utf 8geplakteafbeelding 1

blog

Luuk zijn favoriete wijn-spijs combinaties

Bij het Hooihuis schenken we prachtige wijnen van onze vaste leveranciers Boonstoppel Wijnen en Residence Wijnen! We vroegen Luuk naar zijn favoriete wijn-spijs combinaties bij onze nieuwe lentegerechten. Komt ‘ie! Lees je mee?

Krul

De wijnspijs combinaties van Luuk

BBQ witlof & Sancerre

De frisse zuren van de geitenkaas gaan fantastisch samen met de mineraliteit van deze Sancerre.

Raviolo met verse morilles & Soave classico

Soave van de beste maker ter wereld! Deze blend van trebbiano en garganega is perfect in balans; bloemig, fris en met het typische, heerlijke Italiaanse bittertje. Dé match bij de raviolo.

Ceviche van radijsjes & Albarino ‘ons de mar’

Fris, zilt en sappig! Deze Albariño sluit naadloos aan bij de ingelegde radijsjes én de romige avocadocrème.

Bijzondere wijnen

Bij het Hooihuis zijn we helemaal gek van wijnen. We hebben dan ook veel bijzondere wijnen in huis! Een mooie verzameling waar we erg trots op zijn. Regelmatig gaan we op wijnreis. Zowel met onze vaste leveranciers als op eigen houtje, speuren we heel graag de verschillende gebieden af op zoek naar onderscheidende wijnen. Daarnaast houden we ons enthousiasme voor de prachtige gebieden en wijn op topniveau. En zo blijft onze voorraad lekker in beweging, en kunnen we jou telkens blijven verrassen!

Wil je bij je volgende bezoek advies over welke wijnen goed passen bij je gekozen gerecht? We horen het graag en doen je graag een suggestie! 

407925742 738784181616812 4841164658056318860 n

Leuk weetje!

Wist je dat... al onze wijnen in klimaatkasten liggen zodat ze op de perfecte temperatuur worden geschonken?

lees ook:

Separator2

Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!

Seizoensproduct

Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder.

geplakteafbeelding 1 64

Nieuwe kaaskaart! Een kijkje achter de schermen

Passie voor kaas

Vanaf 17 april presenteren we met trots onze nieuwe menukaart, boordevol heerlijke voorjaarsproducten! Maar voordat deze kaart op tafel ligt, gaat er achter de schermen veel werk aan vooraf. Zo gingen Miranda, Luuk en Daan naar het Kaasatelier om een nieuwe selectie voor onze kaaskaart samen te stellen. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Lees snel verder!

geplakteafbeelding 2

Fruits de Mer-dagen

Events

Bij Het Hooihuis zijn we gek op fruits de mer! Maar waar komt die liefde eigenlijk vandaan? We gaan in gesprek met Koen over die kraakverse zeevruchten, zijn mooiste herinneringen en de inspiratie achter de Fruits de Mer-dagen op 21 & 22 maart, 11 & 12 april en 9 & 10 mei. Lees je mee?

geplakteafbeelding 1 53