blog
Wijn-spijs combinaties met Koen
Bij het Hooihuis zijn we helemaal gek van wijnen. We hebben dan ook veel bijzondere wijnen in huis! Een mooie verzameling waar we erg trots op zijn.
Regelmatig zijn we op wijnreis. Zowel met onze vaste leveranciers als op eigen houtje, speuren we graag de verschillende gebieden af op zoek naar onderscheidende wijnen.
Zo blijft onze voorraad lekker in beweging, en kunnen we je telkens blijven verrassen! Je diner bij het Hooihuis nog lekkerder maken met een bijpassende wijn én andersom? Koen geeft je enkele tips!
Wijn-spijs combinaties
Mijn principe is dat goede wijn bij heel veel gerechten past. Natuurlijk kun je oneindig ver in detail gaan en nuances vinden in de gerechten en wijnen die elkaar wel of niet versterken. Wanneer ik met trotse wijboeren praat is een vaak gehoorde opmerking: ‘’Mijn wijn past overal bij’’. Ik deel die mening tot op zekere hoogte.
Ik ga meestal voor een wijn waar ik op dat moment zin in heb en zoek daar een passend gerecht bij. Niets is meer bepalend dan persoonlijke smaak en voorkeur. Deze theorie komt bij het Hooihuis natuurlijk ook wel goed uit aangezien we allemaal kleine gerechtjes serveren waarbij vele smaken horen.
Ik zou zeggen: houd je niet in, bestel een mooie fles en ga zelf lekker proeven welke combi je het leukst vindt.
Uiteraard heb ik alvast wel enkele tips!
Tips
De Italiaanse, droge witte wijn Soave Classico uit 2022 past perfect bij de volgende selectie kleine gerechtjes: Tonijnpizza, Biet burrata & Garnalenkroketjes.
Onze gerechtjes ‘Paling rolmops’, de klassieker ‘Tataki van zalm’ & de vegetarische ‘Portobello steak’ gaan zeer goed met Viognier ‘Babycondrieu' uit 2021. Een wijn uit het Rhône gebied in Frankrijk.
Fan van een goed stuk vlees? Onze Biefstuk en Eendenborst combineer je met ‘Cairanne Tradition’ uit 2021. Een heerlijke rode wijn uit het Rhône gebied in Frankrijk.
Wist je dat...
Al onze wijnen in klimaatkasten liggen zodat ze op de perfecte temperatuur worden geschonken?
Kijkje nemen op onze drankkaart? Klik hier.
lees ook:
Ze zijn er weer: de asperges van Boer Vos!
Seizoensproduct
Zeg je lente, dan zeg je asperges! De keukenbrigade staat te springen om weer met nieuwe producten aan de slag te gaan. Dat maakt meebewegen met de seizoenen zo bijzonder.
Nieuwe kaaskaart! Een kijkje achter de schermen
Passie voor kaas
Vanaf 17 april presenteren we met trots onze nieuwe menukaart, boordevol heerlijke voorjaarsproducten! Maar voordat deze kaart op tafel ligt, gaat er achter de schermen veel werk aan vooraf. Zo gingen Miranda, Luuk en Daan naar het Kaasatelier om een nieuwe selectie voor onze kaaskaart samen te stellen. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Lees snel verder!
Fruits de Mer-dagen
Events
Bij Het Hooihuis zijn we gek op fruits de mer! Maar waar komt die liefde eigenlijk vandaan? We gaan in gesprek met Koen over die kraakverse zeevruchten, zijn mooiste herinneringen en de inspiratie achter de Fruits de Mer-dagen op 21 & 22 maart, 11 & 12 april en 9 & 10 mei. Lees je mee?