vuurtje brandt lekker en daarmee hebben ze weer een nieuwe creatie uit de keukenkastjes getoverd: Het Hooihuis Smakenpalet!

het smakenpalet

Wijn-spijs combinaties met Koen

Passie voor wijn

Bij het Hooihuis zijn we helemaal gek van wijnen. We hebben dan ook veel bijzondere wijnen in huis! Een mooie verzameling waar we erg trots op zijn. Je diner bij het Hooihuis nog lekkerder maken met een bijpassende wijn én andersom? Koen geeft je enkele tips.

blog wijnspijs

Interview met onze Chefkok Dennis

Interview met onze Chef-kok Dennis

Bij het Hooihuis blijven we lekker in beweging door te leren. Maar wie neemt de leerlingen eigenlijk onder zijn hoede? Hoe ziet de functie ‘Chef-kok’ bij het Hooihuis eruit? En hoe belanden nieuwe herfstgerechten bij ons op de kaart?

We vroegen Chef-kok Dennis de koksbuis van het lijf!

wijzewijnkletskoek oostenrijk en dennis 14
×