blog

Zomer desserts met Lotte & Beau

Onze patissiers, Lotte & Beau, trekken ieder seizoen weer alles uit de keukenkastjes om je te verrassen met nieuwe desserts. Zo ook deze zomer! We hadden dus een hoop bij te kletsen. Lees je mee?

Kleine dessertjes om de zomer te delen

Lotte: “Met onze kleine desserts beelden we het seizoen uit. We zijn dit keer dus helemaal in het thema zomer gedoken en hebben ons afgevraagd: wat hoort er bij de zomer? Wat kunnen we in een dessert uitbeelden? En hoe kunnen we dat realiseren?
 
Twee zomers op rij dezelfde desserts serveren doen we nooit, wij willen de gasten blijven verrassen! Dat vraagt elk seizoen weer om creativiteit. Zo testen we ruim voor het seizoen van start gaat een hoop ontwerpen en smaken op haalbaarheid en of het past binnen het concept van het Hooihuis. Daarmee halen niet alle ideeën de menukaart, zoals een ontwerp voor een ananas en een palmboom. De ‘winnende’ desserts die dit seizoen pronken op de menukaart zijn: het madeliefje, de vlinder, de flamingo, de bij en het lieveheersbeestje. Het enige dessert dat niet veranderd is, is de ‘Aardbeien achter glas’. Deze klassieker is zó populair dat we deze lekker hebben laten staan”. 

Patisserie en het seizoen

Beau: “We kijken welke smaken bij de zomer passen en gaan hiermee aan de slag. In de zomer denk je aan tropisch fruit, passievrucht, framboos en aardbeien. Échte zomerse smaken! We hadden het idee om dit keer minder chocolade toe te voegen aan de desserts, maar de gasten lijken dol te zijn op witte chocolade. Zo was het dessert met witte chocolade de afgelopen herfst-, winter- en lentekaart de hardloper. We volgen dus de behoefte van onze gasten én de seizoenen.”  
zomer 02
zomer 03

Desserts en het Hooihuis concept

Lotte”: Op de menukaart vind je naast de Hooihuis-gerechten veelal kleine gerechtjes. Zo kun je zelf bepalen hoeveel en wat je eet. Of je kunt natuurlijk lekker delen. Dit hebben we doorgetrokken in de desserts. Op de ‘Hooihuis tuin’ na zijn de desserts namelijk van klein formaat. Met de selectie kleine desserts kun je allerlei smaken proeven én eventueel delen. Hoe gezellig is dat?”

Welk dessert is jullie favoriet?

Beau en Lotte: “Het madeliefje! Gemaakt van yoghurtmousse met mango en passievrucht, op een bodem van hazelnoot dacquoise met een bolletje mango sorbet. Wij zijn dol op hazelnoot en dit hebben we in dit dessert verwerkt als een hazelnoot dacquoise, oftewel een hazelnoot biscuit.
Maar het meest trots zijn we toch wel op ‘het lieveheersbeestje’, het vegan dessert. Gemaakt van vegan melkchocolade cremeux met een vulling van rode bes op een koekbodem met een bolletje aardbeien sorbet ijs. Iedere keer is het weer een uitdaging om een vegan dessert te maken. Ons doel is namelijk dat het vegan dessert niet te onderscheiden valt van de andere desserts, maar dit blijft lastig omdat ingrediënten zoals slagroom écht smaak geven. We gaan net zo lang door totdat we het perfecte recept hebben en dat loont zo blijkt, want we krijgen hele goede reacties op het dessert. Dat maakt ons stiekem wel erg trots.”
scherm­afbeelding 2023 07 25 om 14.33.24

De zomertuin 

Lotte: “De tuin van het Hooihuis staat weer in bloei, dat laten we zien in het dessert ‘de tuin’. In dit dessert brengen we een aantal kleine desserts samen. Zo beelden we op een amandelcake gedipt in witte chocolade het lieveheersbeestje, de vlinder, het madeliefje en de aardbeien achter glas uit. Dit keer kun je het tuintje besproeien met een gietertje met aardbeien-vlierbloesem saus.”
 
Wie zit er nou precies achter die bijzondere desserts? We vroegen één van onze patissiers, Lotte, de kers van taart. Je leest het hier.

lees ook:

Separator2

Hooihuis-koffie met Luuk

Nét even dat beetje extra

Koffiemomentjes, als koffieliefhebber weet je meteen waar we het over hebben! Lekker na het eten, om de dag te beginnen of een diner af te sluiten. Of ‘fijn even bij kletsen onder het genot van een kopje koffie’ of gezellig een ‘high-koffie’ met zoete lekkernijen van ons patissiers. We noemen een zakelijke afspraak ook vaak ‘laten we eens een koffietje doen samen’. Hoe dan ook, koffie maakt het moment.
Bij het Hooihuis maken we dat moment graag extra bijzonder. Wil jij weten hoe? We vragen het Luuk.

hh koffie 07

Dé plek waar jij viert: onze TipiTent

Intieme Hooihuis-beleving

De TipiTent is één van de meest iconische eyecatchers van het Hooihuis. Hij straalt in onze geliefde tuin en is daarmee ‘Tipies Hooihuis’ geworden. Maar waarom is er ooit gekozen voor een TipiTent? Wat betekent de TipiTent voor jou? En wie creëert toch die gezellige sfeer in de TipiTent? We zijn in gesprek gegaan met de oprichters van het Hooihuis, Koen en Lisette. Lees je mee?

7311b51c dac8 4c82 b493 2b2d76c30238

Bijzondere bubbels (bijna) rechtstreeks uit onze achtertuin!

Op bezoek bij onze leverancier

Bij het Hooihuis zijn we altijd op zoek naar bijzondere, duurzame producten om onze gasten te verrassen. Ver hebben we niet hoeven zoeken. De bruisende bubbels van Cuvée orRose bleken gewoon vanuit onze achtertuin te komen!

heenwerf 06
×