blog
Waarom het Hooihuis koos voor een eigen afdeling patisserie!
Bij het Hooihuis willen we jouw moment zo bijzonder mogelijk maken. Met aandacht. En daar hoort volgens ons geen ‘plastic koekje’ bij. Friandises uit eigen bakkerij dan weer net wél. Maar patisserie is een vak apart, vinden wij. Daarom hebben wij bij het Hooihuis gekozen voor een eigen afdeling patisserie. Van eigen bodem dus. Wij zijn dan ook heel trots op onze patissier Lotte die ons en de gasten blijft verrassen met haar bijzondere creaties.
Nét even dat beetje extra
“Bij het Hooihuis houden we van authentieke gerechten en producten. Met onze desserts, koffiegarnituren en andere snoeperijen hebben we verschillende dingen gedaan en uitgeprobeerd. Van zelf maken tot het uitbesteden aan banketbakkers of een groothandel. Maar telkens vonden wij het niet echt Hooihuis-waardig. Patisserie is namelijk een op zichzelf staande specialiteit welke in het koksvak vaak wat ondergeschikt is. Opeens ontstond bij onze chef het idee; zou het niet fantastisch zijn om op zoek te gaan naar onze eigen patissier? Waarop ik dacht; yes, we maken hier een eigen Hooihuis-patisserie! In Lotte vonden wij een geweldig talent, een harde werker en fijn persoon die zeker binnen onze Hooihuis-familie past. Omdat wij altijd in beweging blijven zullen we deze de komende maanden ook verder blijven ontwikkelen. Zo ontwikkelde onze brandmanager Elaine al een passende branding speciaal voor Hooihuis Patisserie, dus wie weet hoe we dit nog verder gaan uitbreiden!”
- Koen Bakker,
eigenaar Hooihuis
Lotte: "Een dessert mag een belevenis zijn"
Beau, de kers op onze taart
lees ook:
Interview met Lisette over interieur & styling
Interieur & styling
Ons interieur is tot in de kleinste details samengesteld door Lisette en haar team. We gaan met haar in gesprek over het Hooihuis-interieur door de jaren heen en ze vertelt ons over haar werkwijze. Lees je mee?
Kerststrikjes-pasta van Chef Dennis
HooiThuis
Hooi december! Tijd om de kerstboom op te tuigen, de lichtjes aan te steken en je klaar te maken voor een heerlijke kerst. Dit jaar zorgeloos genieten van het kerstdiner? Laat de boodschappen en voorbereidingen aan ons over en bestel De HooiBox Kerst!
De kleine buikjes moeten natuurlijk ook gevuld worden. Chef Dennis, zelf vader van drie, weet precies wat de kids lekker vinden! Hij heeft een simpel én smakelijk recept voor je: kerststrikjes-pasta. Lees je mee?
Open dag voor ouders
Team Hooihuis
We organiseerden een ochtend speciaal voor de ouders van onze stagiaires, leerlingen en oproepkrachten. Want hoe leuk is het om te zien waar je kroost al die uren doorbrengt? We namen hen letterlijk mee voor een kijkje in onze keuken! Het werd een ontzettend leuke en inspirerende ochtend waar we je graag meer over vertellen. Lees je mee?