blog
Wat kunnen we leren van Tilly van Giraffe Coffee?
In het vorige artikel heb je al kunnen lezen hoe liquorist Luuk jouw koffiemomentje bij het Hooihuis graag extra bijzonder maakt. Maar waar komt onze vers gebrande koffie vandaan? En wat maakt Giraffe Coffee zulke goede koffie?
Tilly, Head of training bij Giraffe Coffee, geeft onze medewerkers regelmatig koffietrainingen om échte koffie-experts te worden. En nu vertelt ze jou alles over hun koffie én hoe ze zelf koffie-expert is geworden! Lees je mee?


Hoe ben je in de koffie terechtgekomen? - Over Tilly
Over Giraffe Coffee



Waar komt de naam, Giraffe Coffee, vandaan?
Het Hooihuis x Giraffe Coffee
Wat maakt jullie koffie duurzaam?


Wist-je-dat-je
In de koffie van Giraffe Coffee minder cafeïne zit dat in een lagere kwaliteit koffie? Het stofje cafeïne komt vrij in de koffieplant als de plant zich moet verweren, dit is het natuurlijk afweersysteem. Hoe minder de plant zich hoeft te verweren, hoe minder cafeïne er in de vrucht zit. Dit heeft vaak te maken met de groeihoogte van de plant. Hoge kwaliteit koffie, zoals die van Giraffe Coffee, groeit vaak hoger op de berg. Rond de 1500 tot 2000 meter hoogte. En lage kwaliteit koffie groeit rond de 800 tot 1500 meter. Zij kiezen hiervoor omdat de plant meer vrucht geeft en dat leidt tot meer oogst en uiteindelijk meer omzet. Maar dat betekent wel meer cafeïne en dat maakt de koffie bitterder. Goed nieuws dus voor de zwangere onder ons die niet van een bakje koffie af kunnen blijven net zoals ik 😉
lees ook:
Interview met onze Chefkok Dennis
Interview met onze Chef-kok Dennis
Bij het Hooihuis blijven we lekker in beweging door te leren. Maar wie neemt de leerlingen eigenlijk onder zijn hoede? Hoe ziet de functie ‘Chef-kok’ bij het Hooihuis eruit? En hoe belanden nieuwe herfstgerechten bij ons op de kaart?
We vroegen Chef-kok Dennis de koksbuis van het lijf!
Hooihuis-koffie met Luuk
Nét even dat beetje extra
Koffiemomentjes, als koffieliefhebber weet je meteen waar we het over hebben! Lekker na het eten, om de dag te beginnen of een diner af te sluiten. Of ‘fijn even bij kletsen onder het genot van een kopje koffie’ of gezellig een ‘high-koffie’ met zoete lekkernijen van ons patissiers. We noemen een zakelijke afspraak ook vaak ‘laten we eens een koffietje doen samen’. Hoe dan ook, koffie maakt het moment.
Bij het Hooihuis maken we dat moment graag extra bijzonder. Wil jij weten hoe? We vragen het Luuk.
Zomer desserts met Lotte & Beau
Passie voor patisserie
Onze patissiers, Lotte & Beau, trekken ieder seizoen weer alles uit de keukenkastjes om je te verrassen met nieuwe desserts. Zo ook deze zomer! We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?