blog
Luuk zijn favoriete wijn-spijs combinaties
Bij het Hooihuis schenken we prachtige wijnen van onze vaste leveranciers Boonstoppel Wijnen en Residence Wijnen! We vroegen Luuk naar zijn favoriete wijn-spijs combinaties bij onze nieuwe lentegerechten. Komt ‘ie! Lees je mee?

De wijnspijs combinaties van Luuk
BBQ witlof & Sancerre
De frisse zuren van de geitenkaas gaan fantastisch samen met de mineraliteit van deze Sancerre.
Raviolo met verse morilles & Soave classico
Soave van de beste maker ter wereld! Deze blend van trebbiano en garganega is perfect in balans; bloemig, fris en met het typische, heerlijke Italiaanse bittertje. Dé match bij de raviolo.
Ceviche van radijsjes & Albarino ‘ons de mar’
Fris, zilt en sappig! Deze Albariño sluit naadloos aan bij de ingelegde radijsjes én de romige avocadocrème.
Bijzondere wijnen
Bij het Hooihuis zijn we helemaal gek van wijnen. We hebben dan ook veel bijzondere wijnen in huis! Een mooie verzameling waar we erg trots op zijn. Regelmatig gaan we op wijnreis. Zowel met onze vaste leveranciers als op eigen houtje, speuren we heel graag de verschillende gebieden af op zoek naar onderscheidende wijnen. Daarnaast houden we ons enthousiasme voor de prachtige gebieden en wijn op topniveau. En zo blijft onze voorraad lekker in beweging, en kunnen we jou telkens blijven verrassen!
Wil je bij je volgende bezoek advies over welke wijnen goed passen bij je gekozen gerecht? We horen het graag en doen je graag een suggestie!
Leuk weetje!
Wist je dat... al onze wijnen in klimaatkasten liggen zodat ze op de perfecte temperatuur worden geschonken?
lees ook:
Het geheim achter ons brood: Bakkerij van de Bemd uit Roosendaal
Leveranciers
Bij Restaurant Hooihuis werken we zoveel mogelijk met lokale en regionale producten. We geloven in de kracht van dichtbij. Veel van onze gasten beginnen hun bezoek met een lekker zuurdesembroodje met huisgemaakte citroenboter. Maar wist je dat dit heerlijke broodje speciaal voor ons wordt gebakken? Onze broodjes komen van Bakkerij Van de Bemd uit Roosendaal. We vertellen je er meer over in het blog. Lees je mee?
De inspiratie achter onze lentedesserts
Patisserie
Ieder seizoen trekken onze patissiers alles uit de keukenkastjes. Zo ook dit voorjaar! Beau en Gina gingen terug naar de basis, maar dan natuurlijk wel op z’n Hooihuis. We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?
Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!
Seizoensproduct
Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder.